Kontrolowana dzikość
Re: Kontrolowana dzikość
Fotka z drzewami
Zawsze w zimie, jak patrzę na puste gałęzie, przypomina mi się dzwięk szumu liści przy letnim wietrze 

- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Igo, jeszcze kolorowe zdjecia pokazałaś, podobaja mi sie te z pajeczynką, z tego co widać w prognozach to jeszcze popracujemy w ogrodach
wiec będzie jeszcze okazja poszaleć na świeżym powietrzu 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Nawet listopadowe widoczki mogą być ładne.
Fajnie pokazałąś niby gołe drzewa ,ale piękne na tle tego zachodzącego nieba.
Śliczna chryzantemka.
Fajnie pokazałąś niby gołe drzewa ,ale piękne na tle tego zachodzącego nieba.
Śliczna chryzantemka.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja nie lubię ogołoconych drzew, przypominają mi bowiem dłużące się późno-jesienno - zimowe wieczory.
Choć muszę przyznać, Iguś, że na Twoich fotkach sprawiają nawet dość sympatyczne wrażenie.
Choć muszę przyznać, Iguś, że na Twoich fotkach sprawiają nawet dość sympatyczne wrażenie.
- Igala

- Od: 11 gru 2012, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
marpa tak, pózna jesień jest troche ogołocona i nostalgiczna. Dziękuje za miłe słowa
Katiusha oj tak, dzwięk szumu liści przy letnim wietrze jest cudowny i niezapomniany
iwona0042 twoje słowa sprawdziły się na 100%, dzisiaj było pięknie i hasałam po ogrodzie
anabuko1 dziękuję za miłe słowa
Tak jesień nawet ta pózna w słoneczku potrafi być intrygująca.
plocczanka a ja z kolei mieszkam w ogrodzie i tą bliskośc, zapach,szum drzew gołych odbieram zupełnie inaczej niz w miescie z balkonu mojego. Kocham drzewa i biskość natury nawet w jesieni
Dzisiaj był piekny dzień (na taki czekałam!); troche hasałam po ogrodzie; cudownie jest tak się dotlenić w ruchu.

A po tak pieknym dniu

równie ładny wieczór

Katiusha oj tak, dzwięk szumu liści przy letnim wietrze jest cudowny i niezapomniany
iwona0042 twoje słowa sprawdziły się na 100%, dzisiaj było pięknie i hasałam po ogrodzie
anabuko1 dziękuję za miłe słowa
plocczanka a ja z kolei mieszkam w ogrodzie i tą bliskośc, zapach,szum drzew gołych odbieram zupełnie inaczej niz w miescie z balkonu mojego. Kocham drzewa i biskość natury nawet w jesieni
Dzisiaj był piekny dzień (na taki czekałam!); troche hasałam po ogrodzie; cudownie jest tak się dotlenić w ruchu.

A po tak pieknym dniu

równie ładny wieczór

Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Igo bardzo ładne widoczki.Kwiatek też ładny.Czy będziesz go jakoś przechowywać.?
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Jak ładnie nazwałaś prace w ogrodzie- hasanie
czyli już jesteś ogrodowo odrobiona
Czy ja dobrze zrozumiałam, że wiosnę i lato spędzasz na działce, a zima wybywasz w blokowe pielesze.
Czy ja dobrze zrozumiałam, że wiosnę i lato spędzasz na działce, a zima wybywasz w blokowe pielesze.
- iwona0042

No to sobie pohasałaś, ja też, ale u nas co dzień pada, na szczęście dziś do południa nie padało, to mogłam
, listopadaowe zdjęcia też ładne 
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Tak sobie czytam i czytam wątek. Skoro lubisz wiejskie ogrody to może warto wysiać łąkę kwietną ?
Ja będę taką wysiewał w przyszlym roku
Planuję zrobić to przed posesją , pas o długości około 20 metrów obsieje mieszanką różnych kwiatów, babcinych również .
Ja będę taką wysiewał w przyszlym roku
- Igala

- Od: 11 gru 2012, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
danuta z Chcę spróbować go przechować w nieogrzanym pomieszczeniu;nigdy jeszcze nie bawiłam się z chryzantemami
korzo_m niemal jestem obrobiona ale dzis znów zauważyłam że np nie wyciągłam tyczek, nie ściełam słoneczników, widac tak mi się wpasowały w krajobraz że ich juz nie dostrzegałam
Po zrobieniu ogrzewania gazowego to ja do Krk jeżdżę w zimie tylko z przymusu; tu mam lepsze powietrze i swoją przestrzeń na spacery
iwona0042 uwielbiam sobie pohasać na świeżym powietrzu; teraz to juz nie ma co fotografować
seba1999siałam kilkakrotnie ale nic mi nie wzeszło niestety; a przed posesją obszar już niestety do nas nie należy. Na posesji chcą trawnik do biegania; reszta wydzierżawiona a ja mam tylko mały kawałek. Teraz uczę się kwiatków no i warzywa są priorytetem oczywiście. A łąkę mam tylko dziką; może znów spróbuję wsiać tam maki bo mi ich bardzo brakuje.
Dzisiaj mieliśmy piękną tęcze na wsch; jak żyję nie widziałam tęczy w listopadzie; tym bardziej że u nas nie padało

Papryczki jednak czerwienieją w domu

A zachód słońca i wczesny zmrok śliczny i nastrojowy

korzo_m niemal jestem obrobiona ale dzis znów zauważyłam że np nie wyciągłam tyczek, nie ściełam słoneczników, widac tak mi się wpasowały w krajobraz że ich juz nie dostrzegałam
iwona0042 uwielbiam sobie pohasać na świeżym powietrzu; teraz to juz nie ma co fotografować
seba1999siałam kilkakrotnie ale nic mi nie wzeszło niestety; a przed posesją obszar już niestety do nas nie należy. Na posesji chcą trawnik do biegania; reszta wydzierżawiona a ja mam tylko mały kawałek. Teraz uczę się kwiatków no i warzywa są priorytetem oczywiście. A łąkę mam tylko dziką; może znów spróbuję wsiać tam maki bo mi ich bardzo brakuje.
Dzisiaj mieliśmy piękną tęcze na wsch; jak żyję nie widziałam tęczy w listopadzie; tym bardziej że u nas nie padało

Papryczki jednak czerwienieją w domu

A zachód słońca i wczesny zmrok śliczny i nastrojowy

Zapraszam serdecznie! Iga
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iguś, skoro taka skora jesteś do hasania po ogrodzie, to dobrze, że zostało Ci jeszcze to i owo do uporządkowania.
Jeszcze sobie pohasasz pracowicie, a potem już tylko dla relaksu.
Mam dużo nasion różnych maków.
Zajrzyj do mojego wątku, może nie tylko maki Cię zainteresują. 
Mam dużo nasion różnych maków.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Igalo tęcza w listopadzie i to bezdeszczowym to chyba ewenement
U mnie jeszcze pełno liści na drzewach, a u Ciebie takie gołe gałęzie. Malowniczy widok! a takie widoki uwielbiam
https://www.fotosik.pl/zdjecie/4c19444e824dc4f4
Świetne zdjęcie z tęczą i to drugie z papryczkami.
Fajnie by było gdyby udało Ci się przetrzymać taką ładną chryzantemkę.
Fajnie by było gdyby udało Ci się przetrzymać taką ładną chryzantemkę.
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Igo tęcza o tej porze to widok rzadki, jak dobrze że ten piękny moment uchwyciłaś.
Również wolę ciszę i spokojne sielskie życie, do Krakowa jadę jak już muszę.
Rozhasałaś się bardzo, za każdym razem coś wypatrzysz i zawsze znajdziesz sobie jakąś pracę w ogrodzie
Również wolę ciszę i spokojne sielskie życie, do Krakowa jadę jak już muszę.
Rozhasałaś się bardzo, za każdym razem coś wypatrzysz i zawsze znajdziesz sobie jakąś pracę w ogrodzie
- iwona0042

E tam nie ma co fotografować
, no a tęcza w listopadzie
, a śliczne papryczki