Idą  następne  przymrozki.To  dzisiaj  wykopaliśmy  z  synem pory  i  selery  i  zadołowaliśmy  w  inne miejsce.Bo  korzystając  ,że  synio  jest,  to  ......przywieźli  z mężem  obornika  ze  wsi ,Syn  rozrzucił.A  jutro  ma  mi  cały  warzywnik  przekopać. 
Oberwałam  jeszcze  szpinak  i  ponownie  dzisiaj  była  pierogi  ze  szpinakiem  i z   fetą. i  zostało  na  sałatkę. 
I  buraczki,, jeszcze w  ziołowniku, 3 samosiejki,  pewnie  nasionka  gdzieś  mi  wyleciały  i  takie  mi  urosły. 

Mały  buraczek ,,, prawie  3  kg  

ekomis-  Halinko
ekomis-  Halinko   To  trojeść bulwiasta w nasionkach  

Dziękuję   bardzo.  
 PEPSI-Małgosiu

PEPSI-Małgosiu   To  to  się  cieszę,że  moje  tortellini  cię  zwabiły.   

Oj  tam ojtam,,  mi  też  już  rośnie  w boczki.ale  od  czasu  do  czasu   człowiek  musi  sobie  na  coś  pozwolić,  nie  patrząc  ,że  nie  w  tą  stronę  idzie. 
U  mnie  w tym  roku  większość  to  dynie  ozdobne.Taki  na  to  urodzaj  był. 
Jeszcze  ta  jesień  jest  ładna.Ale    coś  nam  się  ochładza.  

Dziękuję  bardzo  
 marpa-Maryniu

marpa-Maryniu   Tortellini   swoje  ,  może  trochę  większe niż  sklepowe,Ale  jest  pyszne.  
 Igala-Iguś

Igala-Iguś    Nie.Te 'włosy anielskie" to  dodatek  do  tych  czarnych  punkcików,To  one  są  nasionkami. Włosy  później  oklapną.,  wyschną.Ale  teraz  są  bardzo  dekoracyjne. Potem  wiatr  je  zwiej .A le  najpierw  ładnie  się  trzymają. 
Teraz  to  w  większości  tylko  chryzantemki  są  w  kolorkach. 
  Alu125  To  trojeść  bulwiasta  w  nasionkach. 
O  tak  chryzantemki    są  jak  juz  w  ogrodzie  mało  co  kwitnie.Ostanie  kolory    sezonu. 
  korzo_m-Dorotko    Twoje  chryzantemki  sa  prześliczne.A  to  ty  tak  od  lat  robisz.Ja  dopiero  ze  2  lata ,  jak  zabieram  chryzantemki  z  grobów.
U Zibiego ??A  podasz  mi  namiary  na  niego.
I   ja  często  cos  zamrużę. Zasze  jest  jakiś   dzień, że nie  ma  czasu,  albo  dzieci  przyjadą  i  sobie  wezmą.  albo  na  miejscu  coś  z  tych  dań  zjedzą. Fajna  sprawa. 
  Katiusha Może  trochę  nasz  wschód  jest  mniej  zachodni..ale  spokojniejszy  i  piękniejszy,Naturalny,  czysty.
Tortellini   swoje  jest  pysznie. 
Ja  te z  czytałam  o chińskich biedronkach  same  złe  rzeczy.mówią ,że  trzeba  je  zabijać. 

O  popatrz, a  ja  nie  skojarzyłam    tych  nasionek  trojeści  z  świętym  drzewem  dusz w filmie Avatar.Oglądałam  ten  film.ale  już  dawano.chyba  muszę  sobie  go  jeszcze  raz  przypomnieć.
Ale  na  razie  nie  ma   na  to  czasu.Jeszcze  remoncik  w  domu  zaczęliśmy.  

Ale  co  tam,,  ogród    już  czasu  nie  zajmuje,  to  możną  domkiem  się  zając. Do  wiosny   

Z  dedykacją  dla  Jadzi-JAKUCH