Witam i dziękuję za pochwały. Patentu na warzywa nie mam, dodana zwykła ziemia z kompostownika na wiosnę i trochę podlewania pokrzywami, dużo podlewania wodą i tyle.
Moje koktailówki, z lewej Blue Pits, u góry Black Zebra i na dole Thai Pink Eggs
No fajny działkowy kebab, apetyczny, a ja przed śniadaniem , buraczek się postarał, no z jednego i zupka będzie , kwiaty wszystkie cudne, kosmosy jak pięknie kwitną
Witaj.
Czy sam siałeś te aksamitki? https://www.fotosik.pl/zdjecie/d077c888a9ab45da
Kupiłam nasiona tej odmiany wiosną i pewnie w przyszłym roku je wysieję, bo takich aksamitek jeszcze nie miałam.
Nasiona buraków liściowych czekają u mnie już chyba ze trzy sezony - pewnie czas najwyższy je wreszcie mi wysiać.
Pozdrawiam.
Dziękuję wszystkim za komentarze. Beaby tak wszystkie aksamitki z nasion, podobnie jak onętki (kosmosy), lewkonie, astry i cynie. danuta z nasiona kupione w sklepie ogrodniczym, takim "fizycznym"
Pomidorów zazdroszczę. Moje marne, dopiero zaczynają dojrzewać
W tym roku strasznie późno wystartowały, nawet myślałam, że w ogóle nic z nich nie będzie
Ed imponujące zbiory i fantastycznie kwitną Ci jednoroczne. Moje jakieś niesforne albo pojedyncze. Bardzo podoba mi się cynia, ma śliczny kolor. Sezon powoli się kończy.
Ależ ten kebab smakowity - mniam. Pomidory uwielbiam i gratuluję urodzaju. A do tego ślicznie kwitnące kwiatuszki. No i oczywiście piękne lilie mimo, że z pewnością po nich dziś zostało tylko wspomnienie i zdjęcia.
U mnie na działce już typowo jesiennie, a ostatnie dni ewidentnie dają to odczuć. Mam jeszcze trochę pracy, bo w ostatnim czasie przez urlop i obowiązki rodzinno-zawodowe trochę moją kochaną działeczkę zaniedbałam.
Pozdrawiam
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać Beata Bazylowo