Jadziu
Te buraki tak porosły
Cylindryczne w kształcie, mimo ,że rzadko rosły powywalało je tak ,niektóre na boki się poodchylały z tych kieszonek we włókninie.
W tym roku się udały ,ale com się nachuchała to moje.
Jeden rządek z rozsady jest, w najgorszy upał sadzony.
Asterków sporo nazbierałam.
Te są wykopane z opuszczonych działek.
Babcia ma opiekunkę
Pani znajoma z kręgów kościelnych ,jeździła na misje i ma doświadczenie w opiece nad leżącymi.
Na razie wszyscy są zadowoleni, tylko ,że 20 zł. za godzinę
W ogłoszeniach z pośrednictwa z netu chcieli 25 -30 zł.
Marysiu
No niestety po ostatniej pogodzie wszystko zbrzydło i jak w październiku wygląda.
Musiałam ogórki ,paprykę i pomidory na dworze przykryć.
Dalie i róże kwitną wciąż ,nawet jedne mieczyki jeszcze w pąkach, co ciekawe najszybciej sadzone.
Marysiu może się da podzielić chryzantemka, choć wiązkę przy korzeniach wąską ma.
Muszę zajrzeć pod folię czy nie ma odrostów.
Swoich orzechów muszę też pilnować bo ze 20 - scia będzie i jeszcze drogowcy się czają.
No ciekawa jestem asterka
Krysiu
Chyba dla Igi całą listę roślin z białej rabaty niedawno sporządziłam
M.in. trzy rodzaje floksów, różne trawy, dalia jest jeszcze druga o wielkich talerzach, tawułka, bukszpan kulisty, trzmielina ,trzy róże, margaretka - złocień , guzikowiec, wielosił, orlik pełny ,serduszki ,kosmosy i lewkonie i białe ,starodawne lilie ,które nie kwitły.
Czosnki , różne tulipany, szachownice i hiacynty na zmianę z mieczykami, daliami i galtoniami latem.
Zaraz będzie pewnie kapusta ozdobna.

Na działce mam jeszcze drugą biała rabatę ale łokrutnie zarośnięta.
Astry chyba wrzosolistne, taki jakby botaniczny gatunek zarosły kawał, inne dwie odmiany, róża kremowo - biała, zawilce, trzy rodz.floksów, trawy i rozchodniki.
Lubię białe i pastelowe kwiaty i mam ich dużo.
Przy domu też sporo białokwitnących