Ja już wszystko chwaliłam, więc dodam, że bardzo miło ogląda się Twoje zdjęcia
Storczyki Mirki
- zabkamarta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 maja 2017, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Mirki
Mirko jak pięknie ogląda się wszystkie Twoje kwitnienia razem 
mi najbardziej podobają się żółte kudłaczki 
Alez cudny pomarańczek
ja niezmiennie podziwiam głównie hybrydy phalaenopsis
tyle czasu w tym hobby, a one dla mnie i tak wygrywają. Na spółkę z katlejami 
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mirko cóż powiedzieć, same śliczności, jeden piękniejszy od drugiego. Cudeńka!
Mireczko, tak jak napisałam w moim wątku, piszę komentarz (z refleksem szachisty
), choć pokazane kwitnienia
oglądałam już wiele razy. Z zachwytem oczywiście
Po wielkości Twojej obficie i rewelacyjnie kwitnącej Asconopsis Irene Dobkin widzę, jak długo jeszcze będę
czekać na kwitnienie mojego egzemplarza - młodziutkiej roślinki (o ile u mnie przeżyje).
Jednak czekać warto, bo widzę, że kwiaty ma niezwykłe i ten kolor
Dendrobium roslii - słodkie czupiradełka. Oby nadal chciały powtarzać kwitnienia.
Dendrobium harveyanum - moje przestawiłam na hydro i wyraźnie mu to nie służy (w przeciwieństwie do katlejek).
Pytanie więc - jak uprawiasz swoje ? U mojego zaczęły gnić (na czarno) młode przyrosty
'Antenkowe' Dendrobium - niesamowite ! Ważne, ze żyje i kwitnie. Szukałam w necie nazwy, ale to jakaś hybryda musi być.
Blc Golf Green - widzisz
warto "zazdrościć", bo tak spełniają się marzenia
Gratuluję zdobycia i doprowadzenia do kwitnienia. Ja na moje pierwsze nieźle się naczekałam ( chyba z 3 lata).
Uśmiechnęłam się widząc jak podwiązujesz długie, niepokorne liście. Ja musiałam robić to samo.
Phal. pulchra jak polakierowana. Śliczne kwiatuszki.
Pewnie chomikujesz Mireczko już następne zdjęcia
oglądałam już wiele razy. Z zachwytem oczywiście
Po wielkości Twojej obficie i rewelacyjnie kwitnącej Asconopsis Irene Dobkin widzę, jak długo jeszcze będę
czekać na kwitnienie mojego egzemplarza - młodziutkiej roślinki (o ile u mnie przeżyje).
Jednak czekać warto, bo widzę, że kwiaty ma niezwykłe i ten kolor
Dendrobium roslii - słodkie czupiradełka. Oby nadal chciały powtarzać kwitnienia.
Dendrobium harveyanum - moje przestawiłam na hydro i wyraźnie mu to nie służy (w przeciwieństwie do katlejek).
Pytanie więc - jak uprawiasz swoje ? U mojego zaczęły gnić (na czarno) młode przyrosty
'Antenkowe' Dendrobium - niesamowite ! Ważne, ze żyje i kwitnie. Szukałam w necie nazwy, ale to jakaś hybryda musi być.
Blc Golf Green - widzisz
Gratuluję zdobycia i doprowadzenia do kwitnienia. Ja na moje pierwsze nieźle się naczekałam ( chyba z 3 lata).
Uśmiechnęłam się widząc jak podwiązujesz długie, niepokorne liście. Ja musiałam robić to samo.
Phal. pulchra jak polakierowana. Śliczne kwiatuszki.
Pewnie chomikujesz Mireczko już następne zdjęcia
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- Piotr=)

- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj bardzo masz dorodną kolekcję i jak piękinie kwitną 
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- Monnia445
- 200p

- Od: 8 gru 2017, o 22:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mirko, widzę że i Ty mi umknęłaś ostatnio...
Zawsze mam małe wyrzuty sumienia, z powodu tego, że nigdy nie mogę porządnie usiąść i wszystkim odpisać
Ale udało mi się ostatnio znaleźć więcej czasu i pooglądać Twoje śliczne kwitnienia.
Dendrobium roslii jest niezwykłe. Niech kwitnie Ci jak najdłużej
A ja będe często tu wracać żeby na nowo się nim zachwycać
Super, że udało Ci się zdobyć Blc Golf Green. Roślina, którą kiedyś bardzo chciałam mieć, a która wciąż ma w sobie to coś, co mnie omamia.
Zanurkowałam trochę dalej, do Twojego wątku ... i muszę Ci powiedzieć, że jesteś po prostu "Mistrzynią Dendrobium"
Widać, że Cię naprawdę lubią, a Ty lubisz ich
Pamiętam, że u siebie zawsze miałam głównie falenopsisy i katleje i do tej pory tak jest. Dendrobium było takim wyjątkiem. którego przez długo nie miałam w swojej kolekcji. A przecież to takie cudowne roślinki.
dendrobium atroviolacea x eximum
dendr mohlianum
dendr. Green Lantern, to pierwsi wybrańcy na liście, których będę musiała zdobyć.
Muszę przygotować się na to, co nastepnym razem pokażesz. Bo inaczej spełni się prawda, przed którą przestrzegała mnie Marta. że nie będę miec już miejsca na nic innego na parapetach
A moja obietnica na powstrzymywanie się straci ważność
Zawsze mam małe wyrzuty sumienia, z powodu tego, że nigdy nie mogę porządnie usiąść i wszystkim odpisać
Ale udało mi się ostatnio znaleźć więcej czasu i pooglądać Twoje śliczne kwitnienia.
Dendrobium roslii jest niezwykłe. Niech kwitnie Ci jak najdłużej
Super, że udało Ci się zdobyć Blc Golf Green. Roślina, którą kiedyś bardzo chciałam mieć, a która wciąż ma w sobie to coś, co mnie omamia.
Zanurkowałam trochę dalej, do Twojego wątku ... i muszę Ci powiedzieć, że jesteś po prostu "Mistrzynią Dendrobium"
Widać, że Cię naprawdę lubią, a Ty lubisz ich
Pamiętam, że u siebie zawsze miałam głównie falenopsisy i katleje i do tej pory tak jest. Dendrobium było takim wyjątkiem. którego przez długo nie miałam w swojej kolekcji. A przecież to takie cudowne roślinki.
dendrobium atroviolacea x eximum
dendr mohlianum
dendr. Green Lantern, to pierwsi wybrańcy na liście, których będę musiała zdobyć.
Muszę przygotować się na to, co nastepnym razem pokażesz. Bo inaczej spełni się prawda, przed którą przestrzegała mnie Marta. że nie będę miec już miejsca na nic innego na parapetach
A moja obietnica na powstrzymywanie się straci ważność
Mireczko wracaj na forum z Twoimi cudeńkami, plissss 
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki