Ha, ha, pigwy u Ciebie nie widziałam -
Familokowego ciąg dalszy
- Beaby
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy
Jadziu, zanosi się na to, że w tym roku ta chryzantema od razu będzie różowa. 
 Ma takie ładne owoce!  

- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Jadziu, to ty masz zielone łapki a do tego serce złote  

"moje floksy czekają na Ciebie nawet te odmianowe" - pamiętałem i dlatego od sąsiadki wziąłem floksa by rabata była większa

Ostrogowca nie znałem, obejrzałem w necie i ... już mi się podoba

Perowskia też obejrzałem i ... wytnę jedną jagodę kamczacką na dodatkową rabatę kwiatową

Pozdrawiam cię Jadziu serdecznie

"moje floksy czekają na Ciebie nawet te odmianowe" - pamiętałem i dlatego od sąsiadki wziąłem floksa by rabata była większa
Ostrogowca nie znałem, obejrzałem w necie i ... już mi się podoba
Perowskia też obejrzałem i ... wytnę jedną jagodę kamczacką na dodatkową rabatę kwiatową
Pozdrawiam cię Jadziu serdecznie
Dobrze, że do Ciebie zawitałam, bo przypomniałaś, że czas wykopać mieczyki, zrobiłam to w sobotę, i dobrze, bo dzisiaj wieje, leje i słońce na zmianę. 

Jesienne róże ładnie jeszcze wyglądają. Jesienią jest co robić w ogrodzie, a mnie jakoś ostatnio lenistwo ogarnęło, jakoś mi się nie chce.

Trzeba sadzić tulipany, które leżą i czekają.
Dale u Ciebie śliczne, marcinki i chryzantemy też już pokazują swoje kolorki. A ta aksamitka fantastic - myślałam, że to aster.

Jesienne róże ładnie jeszcze wyglądają. Jesienią jest co robić w ogrodzie, a mnie jakoś ostatnio lenistwo ogarnęło, jakoś mi się nie chce.
Trzeba sadzić tulipany, które leżą i czekają.
Dale u Ciebie śliczne, marcinki i chryzantemy też już pokazują swoje kolorki. A ta aksamitka fantastic - myślałam, że to aster.
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny

Ogród i róże Ireny
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Dzisiejszy dzień spędziłam na leniuchowaniu i to w dosłownym tego słowa znaczeniu .Moja głowa nie nadawała się do niczego ,wiec wolałam to przeleżeć, żeby nie chodzić przy ścianach jak lunatyk 
 Co z człeka  może zrobić  pogoda ,a wiało calutki dzień okropnie drzewa kłaniały się do ziemi 
 Teraz dalej wieje, jednak już trochę mniej i  ciekawe ile doniczek mi powywracało ,albo wywiało na rabaty, czy wręcz za ogródek.Głowa dalej nie bardzo 
  mam tylko nadzieje ,ze jutro będzie lepiej .

IRENKO nasionka tej aksamitki dostałam od Iwonki1 i Beatki mam jeszcze oranżową tylko zapomniałam jej wysiać. One są wysokie, ale bardzo dekoracyjne, teraz mam jeszcze kremową ,ale nie z tego gatunku też ma śliczny kwiat .Róże z pewnością przez ten dzisiejszy wiatr pogubiły płatki i na ziemi będzie leżał jutro kolorowy dywan
 Moje tulipany już w koszyczkach czekają na miejsca docelowe 

ANDRZEJU nie przesadzaj jakie tam złote

normalne ,ale lubię się dzielić, bo to zawsze wychodzi na dobre,
bo gdyby np moja jakaś roślinka wypadła zawsze mogę się uśmiechnąć do ofiarodawcy

BEATKO ona u mnie juz jest różowa nie miała w tym roku takich fanaberii jak w ubiegłym co zdarzyło się po raz pierwszy od kiedy ja mam.Pigwowce rosną na podwórku to od sąsiada ale tak fajnie pozowały ,że musiałam im cyknąć fotkę

IWONKO ile lat mam Ostrogowca i dziurawca nigdy mi się nie wysiewał a w tym roku zatrzęsienie siewek i tego i tego.Cóż chyba taki rok i nawet w tym roku Fruczaki nie gustowały w ostrogowcu jak w poprzednich latach .Nie wiem czy u mnie zdąży zakwitnąć ten uparty Jacuś dlatego raczej się z nim pożegnam, bo już nie mam do niego nerwów, a ma taki cudny kwiat za to Ferncliff nadrabia stracony czas

ANIU większość moich chryzantem w pąkach teraz mają coraz mniej słońca i trudno im się rozwinać.Mam nadzieję ,ze jeszcze październik uraczy nas piękna pogodą

dalia od Beatki [Beaby]

życzę wszystkim kolorowych snów

IRENKO nasionka tej aksamitki dostałam od Iwonki1 i Beatki mam jeszcze oranżową tylko zapomniałam jej wysiać. One są wysokie, ale bardzo dekoracyjne, teraz mam jeszcze kremową ,ale nie z tego gatunku też ma śliczny kwiat .Róże z pewnością przez ten dzisiejszy wiatr pogubiły płatki i na ziemi będzie leżał jutro kolorowy dywan

ANDRZEJU nie przesadzaj jakie tam złote
bo gdyby np moja jakaś roślinka wypadła zawsze mogę się uśmiechnąć do ofiarodawcy

BEATKO ona u mnie juz jest różowa nie miała w tym roku takich fanaberii jak w ubiegłym co zdarzyło się po raz pierwszy od kiedy ja mam.Pigwowce rosną na podwórku to od sąsiada ale tak fajnie pozowały ,że musiałam im cyknąć fotkę

IWONKO ile lat mam Ostrogowca i dziurawca nigdy mi się nie wysiewał a w tym roku zatrzęsienie siewek i tego i tego.Cóż chyba taki rok i nawet w tym roku Fruczaki nie gustowały w ostrogowcu jak w poprzednich latach .Nie wiem czy u mnie zdąży zakwitnąć ten uparty Jacuś dlatego raczej się z nim pożegnam, bo już nie mam do niego nerwów, a ma taki cudny kwiat za to Ferncliff nadrabia stracony czas

ANIU większość moich chryzantem w pąkach teraz mają coraz mniej słońca i trudno im się rozwinać.Mam nadzieję ,ze jeszcze październik uraczy nas piękna pogodą

dalia od Beatki [Beaby]

życzę wszystkim kolorowych snów

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13

Witaj Jadziu  
 , no tak, to ja mam taki busz przez to, że nie umiem wywalić żadnej wysiewającej się samej rośliny, ciągle mi szkoda, bo jak się zasiała i chce rosnąć to niech sobie rośnie  
 , a potem jest jak jest, róż jeszcze trochę Ci kwitnie i inne kwitnienia jeszcze są, oby październik był złoty jak na październik przystało, to jeszcze pocieszymy się kolorami tej jesieni  

- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45

Jadziu, dobrze, ze przyroda od czasu do czasu za nas decyduje kiedy trzeba odpocząć inaczej robiłybyśmy na okrągło, bez wytchnienia.
Szkoda tylko, że okupujemy to nieprzyjemnymi dolegliwościami.
Mam nadzieję, ze to tylko chwilowa przypadłość a nie początek grypy, która u nasz szaleje. Poradnie pełne od rana do wieczora.
Kuruj się kochana
  i oszczędzaj zdrowie, to najcenniejsze co posiadamy.
Ogród żyje swoim tempem, nie masz się czym martwić widać, że jest w dobrej kondycji co widać na załączonych zdjęciach, kilka dni wytrzyma bez nadzoru.

Szkoda tylko, że okupujemy to nieprzyjemnymi dolegliwościami.
Mam nadzieję, ze to tylko chwilowa przypadłość a nie początek grypy, która u nasz szaleje. Poradnie pełne od rana do wieczora.
Kuruj się kochana
Ogród żyje swoim tempem, nie masz się czym martwić widać, że jest w dobrej kondycji co widać na załączonych zdjęciach, kilka dni wytrzyma bez nadzoru.
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01

Złota jesień trwa i dobrze. Upały się skończyły i można w końcu nacieszyć się pieknem ogrodu. A ogród masz cudowny, przepiękne deszczowe fotki też lubię focić po deszczu gdy krople zdobią kwiaty jak diamenty  

- Igala

- Od: 11 gru 2012, o 19:25

Piękne ta Silesia i ketmia płd. A co to jest w tle po prawej stronie takie wysokie blue-lawendowe, rutewka?
https://www.fotosik.pl/zdjecie/83306a1ccb86c985
Mam nadzieje że dzisiaj miałaś
  i mniej wiatru. No i lepszą formę po odpoczynku wczorajszym. Te fronty niżowe to mnie też dokuczają bo jestem niskociśnieniowa. U mnie wczoraj fruwały doniczki... wiatr był bardzo silny; fajnie że dzisiaj było tak cudownie słonecznie i spokojnie. Oby jak najdłużej!

https://www.fotosik.pl/zdjecie/83306a1ccb86c985
Mam nadzieje że dzisiaj miałaś
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19

Poleniuchować  też  dobra  rzecz.. 

Wciąz zachwycam się twoimi rózami i daliami.

Wciąz zachwycam się twoimi rózami i daliami.
- JAKUCH

Dzisiaj trochę lepsza pogoda ,bo już tak nie wiało, to i ja również czuję się  lepiej, więc musiałam trochę poszaleć w ogródku .Roboty od groma i powoli trzeba zanosić cebulowe do zimowej przechowalni bo co mają zawilgnąć ,a tam doschną Sekatory ostro pracowały jak duży tak i mały.Korona LO ścięta dokładnie na jeżyka, a zapomniałam zrobić fotkę lila koralikom jak cudownie zawiesiły sie na Pięknotce 

Jeszcze nigdy tak bogato nie obrodziły, a mam ją dzięki naszej Elusi 

ANIU wolałabym nie leniuchować ,ale mus to mus
 Dobrze ,ze dzisiaj trochę lepsza pogoda, to musiałam nadrobić to co wczoraj miałam zaplanowane 

IGUŚ to blue lawendowe to Perowskia łobodolistna ,ale już jej w tym miejscu nie ma musiałam ja posadzić w inne miejsce . Tam nie bedzie nikomu podkradać jedzenia i przeszkadzać. Dopiero tak po południu zaczęło znów trochę wiać ale ujdzie nawet 3 krople spadły z nieba i to wszystko.Też jestem niskociśnieniowcem i taka pogoda mnie dobija zaraz kołuje mi sie w głowie
 jednak w ogródku nie specjalnie mi poprzewracało, jedynie donica z Black Jackiem  leżała na ziemi. no i długaśne różane łodygi się poplątały, czyli żadnej szkody nie ma. 

EWCIA niech ta Złota jesień trwa aż do lutego
 nic na to nie powiem Nie cierpię zimy i tego ubierania, ślizgawicy brrrrrr.Jak dzisiaj oglądałam w TV ile w Montanie spadło śniegu to aż mnie zmroziło chwilo trwaj jak najdłużej  

DAYSY to była tylko jednodniowa przypadłość a dzisiaj jest o wiele lepiej i niech tak zostanie .Grypa to nie była i oby nie doszła do mnie chociaż wnuk już na antybiotykach, a najpierw 2 tygodnie Amelka i jej mama .Stara gwardia jakoś się trzyma

Dzisiaj poszalałam za dzisiaj i za wczoraj prace idą do przodu i to dobry znak

IWONKO kiedyś też tak robiłam że wszystkiego było mi szkoda ,ale nie umiem się patrzyć jak inne rośliny na tym cierpią szczególnie róże one potrzebują oddechu i miejsca i nie ma już zmiłuj sie .Zawsze jest się czym dzielić bo nadmiary idą do potrzebujących a jeśli nie to do kosza BIO

ANIU wolałabym nie leniuchować ,ale mus to mus

IGUŚ to blue lawendowe to Perowskia łobodolistna ,ale już jej w tym miejscu nie ma musiałam ja posadzić w inne miejsce . Tam nie bedzie nikomu podkradać jedzenia i przeszkadzać. Dopiero tak po południu zaczęło znów trochę wiać ale ujdzie nawet 3 krople spadły z nieba i to wszystko.Też jestem niskociśnieniowcem i taka pogoda mnie dobija zaraz kołuje mi sie w głowie

EWCIA niech ta Złota jesień trwa aż do lutego

DAYSY to była tylko jednodniowa przypadłość a dzisiaj jest o wiele lepiej i niech tak zostanie .Grypa to nie była i oby nie doszła do mnie chociaż wnuk już na antybiotykach, a najpierw 2 tygodnie Amelka i jej mama .Stara gwardia jakoś się trzyma

IWONKO kiedyś też tak robiłam że wszystkiego było mi szkoda ,ale nie umiem się patrzyć jak inne rośliny na tym cierpią szczególnie róże one potrzebują oddechu i miejsca i nie ma już zmiłuj sie .Zawsze jest się czym dzielić bo nadmiary idą do potrzebujących a jeśli nie to do kosza BIO

- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27

Cream Abundance wyprodukowała dużo kwiatów Jadziu 

i choć na koniec sezonu ale pokazała na co ją stać 
  chyba się wystraszyła, że wyleci z ogrodu, moja  mniej ma kwiatów bo tylko trzy, ale liście które wypuściła w sierpniu, po wcześniejszym oskubaniu z porażonych są ładne, aczkolwiek dalej się zastanawiam co z nią zrobić, bo lichota straszna 
 Pięknie kolorowo Jadziu masz jeszcze w ogrodzie, niech tak będzie jak najdużej. Dzisiaj u mnie pięknie ciepło było od rana do teraz,bo nadciągają ciemne chmury i ciśnienie spada bo głowa mnie zaczęła boleć jak Ciebie przy wiatrach. Pozdrawiam ciepło, miłych chwil w październikowym ogrodzie 

- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09

Jadziu
Pięknie kwitną Twoje asterki.
Urzekła mnie żółta róża i dalia w podobnej tonacji

Pogody nam nie służą, ani samopoczuciu ani pracy.
Zdrówka życzę

Pięknie kwitną Twoje asterki.
Urzekła mnie żółta róża i dalia w podobnej tonacji
Pogody nam nie służą, ani samopoczuciu ani pracy.
Zdrówka życzę
- JAKUCH

Pada ,pada i niech pada ten delikatny deszczyk .Trochę sie ochłodziło i tam ma być do przyszłego czwartku, a potem znów ma nastać prawdziwa Złota Polska Jesień. Ciekawe czym im się sprawdzi ta pogodynka

AGUSIU ja przedwczoraj ,a Ty dzisiaj narzekasz na głowę takie skoki ciśnień nie wpływają na nas dobrze
 Jednak ogrodnicy to twardzi ludzie i żadna pogoda nas nie pokona Niech tylko wyjdzie słonko to znów poszalejemy Tobie również sporo zdróweczka bo potrzebne szczególnie jesienią gdy grypsko szaleje 

KRYSIU kochanie, dlaczego Cream abundance tak cudnie nie kwitła w sezonie i nie pokazała takich cudnych kwiatów.Kurcze to chimeryczna róża ,ale widocznie obawiała się szpadla i popatrz jak pomogło .Jednak liście calutkie w plamach
 Zaraz obetnę ją na jeża i niech myśli co zrobić wiosną czy kwitnąć takimi kwiatami czy pożegnać się z miejscówką   
 Pogoda taka sama jak u Ciebie teraz pada ,ale delikatnie a Garden of Roses  pokazała takie cudne pąki  

jeszcze jej nie widziałam w takich kolorach nie umiałam od tych pąków oderwać oczu takie cudne

życzę wszystkim miłego wieczoru

AGUSIU ja przedwczoraj ,a Ty dzisiaj narzekasz na głowę takie skoki ciśnień nie wpływają na nas dobrze

KRYSIU kochanie, dlaczego Cream abundance tak cudnie nie kwitła w sezonie i nie pokazała takich cudnych kwiatów.Kurcze to chimeryczna róża ,ale widocznie obawiała się szpadla i popatrz jak pomogło .Jednak liście calutkie w plamach

życzę wszystkim miłego wieczoru
- Igala

- Od: 11 gru 2012, o 19:25

Oj tak deszcz przynajmniej u mnie bardzo potrzebny 
  Faktycznie Garden of Roses ma cudne pąki i to tak póżno jeszcze;fajna niespodzianka 
 A jak wysoka jest szałwia Amistad? Ładna jest.

Zapraszam serdecznie! Iga

- JAKUCH

IGO niestety szałwia Amistad nie zimuje w gruncie to jej wada .Jednak dla takiego kwiatu i koloru opłaca sie poświęcić i zrobić sadzonki ,albo wykopać na zimę i wsadzić w donicę i przechować w chłodnym pomieszczeniu .Podobno znosi temperaturę do -5 jednak nie ryzykuję. Wysokość zależna od właściciela, bo również można ją prowadzić nisko .Ja jednak wolę ,żeby górowała na rabacie jako dwórka wśród królowych każdej do usług