Ostatnio na giełdzie niedzielnej zakupiłam spontanicznie hortensję na pniu Mega Pearl.Ma ogromne kwiatostany

Jednak skusiłam się na jedną, najwyżej znów się na nie obrażę.
W sieci przyczaiłam się na stary, czerwony dzbanek emaliowany.Cena wcale niemała, ale jak ostatnio zobaczyłam u Wioli-tulipanki to zapragnęłam taki sobie kupić. Mam nadzieję, że ogłoszeniodawca dośle mi ,a nie oszuka.
Cisy za mną chodzą, już bym je posadziła

Iga tak oczko potrafi mnie zrelaksować, a trawy wokół niego wspaniale się kołyszą

Novalis

Beata nie okrywam jej wcale.

Nie kopczykuję ostatnio żadnych moich róż.

Gosia remont trwa i trwa?ponieważ czekamy dalej na wykończenie łazienek

Na razie sąsiedzi mają zrobić obrzeża od swojej strony.No masz rację, że wtedy ja nie będę musiała się o to starać.Na razie posadziłam trzy pęcherznice, ale to podobno potwory rosną.No zgłupiałam.O wersji z różami pnącymi nie pomyślałam.
Gartentraume jak wianuszek

Soniu dziękuję za pozdrowienia, mamuś daje radę, jeszcze dwa tygodnie i gips może zdejmą

Majesty w donicy pięknie się trzyma.Kiedy zebrać nasionka podpowiesz?
Lwich paszczy nie siałam, za to cynie mnie uwiodły swoją urodą.
Soniu na etykiecie widnieje napis Pinky Winky, ona już się wybarwia, pokażę Ci ją w późniejszym czasie

Boscobel i jej niezwykły kolor...

Ewelinko dziękuję za życzenia zdrówka dla mojej kochanej:) Poczytałam trochę o tujach,są bardzo różne opinie.Podobno teza, że trują jest przesadzona

Crocus Rose

Aniu hortensji czas, oby trwał jak najdłużej. Nie wytrzymałam i jak zobaczyłam na giełdzie na pniu Mega Pearl to od razu kupiłam

Jaciuaes Cartier

Wandziu ale Ty masz wprawne oko, wszystko zauważysz, zaskoczyłaś mnie:)
Liliowiec Vanilla Fluff i jego kolor śmietankowy?mam tylko jeden w takim kolorze.
Ma bardzo grube płatki, zakwitł u Ciebie ?
Sangerhauser Jubilaumrose z serii Marchen Rosen

Magiczny czas hortensji

Powoli się wybarwiają...

Rozchodnik ze szkółki

Kwitnące lilie w oczku

Rudbekia Charry Brandy od kochanej Sonii

Mój jedyny cis Wojtek

Astry zaczęły...

Pomidory dają radę...dojrzewają,są pyszne...

Na malinowe czekam...

Dalie zaczynają i tak będą kwitły do pierwszych przymrozków...

Cynia ...

Skoszona trawka i hortensje ...

Czas traw i hortensji...

Miłego dnia w gronie rodzinnym