Wiem, co to znaczy i doskonale rozumiem Twoje rozterki Anetko. Ja za każdym razem kiedy szukam czegoś podobnego do danego mojego okaza po dłuższym czasie oglądania dostaję świra. Zamykam wyszukiwarkę i pędzę na forum po porady i identyfikacjeKasiu to nie tak , że twoja nazwa jest nie trafiona , może faktycznie jest , a ja uparciuch jeden nie mogę się zdecydowac ,
ale po obejrzeniu tych przeróżnych Oreocereusów , pogubiłam się totalnie
Kaktusy i sukulenty ANETY
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"

Mammillaria bocasana ............................................................................Mammillaria ?

Echinopsis ......................................................................................... ....Aloe aristata

Mammillarie ............................................................................................Mammillaria gracilis
Nie wiem ? Już wiem
Dzięki Darkowi został rozpoznany , to Notocactus schlosseri
Beciu , mój błąd to taki, że nigdy nie notowałam , kiedy poszczególne kaktusy kupiłam , dostałam , wymieniłam się . Myślę , że większośc z nich jest u mnie w granicy 6 - 8 lat . A mój najstarszy to Echinopsis eyriesii , którego przyniosłam z podstawówki , była to maluteńka kuleczka , a teraz dośc spory już jest ,
a w tym roku 18-tka mu stuknie
. Kolejne staruszki to dwa Wilczomlecze trójżebrowe sięgają już sufitu i mam z nimi problem co dalej ?
Jeszcze jest Opuncja monacantha ma 160 cm , wielkośc mierzona bez doniczki i mam ją 16 lat
a w tym roku 18-tka mu stuknie
Jeszcze jest Opuncja monacantha ma 160 cm , wielkośc mierzona bez doniczki i mam ją 16 lat
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I kolejne piękności
Urzekła mnie ta kudłata mammilaria boscana
i donica-bucior. Bardzo orginalna oslonka 
Moje doniczkowce i sukulenty
-
volumineux
- 500p

- Od: 8 lut 2008, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nic się nie stało , nie musisz przepraszacBebeszek pisze:ANETA pisze:Możesz , mam ich dośc dużo
Anetko, przepraszam, ale już nieaktualne, osoba, z którą się wymieniam na wiosnę, napisała, że dośle mi koralików razem z innymi roślinkami. Przepraszam jeszcze raz
Dobrze , zapisałam sobievolumineux pisze:Za to ja będę bardzo chętny.