Zakątki na Dębowym 2
- Igala
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 gru 2012, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym 2
To cudownie mieć tak pięknie kwitnący kwiat o tej porze roku w domu

Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
Witaj Aniu,eschynantusa też mam,ale kwitł mi tylko trzema kwiatkami.Nie wiem jak podlewać.Boję się żeby go nie przelać.
Nowa chryzantemka bardzo ładna.U nas też sprzedawali trzykolorowe chryzantemy.
Nowa chryzantemka bardzo ładna.U nas też sprzedawali trzykolorowe chryzantemy.
- iwwa

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Aniu, kolorowe chryzantemy śliczności.Uwielbiam je jesienią. Pewnie już zmarzły, ostatnio noce były zimne
szkoda, to taka piękna roślinka w ogrodzie
Domowy kwiat Eschynantus fajny, bardzo ładny, muszę się rozejrzeć , może gdzieś dostanę ? Gdzie można takie cudo dostać ?
Pozdrawiam serdecznie
Domowy kwiat Eschynantus fajny, bardzo ładny, muszę się rozejrzeć , może gdzieś dostanę ? Gdzie można takie cudo dostać ?
Pozdrawiam serdecznie
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochana, ale dajesz po oczach przecudne te Twoje parapetowe kwiaty i te chryzantemy dech zapierają przepiękne
Pozdrawiam 
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- marta64

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Aniu, w tym roku hodowcy poszaleli z mieszankami kolorów w jednej donicy, nawet pięć razem.Jakoś mnie to nie urzekło i wybrałam jednokolorowe i bordowe z białymi, a teraz mi żal, że nie wzięłam tej piątki w celach hodowlanych
Zimy teraz są coraz cieplejsze, to chryzantemy mają większe szanse przezimować i trzeba je przesadzać koniecznie. Nie myślałam o tym, wsadziłam w ziemię i chciałam, żeby rosły! Eszynantus kolorem kwiatów dodaje energii 
Jeszcze chciałam Ci napisać o śliwie wiśniowej. Napisane jest, że ma nieliczne owoce, ale moja ma ich mnóstwo! Są pyszne, mają słodki miąższ i kwaśną skórkę. Dzieci je uwielbiają, kompoty z nich pyszne, pewnie i dżemik byłby dobry, ale dla mnie są utrapieniem, bo połowa spada mi w kwiatki i tam potem mam mnóstwo siewek, bo nie nadążam ich wybierać.Na trawniku jest lepiej, bo można wygrabić. Trzymam kciuki, żeby Twoja cieszyła tylko pięknymi kwiatami, ale wybierając jej miejsce, weź pod uwagę ewentualne owocowanie.
Jeszcze chciałam Ci napisać o śliwie wiśniowej. Napisane jest, że ma nieliczne owoce, ale moja ma ich mnóstwo! Są pyszne, mają słodki miąższ i kwaśną skórkę. Dzieci je uwielbiają, kompoty z nich pyszne, pewnie i dżemik byłby dobry, ale dla mnie są utrapieniem, bo połowa spada mi w kwiatki i tam potem mam mnóstwo siewek, bo nie nadążam ich wybierać.Na trawniku jest lepiej, bo można wygrabić. Trzymam kciuki, żeby Twoja cieszyła tylko pięknymi kwiatami, ale wybierając jej miejsce, weź pod uwagę ewentualne owocowanie.
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Aniu przypomniałaś mi o rozsypaniu dolomitu, czeka woreczek, ja na trawnik miejscami muszę dać, bo mech i chwasty się za bardzo pchają.
Piękne są Twoje chryzantemki, ładnie dobrana mieszanka kolorystyczna, te fioletowe najładniejsze. Jakoś na groby gustuję jedną kolorystykę, ale do ogrodu to przytachałabym kilka takich kolorystycznych mieszanek
Oby udało Ci się je przezimować.
Piękne są Twoje chryzantemki, ładnie dobrana mieszanka kolorystyczna, te fioletowe najładniejsze. Jakoś na groby gustuję jedną kolorystykę, ale do ogrodu to przytachałabym kilka takich kolorystycznych mieszanek
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu kochana, Tobie to nawet parapety pięknie zakwitają!
Moje parapety bogate dopiero zimą, bo najpierw muszę powoli gromadzić doniczkowce, które latem zawsze mi umierają.
Dawniej, tj. przed wymianą okien zawsze miałam mnóstwo kwiatków, teraz mimo rolet słońce zawsze je upiecze.
Nawet jeśli są dalej od okien. Zachowują się jedynie te, które mają szczęście zmieścić się na parapecie kuchennym, ale on niewielki.
Tak więc u mnie doniczkowce są traktowane jako jednoroczne.
Moje parapety bogate dopiero zimą, bo najpierw muszę powoli gromadzić doniczkowce, które latem zawsze mi umierają.
Dawniej, tj. przed wymianą okien zawsze miałam mnóstwo kwiatków, teraz mimo rolet słońce zawsze je upiecze.
Tak więc u mnie doniczkowce są traktowane jako jednoroczne.
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Eschynantusa miałam kiedyś przez wiele lat ale jakoś przepadł...To ładny doniczkowiec u mnie też sprawował się przez lata dobrze a teraz mam inne...Twój kwitnie ładnie! 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Doniczkowe też pięknie kwitną i cieszą oczy o tej porze roku kiedy w ogrodach mamy już braki koloru.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu u Ciebie zawsze tyle pięknych i ciekawych roślin, a teraz weszły do domu!
Trzymam kciuki za prześliczne chryzantemki, żeby zimę przetrwały i zdobiły ogród!
Czy koleusy wykopałaś z ogrodu i przechowujesz czy porobiłaś sadzonki?
Trzymam kciuki za prześliczne chryzantemki, żeby zimę przetrwały i zdobiły ogród!
Czy koleusy wykopałaś z ogrodu i przechowujesz czy porobiłaś sadzonki?
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Aniu, Twój ogród cudowny o każdej porze roku! 
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
plocczanka

Gdzieś nam się Ania zapodziała..... 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Tak mamy listopad.Pogoda jak w pażdzierniku.Deszcze wreszcie popadały.Przez kilka dni, prawie codzienne.Ale jeszcze niedobory sa spore.
Trawa rośnie.Zastanawiam się,czy jeszcze raz jej nie wykosić ?
Igala-Iguś Tak, tearz nas będą cieszyć doniczkowe.Storczyki jeszcze u mnie odpoczywają.
Danusiu z Eshynantus już mi prawie miesiąc kwitnie.Czasami o nim zapominam,i mało go podlewam.A może to mu służy ?
Ja swój za mocno nie podlewam. On ma takie trochę grubsze liście.To daje rade.
Te trzy kolorowe chryzantemki sa bardzo ładne.Ale jak bedzie z ich zimowaniem, to zobaczymy.
iwwa-Asiu Ja chyba lubię wszystkie chryzantemki.To piękne wytrzymałe roślinki.A kwitną bardzo długo.
I tak z roku na rok ich trochę przybywa. A jeszcze innych bardzo mi się chce.
Eschynantus dostanie w wiekszości kwiaciarń czy nawet sklepach z działami ogrodniczymi., tj z doniczkowymi. Musisz się rozejrzeć.
Dziękuję i ja pozdrawiam serdecznie
Alu125 To prawda Eschynantus ma bardzo zywy kolorek kwiatu i innny kształt .I kwitnie długo.U mnie już miesiąc.
Chryzantemki to piękne i wytrzymale roślinki.
Martuś64 Coś producenci muszą wymyślać,aby przyciągnąć klienta.Ja też lubię te jednokolorowe.Ale taki miź skusił mnie.
a po drugie chce stestować, jak ona przezimuje.
Eschynantus fajny.O taj bardzo energetyczne ma kolorki.
Dziękuję za te informacje o śliwie wiśniowej.Ja swoją posadziłam na wiosnę.Ale jeszcze mi nie kwitła w tym roku.Mam nadzieję ,że na wiosnę pokażę jakiś kwiatek.
Posadziłam ją w pobliżu stawu.Tam miejsca ma dużo.Może się rozrastać do woli.I sam trawnik.
Oby tylko mrozy i zimno ciągnące z łąk jej nie wymroziło. Nawet nie wiedziałam,że ona ma dobre owoce,Fajnie,że tak pozytywnie o niej piszesz.
korzo_m-Dorotko Ja czasami też sobie coś przypomnę, jak czytam o czynnościach wykonach bądź planowanych u innych ogrodników na Forum
mój trawnik z tej strony tez zachwaszczony.Trzeba będzie się bardziej za niego wziac w przyszłym sezonie.
Ja lubię różne chryzantemki.I te jednokolorowe i mieszane.Na grobach mam jednokolorowe.W tym roku większość różu i bordo.
A jak będzie z tą kolorową,zobaczymy za rok, czy przeżyje.
Katiusha-Kasiu; marpa-Maryniu; Iwonko0042 Eschynantus kwitnie już mi miesiąc .A faktycznie na-wypuszczał sporo kwiatuszków- trąbek.Na kazdej łodyżce.
Skrętnik kwitnie.A krzaczek marny.Coś chyba nie tak z nim robię.
Storczyki jeszcze podszywając.
plocczanka-Lucynko Jestem .Trochę w ogrodzie robiłam porządków.
Trochę w domku remonty, trwają i jeszcze trwają.Mam nadzieję,że do świat zakończymy.
Jeszcze dekoracje zostały do schowania.Ale jeszcze taka pogoda ładna, przyjemna, to niech sobie stoją.
Na parapetach mam sporo zabranych młode sadzonki zrobiłam z koleusków. i i kilka pelargonii zabranych i fuksja i trawki i rojniki.W dwóch pokojach to pełno ogrodowych. Eschynantus cieszy w sypialni.Ukwiecony cały i kwitnie już miesiąc.
Oj to szkoda,że twoje doniczkowe coś nie za bardzo ci ładnie kwitną, czy rosną.
A z drugiej strony odpoczniesz od roślinek.
apus-Basiu Dziękuję bardzo.Ogród już poamłu się usypia.Kolorków coraz mniej.
I było czyściutko na trawie I już znowu kolejne liście opadły i czas je wygrabić.Już nawet liści coraz mniej .
A nawet nie wiele zostało na drzewach , czy krzewach.Szary i bury czas już s ie zbliża.
Maska-Marysiu Dziękuję w imieniu domowych kwiatuszków.
Mam nadzieje,że te nowe chryzantemki przetrwają zimę.
Z koleusków robię tylko szczepki, gdzieś w pażdzierniku.I takie młode sadzonki już są w domku. Jak będą lepiej rosły.
To jeszcze z nich zrobię kolejne. Dużych nigdy nie przynoszę do domu, bo nie maiłabym gdzie ich trzymać.
Jeszcze w listopadzie nie miałam kwitnącego powojnika.
A w tym roku mam.

Ogród jak w pażdzierniku.Tylko liści już na krzaczkach i drzewach nie ma.Ale iglaki wciąż piękne

Trawa rośnie.Zastanawiam się,czy jeszcze raz jej nie wykosić ?
Igala-Iguś Tak, tearz nas będą cieszyć doniczkowe.Storczyki jeszcze u mnie odpoczywają.
Danusiu z Eshynantus już mi prawie miesiąc kwitnie.Czasami o nim zapominam,i mało go podlewam.A może to mu służy ?
Ja swój za mocno nie podlewam. On ma takie trochę grubsze liście.To daje rade.
Te trzy kolorowe chryzantemki sa bardzo ładne.Ale jak bedzie z ich zimowaniem, to zobaczymy.
iwwa-Asiu Ja chyba lubię wszystkie chryzantemki.To piękne wytrzymałe roślinki.A kwitną bardzo długo.
I tak z roku na rok ich trochę przybywa. A jeszcze innych bardzo mi się chce.
Eschynantus dostanie w wiekszości kwiaciarń czy nawet sklepach z działami ogrodniczymi., tj z doniczkowymi. Musisz się rozejrzeć.
Dziękuję i ja pozdrawiam serdecznie
Alu125 To prawda Eschynantus ma bardzo zywy kolorek kwiatu i innny kształt .I kwitnie długo.U mnie już miesiąc.
Chryzantemki to piękne i wytrzymale roślinki.
Martuś64 Coś producenci muszą wymyślać,aby przyciągnąć klienta.Ja też lubię te jednokolorowe.Ale taki miź skusił mnie.
a po drugie chce stestować, jak ona przezimuje.
Eschynantus fajny.O taj bardzo energetyczne ma kolorki.
Dziękuję za te informacje o śliwie wiśniowej.Ja swoją posadziłam na wiosnę.Ale jeszcze mi nie kwitła w tym roku.Mam nadzieję ,że na wiosnę pokażę jakiś kwiatek.
Posadziłam ją w pobliżu stawu.Tam miejsca ma dużo.Może się rozrastać do woli.I sam trawnik.
Oby tylko mrozy i zimno ciągnące z łąk jej nie wymroziło. Nawet nie wiedziałam,że ona ma dobre owoce,Fajnie,że tak pozytywnie o niej piszesz.
korzo_m-Dorotko Ja czasami też sobie coś przypomnę, jak czytam o czynnościach wykonach bądź planowanych u innych ogrodników na Forum
mój trawnik z tej strony tez zachwaszczony.Trzeba będzie się bardziej za niego wziac w przyszłym sezonie.
Ja lubię różne chryzantemki.I te jednokolorowe i mieszane.Na grobach mam jednokolorowe.W tym roku większość różu i bordo.
A jak będzie z tą kolorową,zobaczymy za rok, czy przeżyje.
Katiusha-Kasiu; marpa-Maryniu; Iwonko0042 Eschynantus kwitnie już mi miesiąc .A faktycznie na-wypuszczał sporo kwiatuszków- trąbek.Na kazdej łodyżce.
Skrętnik kwitnie.A krzaczek marny.Coś chyba nie tak z nim robię.
Storczyki jeszcze podszywając.
plocczanka-Lucynko Jestem .Trochę w ogrodzie robiłam porządków.
Trochę w domku remonty, trwają i jeszcze trwają.Mam nadzieję,że do świat zakończymy.
Jeszcze dekoracje zostały do schowania.Ale jeszcze taka pogoda ładna, przyjemna, to niech sobie stoją.
Na parapetach mam sporo zabranych młode sadzonki zrobiłam z koleusków. i i kilka pelargonii zabranych i fuksja i trawki i rojniki.W dwóch pokojach to pełno ogrodowych. Eschynantus cieszy w sypialni.Ukwiecony cały i kwitnie już miesiąc.
Oj to szkoda,że twoje doniczkowe coś nie za bardzo ci ładnie kwitną, czy rosną.
A z drugiej strony odpoczniesz od roślinek.
apus-Basiu Dziękuję bardzo.Ogród już poamłu się usypia.Kolorków coraz mniej.
I było czyściutko na trawie I już znowu kolejne liście opadły i czas je wygrabić.Już nawet liści coraz mniej .
A nawet nie wiele zostało na drzewach , czy krzewach.Szary i bury czas już s ie zbliża.
Maska-Marysiu Dziękuję w imieniu domowych kwiatuszków.
Mam nadzieje,że te nowe chryzantemki przetrwają zimę.
Z koleusków robię tylko szczepki, gdzieś w pażdzierniku.I takie młode sadzonki już są w domku. Jak będą lepiej rosły.
To jeszcze z nich zrobię kolejne. Dużych nigdy nie przynoszę do domu, bo nie maiłabym gdzie ich trzymać.
Jeszcze w listopadzie nie miałam kwitnącego powojnika.
A w tym roku mam.

Ogród jak w pażdzierniku.Tylko liści już na krzaczkach i drzewach nie ma.Ale iglaki wciąż piękne

-
plocczanka

Śliczny ten kwitnący powojnik, Aniu.
Zapracowana jesteś, ale może to i dobrze, bo aczkolwiek ogród masz jeszcze ładny
, to jednak już nie taki, jaki sprawia najwięcej radości.
A remont też kiedyś trzeba zrobić. 
Pozdrawiam cieplutko.
Zapracowana jesteś, ale może to i dobrze, bo aczkolwiek ogród masz jeszcze ładny
Pozdrawiam cieplutko.