Porządkowanie rabatek trzeba było zacząć, to przesadzić tu, to tam i tak w koło ..Niestety musiałam już usunąć pomidory, bo z dnia na dzień zauważyłam ,ze zaczyna je dopadać zaraza, a szkoda stracić wszystko .Nie chce mi się juz opryskiwać ,chociaż może trzeba było to zrobić, ale noce są zbyt chłodne to i tak nic by nie dojrzało, a ma znów padać. Nie zrobiłam dzisiaj drastycznej fotki, a może trzeba było pokazać poczynania moich ślimorów.Ich łupem padła wielka czarna ropucha miała wszystkie łapy obgryzione ,biedna miała pyszczek wykrzywiony w grymasie bólu ,a w koło niej różnej wielkości i kształtów ślimarnia i to w liliowcach, gdzie też nie zaglądam za często.Zamiast ona na nie polować, to stało sie odwrotnie
Było mi jej zal ,że tak marnie skończył się jej żywot .Znów do ogródka zaglada Fruczak ,ale jak na razie nie udało mi sie zrobić super fotki, wychodzą jakieś takie sobie
JOASIU nie mam już sił dla tych drani, musiałabym wprowadzić niebieskie kulki ,jednak szkoda sporej ilości płazów w postaci ropuszek różnej wielkości . Aksamitka ma śliczny delikatny kolor taki mało spotykany prawie biały ,ale prawie robi wielką różnicę
Aurija każdego roku jest tak obwieszony owocami, lubię te pomidory, to samo alpinistę
Snow white czy
jabłkowy mięsisty, ale soczysty w zielonym kolorze z wielkimi owocami.Nie wyobrażam sobie nie mieć pomidorów czy paru ogórków ,chociażby tylko tak na obiadek, czy do schrupania w ogródku a Amelka uwielbia ogóraski pomidorów raczej nie lubi mówi ,ze kwaśne no może gdyby były w polewie czekoladowej
ANIU podpięłam u Ciebie linka co do sody a tu następny
https://poradnikogrodniczy.pl/soda-oczy ... rodzie.php Tu piszą ,ze 1/2 łyżeczki na 1L wody Jednak biały nalot przeszedł w brązowawe plami ,i już więcej się nie pokazał
BEATKO kochana z moich dalii tylko jedna nie zakwitła
Cafe au lait ,jednak ważne że żyje .W przyszłym sezonie ja posadzę z przodu ,żeby mieć ją calutki czas na oku .Jednak tej pomyłkowej którą kupiłam wiosną chcę sie pozbyć nie pasi mi .może znajdzie sie ktoś chętny na nią .Drań Black Jack dopiero buduje pąki i co zrobiłabyś z takim gagatkiem

idzie w dobre ręce ,ale kawałek zostawię w donicy .U mnie już zaczęły kwitnąć te chryzantemy teraz są średnio różowe,ale tylko te przed ogródkiem, bo w ogródku jeszcze nie kwitną.Ciekawe jaki to floks ode mnie masz możliwe ,ze to
Light blue flame Widzę siewki dziurawca barwierskiego , na chodniku siewki Ostrogowca ,szaleństwo w tym roku z tymi siewkami . Calutkie lata ich nie miałam fajnie byłoby gdyby pokazały sie siewki białej rutewki ,ale siewki orlikolistnej widziałam