Odpiszę na pewno wszystkim, może i w tym tygodniu, i do Was też zajrzę, jak się tylko ogarnę
 Odpiszę na pewno wszystkim, może i w tym tygodniu, i do Was też zajrzę, jak się tylko ogarnę 
Teraz zostawiam kilka zdjęć

nie widać ani śladu poskrzypka liliowego, czy u Ciebie Mariuszu on nie występuje? Mi niestety nieraz wchodzi w paradę
  nie widać ani śladu poskrzypka liliowego, czy u Ciebie Mariuszu on nie występuje? Mi niestety nieraz wchodzi w paradę  Czy Twoja hortensja jest z tych niskich? Jeśil i tak, to jak się nazywa?
 Czy Twoja hortensja jest z tych niskich? Jeśil i tak, to jak się nazywa?

Działka w czasie urlopu troszkę zaniedbana, nie było mnie tydzień, to chwasty w najlepsze się porozrastały, nie ma kiedy ich ogarnąć, bo zaraz koniec urlopu i powrót do szarej rzeczywistości
 Działka w czasie urlopu troszkę zaniedbana, nie było mnie tydzień, to chwasty w najlepsze się porozrastały, nie ma kiedy ich ogarnąć, bo zaraz koniec urlopu i powrót do szarej rzeczywistości   
  Przed samym urlopem udało mi się również wymienić dach nad altaną i teraz już deszcz mi nie straszny.
 Przed samym urlopem udało mi się również wymienić dach nad altaną i teraz już deszcz mi nie straszny.
 i mam nadzieję, że tak zostanie, bo dotrą na jesieni jeszcze piwonie i nie wiem gdzie je wsadzę
 i mam nadzieję, że tak zostanie, bo dotrą na jesieni jeszcze piwonie i nie wiem gdzie je wsadzę   

ogórki tak samo
 ogórki tak samo 
 czyli mają tylko boczną obwolutę żeby woda spływała w korzenie. Włóknina sprawdza się w 100% i plewienia dużo mniej.
 czyli mają tylko boczną obwolutę żeby woda spływała w korzenie. Włóknina sprawdza się w 100% i plewienia dużo mniej.
 Hortensja do niskich nie należy, to młoda sadzonka wsadzona w tym roku, dlatego taka mała.
 Hortensja do niskich nie należy, to młoda sadzonka wsadzona w tym roku, dlatego taka mała.

Miłego weekendu!
  Miłego weekendu! 

Ja je kocham wszystkie, a w szczególności te pachnące
 Ja je kocham wszystkie, a w szczególności te pachnące  Mogłabym je wąchać godzinami, więc kiedy usłyszałam od mojej kuzynki, że ona ich nie lubi zabrzmiało to dla mnie jak profanacja
 Mogłabym je wąchać godzinami, więc kiedy usłyszałam od mojej kuzynki, że ona ich nie lubi zabrzmiało to dla mnie jak profanacja  

Lilie cudne i zdrowe.
  Lilie cudne i zdrowe.