LOKI, wielkie dzięki! Trzymaj mocno, bo coś kiepsko wiosna się zapowiada
ANIU, to prawda, robią wrażenie i są pożytkie jesiennym dla owadów, w ciepłe dni tam buczy dopóki choć jeden kwiatuszek kwitnie!
Nie wiem co tak przypiliło moje ciemierniki, wolałabym ich kwiatki wiosną, ale przyroda rządzi, a my możemy tylko obserwować!
MARYSIU, mam tak nie tylko ze słońcem, ale i w ogrodzie, że ja widzę ładnie, a aparat nie chce tego pokazać, ale zdarzają się też sytuacje odwrotne, kiedy pstryknę zdjęcie tylko dla pamięci, a ono jest ładne
Nie chcieliśmy ogrodzenia, miały być tylko żywopłoty, ale już niedługo będziemy w kojcu

Dwie strony ogrodzone, a na wiosnę może uda się skończyć!
Też lubię ciemierniki i nie wyrzucam siewek, bo zawsze może zakwitnąć coś ciekawego

chociaż trzeba trochę poczekać!
Myślisz, że ktoś skusiłby się na te krzaczory? One mi nie giną, wręcz mam wrażenie, że ktoś je dosadza pod moją nieobecność
JADZIU, zdecydowanie lepiej byłoby, żeby ogród poszedł zdecydowanie spać, zamiast szaleć.Szkoda się zamartwiać, będzie co ma być, różnie już pogoda fiksowała, a ogród kwitł!
Połacie astrów już robią wrażenie na mojej prawej dłoni, która ucierpi przy ich wycinaniu
Dziękuję za pochwałę porannego zdjęcia, nie wiem czy dobre, ale ładne.
DANUSIU, szkoda chryzantemki, ale to tylko potwierdza fakt, że trzeba je koniecznie odmładzać!
Dziękuję za życzenia dobrej pogody

Tobie też życzę słoneczka!
Z nim od razu humor lepszy!
DOROTKO, moje marcinkowe zarośla są prawie dwumetrowe! Zdjęcia robiłam im z drabinki! Tylko ten fioletowy w środku kompozycji zbiorczej ma jakieś 70 cm.
Nie musisz się martwić kolorami, każdy niski, będzie mile widziany
Na ostatnim zdjęciu kwiatki układane na wodzie w misce. Takie pocieszajki wysyłałam koleżance, która w piękny, ubiegłoroczny wrzesień, leżała w szpitalu!
Ostatnie dni były przyjemne, nawet pojawiało się słoneczko

Od razu człowiek widzi coś ładniejszego
Niestety, zobaczyłam też coś, co mnie zmartwiło

Zdjęcie trochę niewyraźne, ale to kwiatki jagody kamczackiej

Ciekawe co pokaże wiosną?
U mnie siąpi, ale wszystkim słoneczka życzę!