Tu w pełni rozkwitu:

Pocieszające jest to, co piszesz o zimie. Jak będzie, czas pokaże.

. Fajną wędrówkę sobie zafundowalaś
 . Fajną wędrówkę sobie zafundowalaś   , piękne krajobrazy do podziwiania
 , piękne krajobrazy do podziwiania   . Wrzesień miałaś bardzo różany . Sporo odmian już masz a ja póki co chwilowo straciłam zainteresowanie tematem
 . Wrzesień miałaś bardzo różany . Sporo odmian już masz a ja póki co chwilowo straciłam zainteresowanie tematem   .  Kopczykowanie to nie jest zbyt interesujące zajęcie ale na moim wygwizdowiu to jednak konieczność.  Gdybyśmy mieli gwarancję że będzie leżało pół metra śniegu przez całą zimę to co innego a przy obecnych zimach to jednak ryzykowne. W takim razie trzymam kciuki za Twoje róże. Pozdrawiam
 .  Kopczykowanie to nie jest zbyt interesujące zajęcie ale na moim wygwizdowiu to jednak konieczność.  Gdybyśmy mieli gwarancję że będzie leżało pół metra śniegu przez całą zimę to co innego a przy obecnych zimach to jednak ryzykowne. W takim razie trzymam kciuki za Twoje róże. Pozdrawiam   .
 .

.
 .

Gleba się pięknie użyźnia, serio!
 Gleba się pięknie użyźnia, serio!  

Dziękuję Ci z serca. Niestety odpuściłam walkę z prezeską. Może to jeszcze nie był nasz czas, a może nie warto pchać się tam, gdzie nas nie chcą.Bazyla pisze:Moniu Kochana nadrabiam zaległości, bo z czasem u mnie chyba jak u większości z nas ostatnio krucho. Ależ za to co to jest za przyjemność tyle piękna podziwiać u Ciebie. Nie dość, że roślinki cudnie kwitną, to jeszcze przedstawiasz je w ślicznych ujęciach
I do tego te pysznie wyglądające kiszonkiPodziwiam Ciebie też za pomysłowość w komponowaniu przetworów. Widać, że sprawia Ci to prawdziwą przyjemność.
Co do sprawy z konkursem - no cóż, tak nie powinno być, ale niestety często tak jest. Życzę powodzenia w dochodzeniu do racji, a jak dla mnie to przyznaję Ci w subiektywnym Bazylowym rankingu miejsce na podium za piękną działkę, która przeszła ogromną metamorfozę, bogactwo fauny i flory, przyjazność dla środowiska oraz za osobowość Ogrodniczki
Przesyłam serdeczności

. W sumie u Ciebie klimat jest chyba łagodniejszy niż na Podkarpaciu
 . W sumie u Ciebie klimat jest chyba łagodniejszy niż na Podkarpaciu   . Barbula przepiękna! Kilka razy już planowałam ją kupić ale jakoś nie było okazji. Pięknie przystroiłaś swój taras
 . Barbula przepiękna! Kilka razy już planowałam ją kupić ale jakoś nie było okazji. Pięknie przystroiłaś swój taras   . Fuksja z pierwszego zdjęcia urocza
 . Fuksja z pierwszego zdjęcia urocza   . Miałam już kilka podejść do tych roślin ale zawsze je marnowałam
 . Miałam już kilka podejść do tych roślin ale zawsze je marnowałam   . Chyba lałam im za dużo wody a w półcieniu im to nie służyło
 . Chyba lałam im za dużo wody a w półcieniu im to nie służyło    . Pozdrawiam
 . Pozdrawiam   .
 .
 Śliczne rośliny, ale tym razem najbardziej pochwalę same zdjęcia - przepiękne nasycone kolory, światło, po prostu tchną radością życia
 Śliczne rośliny, ale tym razem najbardziej pochwalę same zdjęcia - przepiękne nasycone kolory, światło, po prostu tchną radością życia  

. Bardzo ładne te cynie i tyle kolorków
 . Bardzo ładne te cynie i tyle kolorków   , aż wstyd się przyznać że u mnie ich brak
 , aż wstyd się przyznać że u mnie ich brak   . Zapominalska jestem, dopiero jak widzę ale wtedy to już za późno
 . Zapominalska jestem, dopiero jak widzę ale wtedy to już za późno   . Pięknie przystrojony taras i te różyczki, moje w tym roku nie popisały się..może przyszły sezon będzie lepszy. Pozdrawiam
 . Pięknie przystrojony taras i te różyczki, moje w tym roku nie popisały się..może przyszły sezon będzie lepszy. Pozdrawiam  

.
 .
 Pamiętaj o cyniach w przyszłym sezonie- wabią mnóstwo owadów z korzyścią dla całego ogrodu i upraw warzywniczych.
 Pamiętaj o cyniach w przyszłym sezonie- wabią mnóstwo owadów z korzyścią dla całego ogrodu i upraw warzywniczych.  
  Za chwilę zrobię kolejny...
 Za chwilę zrobię kolejny...  

Jednak ,kiedy zaczęły kwitnąć nie mogłam od nich oderwać wzroku
  Jednak ,kiedy zaczęły kwitnąć nie mogłam od nich oderwać wzroku  

w przyszłym roku spróbuję wysiać cynie do gruntu, z rozsadą mi nie wyszło
 w przyszłym roku spróbuję wysiać cynie do gruntu, z rozsadą mi nie wyszło  Prawdopodobnie mam za ciepło w mieszkaniu, większość roślin woli trochę niższą temperaturę...
 Prawdopodobnie mam za ciepło w mieszkaniu, większość roślin woli trochę niższą temperaturę...

Ja mam dwie odmiany, ale jedna jest tak wciśnięta między róże, że ledwo zipie i niestety nie mam jej gdzie przesadzić. Tragedia u mnie z tą ciasnotą...
 Ja mam dwie odmiany, ale jedna jest tak wciśnięta między róże, że ledwo zipie i niestety nie mam jej gdzie przesadzić. Tragedia u mnie z tą ciasnotą...

Lecimy na śniadanko, a do niego upieczony wczoraj chleb żytni.
 Lecimy na śniadanko, a do niego upieczony wczoraj chleb żytni.