Ogród Marty- cz. XIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty- cz. XIII

Post »

Martusia ogród piękny w słonecznej poświacie... fajnie, że czujesz się zregenerowana, odnowiona, tylko teraz z pracą tak na 50% żeby ta kondycja trwała jak najdłużej... pomidorki boskie. ;:168 u mnie też powschodziły niektóre z nasionek od ciebie, ale oczywiście etykiety pomieszane ... i będzie "poznaj Stachu po zapachu" ;:306 Pozdrawiam i smacznej pomidorowej uczty ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Was gorąco,czas jakoś przelatuje mi przez palce ,tyle mam Wam do powiedzenia ,tyle do pokazania ,a ja wieczór zmęczona pracą i upałami padam ,przywiozłam od Mirka ze spotkania dużo brzoskwiń i jeszcze moje obrodziły ,więc przerabiałam i przerabiałam ,ale już są w spiżarni kompociki ,dżemiki ,nawet nalewka nastawiona ,no i zamrożone do pysznego placuszka ,jeszcze są na drzewie to jeszcze coś dorobię i trochę rozdam ,borówki amerykańskiej jeszcze dużo do zebrania ,zabezpieczyliśmy przed ptakami to jest ich bardzo dużo,zaczynają sie maliny ,a i pomidorów coraz więcej i do zbioru i do obrywania liści i kątów ,nie wiadomo w co ręce włożyć ,a przecież i trochę muszę zająć się pracą i obiadkami,a ogród jak zwykle na końcu ,ale daje radę i kwitnie .

Mireczku,oj Ty Ty podpadłeś co nieco :uszy ,pomidorków powinno być sporo ,ale nie zapeszam ,żeby grad ,czy jakaś zaraza nie zniszczyły ich ,pozdrawiam ;:168

Aniu,odmian pomidorków mam bardzo dużo i smaków też ,są pyszne ,zaraziłam się uprawą pomidorków i czekam na ich smak z utęsknieniem ,teraz sie zajadamy codziennie ,pod maczkami jest żółta rutewka ,miło,że spacerujesz po moim ogrodzie ,pozdrawiam ;:168

Iwonko,pomidorki pięknie rosną ,jest ich dużo i są pyszne ,żeby były jak najdłużej były i żadna zaraza ich nie zniszczyła,bo się jeszcze nie najadłam ,a przecież trzeba zrobić przeciery,maczki też mi sie podobają ,a dynie rosną ale po raz pierwszy myszy im zjadają soczyste łodygi i całe metry pędów leżą zwiędnięte ,,wykładam im ciągle nowe trucizny ,bo chyba ani jednej dyni by mi nie zostało,trucizny znikają w zastraszającym tempie ,a ja tylko latam do sklepu ,spotkanie było jak zwykle świetne ,no i tyle pysznych brzoskwiń nigdy nie miałam ,chyba ,że mi Boguś kupił,pozdrawiam ;:196

Joasiu,mam sporo odmian i wszystkie mi smakują ,nie jestem wybredna ,ważne ,że moje własne ,kwaskowy też pyszny ,nawet się nad ich kwasowością nie zastanawiam tylko pałaszuję szczęśliwa,że je mam ,pozdrawiam ;:168

Edziu,ja też czekam na te pyszne pomidorki,zobaczę jutro co to za omiana te czarne ,jeżeli będzie ,starałam się mieć je opisane ,kwiaty też super kwitną ,pozdrawiam :wit

Lucynko,masz rację ,że pomidorki to są jak narkotyk ,jak pomyślę ,że ich nie będę miała bo przecież sobie kupię to zaraz zabieram sie do roboty z nimi ,żeby mieć ich jak najwięcej bo kupione mi w ogóle nie smakują ,dynie bardzo chcą rosnąć ,ale myszy sie do nich dobrały ,nigdy tego nie robiły ,ale może chce sie im pić ,bo o wodę trudno w tym roku,pozdrawiam , dużo odpoczynku i radości z ogródka ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lodziu,ja też uwielbiam swoje pomidorki ,dlatego je mam chociaż czasem jestem nimi zmęczona ,ale smak powoduje ,że zapominam o przepracowaniu i cieszą mnie bardzo ,ogród też jakoś daje radę ,zaraz będziemy grabić liście ,pozdrawiam ;:196 ;:196

Iwonko0042 wszystko jakoś się układa i jest co oglądnąć i pojeść ,bo pomidorki obrodziły,pozdrawiam ;:168

Marysiu,pomidorki bardzo plonują ,jest ich dużo na krzakach i są pyszne ,moje tawułki też bardzo ucierpiały przez suszę i wiele innych roślin,zdjęcia zabezpieczeń zrobione i borówek jest bardzo duzo,a teraz żaden ptak już sie koło nich nie kręci ,one wiedzą ,że nic nie zrobią i nic nie pojedzą i sie wyniosły ,ja jeszcze mam sporo brzoskwiń na drzewie i dojrzewają systematycznie ,pozdrawiam ;:196 ;:196

Ewciu,pracy w ogrodzie mam tak dużo ,że wnet zapomnę ,ze odpoczywałam ;:306 samo życie ,bardzo cieszę sie z pomidorków i najchętniej do nich skręcam i coś robię ,czasem nie musi być nazwy ,bo one wszystkie takie pyszne ,ja uwielbiam te żółte i pomarańczowe ,no i czerwone też ,pozdrawiam gorąco i zdrówka życzę
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do ogrodu,tutaj sąsiad buduje taki dom nad borówką i teraz ptaki się wyprowadziły ,bo nie mają szans na boróweczki,za to my korzystamy do woli.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i gotowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moje pomidorki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i troszkę kwiatuszków,są też pomidorki w doniczkach i warzywka w skrzynkach,tutaj jest wszystko razem
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Stokezja
Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Martuniu, iloma barwami kwitnie Twój ogród ;:oj Najpiękniejsze w tej chwili są dla mnie pomidorki, chyba nie przestanę się nimi zachwycać. Taki tam masz porządeczek, aż się chce sięgnąć ręką i spróbować tych pyszności. Pracy masz ogrom, podziwiam za wytrwałość i chęci. A domek dla borówek wymyśliliście super ;:215 Teraz ptaki będą musiały obejść się smakiem :tan
Pozdrowionka ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu! przytłoczona wyglądem jagodnika i pomidorzanki nawet nie miałam siły nic napisać. Sam sprzęt jaki pracował przy budowie tej woliery (chałupy) mówi sam za siebie. Niechby któryś ptok spróbował to sforsować :D U mnie niestety klęski urodzaju nie ma za to jest klęska, którą robi nam fauna ogrodowa i okoliczna. Może to i lepiej, bo nie jestem przemęczona zbieraniem i przetwarzaniem jak to było rok temu.
Kwiatuszki też kwitną obłędnie, ale to pewnie niezbyt aktualne zdjęcia patrząc na tą marunę, na zdjęciach w pełni rozkwitu a u mnie zawiązała już nasiona :wink:
Jak nam dosuszyło tak teraz nam doleje, ale niech już będzie i tak ten rok jest dziwny.
Cieszę się na kolejne spotkanie :heja Serdecznie pozdrawiam ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ pomidorów u ciebie Marto ;:138
Nie wiem co powiedzieć na budowlę sąsiada :?: w każdym razie owoce będzie miał :wink: My mamy tylko 4 krzewy i dzielimy się owocami z ptakami. Chociaż one wcześniej wstają to i dla nas zostawiają ;:306
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto toż to jest borówkowy kombinat, może on mieć wiele zastosowań. Borówek nic Ci już nie zje.
Pomidorki piękne, zdrowe, widać że Boguś podczas Twojej nieobecności dbał wzorowo.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martusiu :wit
Ależ masz dużo różnych odmian tych pomidorków.
A wszystkie bardzo apetycznie wyglądają.
ni i róże bardzo ładnie wciąż ci kwitną.
Bogaty ten twój ogród zawsze.Bardzo lubię takie ogrody tętniące, kolorami, życiem, bogactwem roślin. ;:215
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś pomidorki ładnie obrodziły i niech się czerwienią. spróbuje na drugi sezon wykorzystać Twoją metodę sadzenia.
Ogród ładny i kolorowy.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Martusiu, oczy w pięć złotych na widok takiego zbioru pomidorów! ;:138 ;:138
Nie tylko ich ilość zapiera dech w piersiach, ale i wielość odmian. ;:215
Bardzo zdrowo krzaczki wyglądają - ;:433 dla Was za umiejętną troskę, za którą dorodne owoce solidnie Wam odpłacają. ;:138 ;:138
Kolorowych akcentów też w ogrodzie nie brakuje, pięknie kwitną kwiatuszki, a Stokezję musiałam sobie wygooglować, jako że po raz pierwszy zetknęłam się z tą roślinką. Śliczna. ;:215
Niech więc dalej ogród kwitnie i owocuje, a pogoda niech mu sprzyja ku Twojej radości. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Domek dla borówek rewelacyjny!!! Właśnie planuję w przyszłym roku zrobienie jagodownika i Twój pomysłmnie bardzo zachwycił! ;:167 Super masz pomidorki, juz dużo dojrzewa... te żółte koktajlowe uwielbiam! ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Martuniu, mieć takiego sąsiada - to skarb ! Starannie zrobiona konstrukcja,posłuży na wiele sezonów.
Gospodarzom należne ;:138 za pomysł.Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witaj Marto widzę, że plony dopisują i jest co zbierać :) Pomidorki bardzo ładne. Domek nad borówką super ;:333 też w tym roku stwierdziłem, że muszę jakoś swoje zabezpieczyć, bo ptaki niestety łapczywie zjadają i niczego się nie boją, nawet człowieka ;:185
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48

Post »

Masz imponujące borówki, patrzę z zazdrością i podziwem. ;:63 Pomidorki to jest to co lubię, śliczne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”