Asiu! Piękny ten aster z dodatkowo ozdobionym środeczkiem.
 Asiu! Piękny ten aster z dodatkowo ozdobionym środeczkiem.  
 Róża, którą otrzymałaś z okazji swojego święta matczynego jest niesamowita. Jej kształtne czerwoniutkie płatki są jakby obrzeżone bielutką wstążeczką.

Z szarłatem uważaj, by Ci się nie rozpanoszył po całym ogródku, bo będziesz go miała zawsze i wszędzie.
 To bardzo ładna, ale też mocno ekspansywna roślinka - sieje się niemożebnie, a jej nasiona są chyba nieśmiertelne.
  To bardzo ładna, ale też mocno ekspansywna roślinka - sieje się niemożebnie, a jej nasiona są chyba nieśmiertelne.  
 Bardzo ładnie zakwitły Ci kosmosy, nawet te rurkowe.
 Moje rurkowe ciągle w fazie olbrzymich koprów.
  Moje rurkowe ciągle w fazie olbrzymich koprów.  
 Rudbekie i u mnie mają swobodę zajmowania wybranych przez siebie miejsc, czasami tylko, bardzo rzadko pojedynczym egzemplarzom mówię: pani tu nie chcę.

Piękny ten Twój ogródeczek.

Dobrego weekendu, Asiu.

Rozchodniki  bardzo lubię, mam dwie odmiany...a dokładnie kilka kęp. Moje jeszcze nie kwitną. Asiu, nawet nie wiedziałam że rudbekie mogą mieć takie kolory. Mam tylko jeden kolor. Biadolę nad rudbekią z pełnymi kwiatami. Nie zebrałam nasion, kwitła tylko w jednym sezonie. Nigdy więcej się nie pokazała. A była taka ładna
 Rozchodniki  bardzo lubię, mam dwie odmiany...a dokładnie kilka kęp. Moje jeszcze nie kwitną. Asiu, nawet nie wiedziałam że rudbekie mogą mieć takie kolory. Mam tylko jeden kolor. Biadolę nad rudbekią z pełnymi kwiatami. Nie zebrałam nasion, kwitła tylko w jednym sezonie. Nigdy więcej się nie pokazała. A była taka ładna  

Na jeżówkach widać juz jesień...
 Na jeżówkach widać juz jesień...

Dziękuję za miłe słowa... Mój ogródek ciągle się "tworzy". Ojjj, wiele mi brakuje do pięknych ogrodów forumowiczów. Ale staram się, uczę, wymieniam poglądy i jakoś to idzie do przodu.
 Dziękuję za miłe słowa... Mój ogródek ciągle się "tworzy". Ojjj, wiele mi brakuje do pięknych ogrodów forumowiczów. Ale staram się, uczę, wymieniam poglądy i jakoś to idzie do przodu. 

. Trzymam, zobaczę w przyszłym sezonie ...
 . Trzymam, zobaczę w przyszłym sezonie ...

. Moje tego roku to takie biedule, że nawet im fotek nie robię
 . Moje tego roku to takie biedule, że nawet im fotek nie robię   . Niestety nie przyłożyłam się do opieki nad nimi i tak mi się odwdzięczają
 . Niestety nie przyłożyłam się do opieki nad nimi i tak mi się odwdzięczają   
  ale jak TY, przyciagają mnie i chciałabym mieć ich wiele, każdą odmianę
 ale jak TY, przyciagają mnie i chciałabym mieć ich wiele, każdą odmianę  

Dumny jest z niej, że kwitnie, że pachnie i że taka ładna, że się przyjęła i , że rozrasta. Super.
  Dumny jest z niej, że kwitnie, że pachnie i że taka ładna, że się przyjęła i , że rozrasta. Super.

...przestraszyłam się, że opanują mi ogród, a u mnie ziemia idealna !
 ...przestraszyłam się, że opanują mi ogród, a u mnie ziemia idealna !  

U mnie nie chcą być ładne.
  U mnie nie chcą być ładne.