I  wczoraj  i  dzisiaj  były  przymrozki,  ech.. 

Aniu77
  Aniu77 niestety  dalie  zostały  ściete.  Jeszcze w czorak  nawet ładnie  wyglądały  oszronione..dzisiaj  już  oklapły  i marne  widoczki..

Ale  jeszcze  kilka  ładnych  zdjęć  mam z  niedzieli.To będzie   na  potem  co  pokazać.  

A  zdjęcia  robię  rożnie  i   na  automacie    i  na na manualnych ustawieniach .
a  ta  ognista  dalia  to Bodacious.To  nowa  dalia w  tym  roku  kupiona u P.Stanisława Lipienia.Inne  zamawiałam   kolory,  inne  dostałam.  

Marne  małe  pojedyncze  bulwki.Az się sama  zdziwiłam,że  ładnie  niektóre  wyrosły  i  kwitły.Ale  jakie  bulwy  mają ,sama  nie  wiem.Mam  nadzieję ,że  przybyło  bulw. Chociaż  trochę  się  rozrosły  
 Maska-Marysiu

Maska-Marysiu   I  u  mnie  po  daliach.Ećh  szkoda.Zawsze  za  szybko,  za  wrześnie.a  tak ładnie  jeszcze  kwitły..i  tyle pąków  miały..Ale  cóż,,   taki  mamy  klimat.  

Ta  roślinka  to  Diamond Star  dostałam  kilka szczepek  od   daysy 

.
Według  jej  rad przyciełam  ją i  kwiatki  poszły  do  flakoniku.A łodyżki  do   doniczki z  ziemią  i  do  domku. 
Plony  w tym  roku  udane.Pomimo  suchego  lata  i  podlewania.Ale  warzywka  dostały  nowe,  lepsze  i  większe miejsce .
I  wyszło  to  im  na  dobre.Co  mnie  bardzo,  bardzo  cieszy  i  oczywiście zachęca  do  sadzenia,  siania  następnych warzywek  na  drugi  rok. 
I  dużo  dyn  zabrałam  do  domu.Niestety   trzeba  już  palić w  kominku.Tak  zimno,ale  jeszcze  mam  być  ciepło  ...ponoć.  

.
  marpa-Maryniu  To  fajnie,że  cię  zaraziłam..na  pewno  zrobisz wspaniałe  zdjęcia. 
O  tak   bardzo  szkoda, że te przymrozki  przymroziły   trochę  roślin,  kwiatuszków.  

Przemijanie to  rzecz   niby naturalna.,  cykliczna .Ech,, ale  tak  trudno  zaakceptować  tą  zimną  jesień ,  te  przymrozki ,  te  padające  rośliny,   te  opadające  liście ,,, itp.. 
 I kolejny sezon   nam zleciał znów  za szybko  i  znów  nie  wiadomo  kiedy. 

Było  w niedzielę..

Jest  dzisiaj

Było  2  dni  temu

Jest 

Jeszcze  w niedzielę  kwitły  2  liliowce..

a  dziś