Ja tez mam zarośnięty dotychczasowy skalniak, od dwóch lat już się noszę z przerobieniem ale czekałam do przysłowiowego końca aż się przelała czara

Kukunia ma słodki łebek do wycałowania

Masz piękne kwitnienia a i widzę plany na zmiany również
 Masz piękne kwitnienia a i widzę plany na zmiany również 

a zrobienie skalniaka dalej odkładam  bo nie mam pomysłu jak to powinno wyglądać w szczegółach
  a zrobienie skalniaka dalej odkładam  bo nie mam pomysłu jak to powinno wyglądać w szczegółach  
  za moment jesień. Może sierpień będzie łaskawszy i więcej czasu spędzę na działce tak na spokojnie aby popatrzyć jak rośnie i cieszyć się z ogrodu bez pośpiechu ,bez plewienia i podlewania.
  za moment jesień. Może sierpień będzie łaskawszy i więcej czasu spędzę na działce tak na spokojnie aby popatrzyć jak rośnie i cieszyć się z ogrodu bez pośpiechu ,bez plewienia i podlewania.

Wkrótce motylki zaczną oblegać jego kwiat. A skoro udało się wyhodować pierwszego, to z kolejnymi pójdzie łatwiej. Od rzemyczka do koniczka.
  Wkrótce motylki zaczną oblegać jego kwiat. A skoro udało się wyhodować pierwszego, to z kolejnymi pójdzie łatwiej. Od rzemyczka do koniczka.  

Może nas razem natchnie
  Może nas razem natchnie  Ślicznie kwitną Ci hortensje
  Ślicznie kwitną Ci hortensje  Czy rozwar może się przebarwić? bo myślałam że mam niebieski, a kwitnie na biało
 Czy rozwar może się przebarwić? bo myślałam że mam niebieski, a kwitnie na biało  Ogóreczki mają zdrowe liście, pomidorki dojrzewają...cóż pełnia lata! Wszystkiego dobrego...a kiedy na urlop?
 Ogóreczki mają zdrowe liście, pomidorki dojrzewają...cóż pełnia lata! Wszystkiego dobrego...a kiedy na urlop?  

Nie zaglądałam do mojej żurawiny, a też zapowiadało się trochę owoców, chyba że spadły w czasie suszy. Pozdrawiam cieplutko
  Nie zaglądałam do mojej żurawiny, a też zapowiadało się trochę owoców, chyba że spadły w czasie suszy. Pozdrawiam cieplutko 

Ciekawa jestem, czy moje samosiewki heliotropu jeszcze zdążą zakwitnąć.
  Ciekawa jestem, czy moje samosiewki heliotropu jeszcze zdążą zakwitnąć.  
  , szczególnie popołudnia, toteż coraz mniej czasu mamy dla działeczki, tym bardziej Ty po pracy
 , szczególnie popołudnia, toteż coraz mniej czasu mamy dla działeczki, tym bardziej Ty po pracy  , ale nie martw się, za pół roku znowu będzie wiosna.
 , ale nie martw się, za pół roku znowu będzie wiosna.  

gdy córka pracuje to mam Biankę i Filipa do ok 14,30 potem sprzątam pobojowisko włączam pranie i nie wiadomo kiedy wieczór
  gdy córka pracuje to mam Biankę i Filipa do ok 14,30 potem sprzątam pobojowisko włączam pranie i nie wiadomo kiedy wieczór  działka praktyczne odłogiem.
 działka praktyczne odłogiem. bo wracam od nich ok 11 a sama wstać muszę przed szóstą. Z Hubertem odrobić lekcje, Natalka  jest w wieku ze wszystko ją ciekawi a sprawy z niebezpieczeństwa sobie nie zdaje. Dom to praktycznie pobojowisko bo nie mam kiedy sprzątnąć.
  bo wracam od nich ok 11 a sama wstać muszę przed szóstą. Z Hubertem odrobić lekcje, Natalka  jest w wieku ze wszystko ją ciekawi a sprawy z niebezpieczeństwa sobie nie zdaje. Dom to praktycznie pobojowisko bo nie mam kiedy sprzątnąć.

śliczne widoki ogrodowe, domowe też
 śliczne widoki ogrodowe, domowe też 

Julciu ja przeżywam spowolnienie więc nie wiem czy to wina upływających lat czy wtedy jak mam chęć to pogoda nie pozwala i odwrotnie.
  Julciu ja przeżywam spowolnienie więc nie wiem czy to wina upływających lat czy wtedy jak mam chęć to pogoda nie pozwala i odwrotnie. 
   Nie wyjdziesz spod mąki
  Nie wyjdziesz spod mąki  ale radości i wspomnień kiedyś będzie mnóstwo!
  ale radości i wspomnień kiedyś będzie mnóstwo!