Zakątki na Dębowym
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym
Nie tylko jeżówki ale i hortensje brylują na Twoich fotkach Aniu!
Bardzo widoczne te rośliny w ogrodzie!

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, z ogromną przyjemnością oglądam fotografie Twojego ogrodu.
Masz przecudnie zagospodarowane otoczenie domu, mnóstwo przepięknych kwiatów na fantastycznie rozplanowanych rabatach,
a wśród wielu królują aktualnie olbrzymie hortensje, które już z daleka przyciągają wzrok.
Kolekcja jeżówek też piękna i bogata
, tym bardziej że - jak piszesz - to jeszcze nie wszystkie.
No i ta wszechobecna biel, która sprawia wrażenie takiej czystości i uporządkowania.
Wielkie brawa dla Ciebie i (jak sądzę) eMa.

Kolekcja jeżówek też piękna i bogata
No i ta wszechobecna biel, która sprawia wrażenie takiej czystości i uporządkowania.
Wielkie brawa dla Ciebie i (jak sądzę) eMa.
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Ale piękne jeżówki Aniu
My postanowiliśmy w następnym roku zainwestować w jeżówki
bo mamy jedną kępkę tych chyba najpopularniejszych.
My postanowiliśmy w następnym roku zainwestować w jeżówki
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Aniu
przepiękne jeżówki zwłaszcza te intensywnie czerwone , nie mam takich , a są piękne , muszę się rozejrzeć , bo dawno ich nie kupowałam , a ciągle są nowe odmiany pozdrawiam
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
marpa-Maryniu Ciesze sie,ze już mam sporo tych hortensji w ogrodzie.W 98 % to bukietowki.
To dzięki nm , a teraz szczególnie, gdy tej bieli jest dużo, one to dodają świeżości ogrodowi
Jeżówki tez cieszą.
plocczanka-Lucynko Witaj ! Teraz często już spędzasz dni na działeczce.Dlatego ciesze się,ze do mnie zajrzalas.
Rabaty powstawały i trawnik znikał,jak ciągle jakieś roślinki dokopywałam.A często zarażałam się nimi na forum , odwiedzając wasze ogrody.No i cóż,,kupowałam przywoziłam i ganiałam z doniczkami gdzie tu posadzić. potem ze szpadelkiem i mąż kopal í następny kawałek trawy znikał .Jemu mniej koszenia.A mi ciągle przybywa pracy na rabatach.
Ale czlowiek taki lasy na te roślinki, kwiatuchy.
Jeżówek trochę jest,Sama nie wiem ile.W tym roku jedna nn dokupiłam.
Dziękuję, dziękuje bardzo za pozytywne , krzepiące słowa.Staram się .
any57-Andrzeju Ja chyba kilkanaście już mam.dokładnie nie liczyłam swoich jeżówek.
Piękne roślinki.Mam chęć jeszcze na co-najmniej dwie.
Masz zuj jakieś uplanowane, jezowki, które chciałbyś kupić ??
U mnie te zwykle tez już się sieja.ale je zostawiam, najwyżej przesadzam, tam gdzie mi pasuje.
inka52-Tereniu Ano tak, te czerwone jezowki może bardziej są z daleka widoczne niż te blade, pastelowe.
To prawda, ciągle są jakieś nowe odmiany i jestesmy wystawiani na ciągle kuszenie.
Rutewka - bardzo nią się cesze.
Dobrze,ze ja kupiłam w ubieglym roku

Ten liliowiec NN- ma bardzo duzy kwiat.

I jeszcze pomidorki , takie dobre, takie smaczne, dojrzewają codziennie i idą do biezacej konsumpcji.
A smakują wybornie

W tym roku zapowiada się bardzo jeżynowo

To dzięki nm , a teraz szczególnie, gdy tej bieli jest dużo, one to dodają świeżości ogrodowi
Jeżówki tez cieszą.
plocczanka-Lucynko Witaj ! Teraz często już spędzasz dni na działeczce.Dlatego ciesze się,ze do mnie zajrzalas.
Rabaty powstawały i trawnik znikał,jak ciągle jakieś roślinki dokopywałam.A często zarażałam się nimi na forum , odwiedzając wasze ogrody.No i cóż,,kupowałam przywoziłam i ganiałam z doniczkami gdzie tu posadzić. potem ze szpadelkiem i mąż kopal í następny kawałek trawy znikał .Jemu mniej koszenia.A mi ciągle przybywa pracy na rabatach.
Ale czlowiek taki lasy na te roślinki, kwiatuchy.
Jeżówek trochę jest,Sama nie wiem ile.W tym roku jedna nn dokupiłam.
Dziękuję, dziękuje bardzo za pozytywne , krzepiące słowa.Staram się .
any57-Andrzeju Ja chyba kilkanaście już mam.dokładnie nie liczyłam swoich jeżówek.
Piękne roślinki.Mam chęć jeszcze na co-najmniej dwie.
Masz zuj jakieś uplanowane, jezowki, które chciałbyś kupić ??
U mnie te zwykle tez już się sieja.ale je zostawiam, najwyżej przesadzam, tam gdzie mi pasuje.
inka52-Tereniu Ano tak, te czerwone jezowki może bardziej są z daleka widoczne niż te blade, pastelowe.
To prawda, ciągle są jakieś nowe odmiany i jestesmy wystawiani na ciągle kuszenie.
Rutewka - bardzo nią się cesze.

Ten liliowiec NN- ma bardzo duzy kwiat.

I jeszcze pomidorki , takie dobre, takie smaczne, dojrzewają codziennie i idą do biezacej konsumpcji.
A smakują wybornie

W tym roku zapowiada się bardzo jeżynowo

- sauromatum

- Od: 18 maja 2010, o 08:54
Super ogląda się Twoje zdjęcia
Rutewka wygląda zjawiskowo. Jeżówek rzeczywiście masz mnóstwo - ale u Ciebie to wszystko się pięknie komponuje. Zestawienie liliowców imponujące
Piękne hortensje
Rutewka wygląda zjawiskowo. Jeżówek rzeczywiście masz mnóstwo - ale u Ciebie to wszystko się pięknie komponuje. Zestawienie liliowców imponujące
Piękne hortensje
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Aniu, czy prezentowana rutewka tak wygląda już teraz ?Kojarzyłam ją z późniejszym terminem kwitnienia.Twój ogród powala bogatą paletą kolorów w przemyślanych kompozycjach.
Pomidorki, dorodne i bardzo apetyczne.
Pomidorki, dorodne i bardzo apetyczne.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No i jak apetycznie się zrobiło Aniu, ja już też pierwsze zbiory jeżyn zaliczyłam, soczki pierwsze są
, a rutewka prześliczna, kupię sobie bo nie wytrzymam, choroba gotowa 
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Aniu rutewka jest śliczna, taka delikatna.
Masz pięknie obsypane owocami pomidory.
Masz pięknie obsypane owocami pomidory.
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Twój ogród Aniu jest pełen pięknych kwiatów
i te dorodne Hortensje
u mnie nie mają tak dużo kwiecia jedynie Limelighty są obsypane,a Pinky- Winky, jakoś ma mało kwiatów, a ja tak ją lubię, ona się ślicznie przebarwia.
Chyba to jest rok Jeżówek, bo bardzo dużo ich teraz na FO i coraz to inne odmiany widzę, u Ciebie bogactwo tego rodzaju
Chyba to jest rok Jeżówek, bo bardzo dużo ich teraz na FO i coraz to inne odmiany widzę, u Ciebie bogactwo tego rodzaju
- anabuko1

sauromatum Bardzo dziękuję za takie pochlebne słowa .Dziękuję także w imieniu moich roślin.
Rutewka kwitnie mi pierwszy rok,I jestem z niej mega zadowolona.
A liliowce bardzo lubię i hortensje, tych coraz więcej do swojego ogrodu zapraszam
lanceta-Lodziu Witaj !
Tak, tak ta rutewka już ze 2 tygodnie kwitnie.I wygląda zjawiskowo.Mam ich 2.Jedna ze 2,5 a druga z 1,5.m.
Moze inne odmiany kwitną później.Nie mam pojęcia, bo mam pierwszy raz od ubieglego roku.A to jej pierwsze kwitnienie.
Oj kolory to ja lubię,Az mi się buzia do nich uśmiecha
.
Warzywka na nowym miejscu rosną lepiej, dobrze. Pomidorki swoje są takie pachnice i takie smaczne.Pojadam je coraz jak jabłka.
Iwonko0042; korzo_m-Dorotko Jeżyny się zaczęły.I ciągle je podjadamy.Jeszcze tyle nie mam dojrzałych na sok.A ja myslalam,żeby może nastawić nalewkę z jeżyn .
Mnie w ubieglym roku tak na ta rutewek wzielo.Jak zobaczyłam ją gdzieś, jak oną kwitńię, tu rozchorowałam na nią i kupiłam 2 sadzonki. A były male.w tym roku podrosły i zakwitły i bardzo mnie cieszą, takimi koronkowymi kwiatuszkami.
Jeżówka Eccentric i hortensja Bobo

Polar Bear na pniu. Mam takie 2 na pniu.A jedna normalna z krzaczka.Ale tamta jeszcze młoda i mala.

Liliowiec Bestseller

Ed Muray

Baja

Rutewka kwitnie mi pierwszy rok,I jestem z niej mega zadowolona.
A liliowce bardzo lubię i hortensje, tych coraz więcej do swojego ogrodu zapraszam
lanceta-Lodziu Witaj !
Tak, tak ta rutewka już ze 2 tygodnie kwitnie.I wygląda zjawiskowo.Mam ich 2.Jedna ze 2,5 a druga z 1,5.m.
Moze inne odmiany kwitną później.Nie mam pojęcia, bo mam pierwszy raz od ubieglego roku.A to jej pierwsze kwitnienie.
Oj kolory to ja lubię,Az mi się buzia do nich uśmiecha
Warzywka na nowym miejscu rosną lepiej, dobrze. Pomidorki swoje są takie pachnice i takie smaczne.Pojadam je coraz jak jabłka.
Iwonko0042; korzo_m-Dorotko Jeżyny się zaczęły.I ciągle je podjadamy.Jeszcze tyle nie mam dojrzałych na sok.A ja myslalam,żeby może nastawić nalewkę z jeżyn .
Mnie w ubieglym roku tak na ta rutewek wzielo.Jak zobaczyłam ją gdzieś, jak oną kwitńię, tu rozchorowałam na nią i kupiłam 2 sadzonki. A były male.w tym roku podrosły i zakwitły i bardzo mnie cieszą, takimi koronkowymi kwiatuszkami.
Jeżówka Eccentric i hortensja Bobo

Polar Bear na pniu. Mam takie 2 na pniu.A jedna normalna z krzaczka.Ale tamta jeszcze młoda i mala.

Liliowiec Bestseller

Ed Muray

Baja

- anabuko1

Krychna-Krysiu Ja uwielbiam ogrody pełne bylin i kwiatowa, kolorów.
Hortensji mam trochę.Zakochałam się w nich.Te starsze już sa widoczne w ogrodzie.A te młodsze, jeszcze nie bardzo.
ale z kazdym rokiem będzie, powinno być z nim ładniej i widoczniej w innych miejscach.
Moja Pinky Winky jeszcze jest nie wielka.Ale nawet te 4 kwiatuchy tez bardzo cieszą.
Jeżówek mam trochę.Te ros linki tez bardzo mnie cieszą.
Trudno przejść obok nich obojętnie.Tak, tak, bogactwo odmian jest wielkie.a jeszcze co raz nowymi nas kusza.

Hortensji mam trochę.Zakochałam się w nich.Te starsze już sa widoczne w ogrodzie.A te młodsze, jeszcze nie bardzo.
ale z kazdym rokiem będzie, powinno być z nim ładniej i widoczniej w innych miejscach.
Moja Pinky Winky jeszcze jest nie wielka.Ale nawet te 4 kwiatuchy tez bardzo cieszą.
Jeżówek mam trochę.Te ros linki tez bardzo mnie cieszą.
Trudno przejść obok nich obojętnie.Tak, tak, bogactwo odmian jest wielkie.a jeszcze co raz nowymi nas kusza.

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu królowo jeżówek! Śliczna kolekcja aż oko rwie do nich!
Mój guzikowiec rośnie w złym miejscu, bo nawet trochę poobsychał i obcinałam wiosną. Nie wiem czy dlatego ale kwitł tylko jednym guziczkiem. Ja też zauważyłam, że susza mu nie służy
Prześliczne liliowce, a pomidorki aż się zaśliniłam mimo że na kolację zjadłam ogromnego pomarańczowego
Mój guzikowiec rośnie w złym miejscu, bo nawet trochę poobsychał i obcinałam wiosną. Nie wiem czy dlatego ale kwitł tylko jednym guziczkiem. Ja też zauważyłam, że susza mu nie służy
Prześliczne liliowce, a pomidorki aż się zaśliniłam mimo że na kolację zjadłam ogromnego pomarańczowego
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Aniu cudowności masz w ogrodzie, piękne liliowce, jeżówki, hortensje, hibiskusy ,ogród pełen koloru i tekstury. Rutewka dodaje na rabatach lekkości, też bardzo ją lubię. Dwa lata temu kupiłam 3 sadzonki, dwie podobne do Twoich i jedną białą. Rutewkami zaraziła mnie Jadzia, to u niej zobaczyłam te ażurowe roślinki i zapragnęłam je mieć w swoim ogrodzie.
Stoliczek z liliowcami
piękny.
Stoliczek z liliowcami
- anabuko1

Maska-Marysiu Oj tak tak, oczy biega szybko.A buzia sama się do nich śmieję.
Moze twój guzikowiec ma za sucho. Ja woj na wiosen przesądzałam na drugi teren niedaleko stawu.przycięłam go mocniej.Dal rade rośnie, kwitnie ładnie.a w miejscu przycietej gałązki powypuszcza po 3, 4 nowe.Czyli lubi ciecie. Na wiosnę przytnę go tez trochę. Liliowców coraz mniej.ale jeszcze cieszą.
a pomidorki,, ummm wyborny smak. pyszniutkie
daysy Dziękuję, różne roślinki mam.I różne bardzo lubię
Kwitnieniem rutewki bardzo się ciesze i to pierwszy rok. Białej nie mam .Musze zobaczyć jak ona kwitnie.
A ty swoje długo masz ??w Kolejnych latach przyrastają w krzaczku ??
Hortensje już pięknieją, jezowki nie ustępują.A i hibiskusowy czas piękny. a jeszcze dalie rozkwitają.
ciesze eis, bardzo,że i stoliczek liliowcowy się spodobał.
Í może i na drugi rok taki sam zrobię.

hortensja bukietowa Kyushu - od niej moja miłość do hortensji się zaczęła.

Milin

Moze twój guzikowiec ma za sucho. Ja woj na wiosen przesądzałam na drugi teren niedaleko stawu.przycięłam go mocniej.Dal rade rośnie, kwitnie ładnie.a w miejscu przycietej gałązki powypuszcza po 3, 4 nowe.Czyli lubi ciecie. Na wiosnę przytnę go tez trochę. Liliowców coraz mniej.ale jeszcze cieszą.
a pomidorki,, ummm wyborny smak. pyszniutkie
daysy Dziękuję, różne roślinki mam.I różne bardzo lubię
Kwitnieniem rutewki bardzo się ciesze i to pierwszy rok. Białej nie mam .Musze zobaczyć jak ona kwitnie.
A ty swoje długo masz ??w Kolejnych latach przyrastają w krzaczku ??
Hortensje już pięknieją, jezowki nie ustępują.A i hibiskusowy czas piękny. a jeszcze dalie rozkwitają.
ciesze eis, bardzo,że i stoliczek liliowcowy się spodobał.
Í może i na drugi rok taki sam zrobię.

hortensja bukietowa Kyushu - od niej moja miłość do hortensji się zaczęła.

Milin