Siewka - to moze i interesno; ale tylko okolo 95-98% siewki beda po prostu bezwartosciowe, do wyrzucienia.
Ale mozliwe skorzystac cos do krzyzowania, jeśli beda rosliny z interesnymi charakterystykami. Mirzan, jezeli organizujesz zamowienie, to ja - mozliwe - przyczyniem sie...
Ja nie potrzebuję tyle,nie prowadzę produkcji.Ale jeśli chcesz,mogę podać adres
kontaktowy.A siewka jak siewka,za dwa lata kwitnie,a czasem w tym samym roku.
Czy tam jest jaka to charakterystyka siewki - to cebulki wybrakowanych roslin, czy po prostu ogolnie wszystkie cebulki z nasion, ktore jeszcze nigdy nie zakwitnali ?
Jezeli mozliwe, to prosze podac link czy kontakt.
Anitaaa pisze:Vivasvat Bardzo dziękuję za info
Oglądałam Twoją stronkę bardzo dużo masz mieczyków ,piękne
Kiedyś czytałam ,że na Słowacji jest wybitny hodowca mieczyków Ivan Šaran.
Ivan Saran nie na Słowacji a w Czechach ale ze względu na stan zdrowia w ubiegłym roku zakończył uprawę a kolekcję przekazał p. Jaroslavovi Konickovi
mirzan pisze:Ktoś w Czechach chce sprzedać całą plantację,chyba 20tys bulw prawie za darmo,
po 2 korony,do tego cała siewka za darmo.Podobno to niezła kolekcja.
Trochę nie tak. Ok. 9tys. cebul w 300 odmianach za 20tys.koron. Kilkanaście tys. przybyszówek do tego gratis.
Tak, dla ciecia, mozliwe, to jest dobry wariant.
Slowacke, czy czeskie odmiana 1995 roku - to juz na kilkodesiac lat liepiej, nezeli holanderskie.
Ale 9000 cebulek - to minimalne 2200 m2; to, oczywiszcze, tylko dla producenta, nie dla milosnika...
Vivasvat pisze:Tak, dla ciecia, mozliwe, to jest dobry wariant.
Slowacke, czy czeskie odmiana 1995 roku - to już na kilkodesiac lat liepiej, nezeli holanderskie.
Ale 9000 cebulek - to minimalne 2200 m2; to, oczywiszcze, tylko dla producenta, nie dla milosnika...
Dobrze napisałaś podobno nowość, według mnie to chyba nowość cenowa bo nie wiem ile zapłaciłaś. Kwiaty są ładne, bo dla mnie wszystkie kwiaty są ładne, ale odmiany naprawdę są bardzo stare.