Zielone rastharsis
- rastharsis
- 200p

- Od: 20 sie 2008, o 22:56
Kasiu!kati-1976 pisze:Kochana jesteś Sabinko. Nie dziękuję jednak, by nie zapeszyć a w zamian mocno trzymam kciuki.

Cieszysz się? Bo ja baaardzo!
(Potrzymaj jeszcze trochę kciuki za drugie nasionko, żeby nie skończyło tak, jak ostatnie - zjedzone przez robala
- rastharsis
- 200p

- rastharsis
- 200p

Ale jaja!
Jaki ten wirtualny świat mały! 
Okazało się, że aeschynanthus twister, którego nieukorzenioną sadzonkę wylicytowałam na aukcji allegro należy do jednej z forumowiczek - lwicy79. Jakiś miesiąc temu zaproponowała mi już kilka szczepek grudniczków, a teraz jeszcze zrobiła mi niespodziankę, która prawie zwaliła mnie z nóg - grudniczki i aeschynanthusa dostanę od niej gratis!
;:2
Stwierdzam, że po prostu mam więcej szczęścia niż rozumu, bo nikt przy zdrowych zmysłach, nie znając się na roślinach nie zamawia nieukorzenionych sadzonek aeschynanthusa - tylko ja mogłam to zrobić.
Ale mam za to tyle szczęścia, że trafiłam na allegro na forumowiczkę i, jeśli mi nie wyjdzie, to, poza humorem, nic więcej nie stracę. 
A jeszcze do tego mam szansę dostać od Edytki malutkie mandarynki z pestek.
Dziękuję Ci bardzo, Edytko!.
;:6
Okazało się, że aeschynanthus twister, którego nieukorzenioną sadzonkę wylicytowałam na aukcji allegro należy do jednej z forumowiczek - lwicy79. Jakiś miesiąc temu zaproponowała mi już kilka szczepek grudniczków, a teraz jeszcze zrobiła mi niespodziankę, która prawie zwaliła mnie z nóg - grudniczki i aeschynanthusa dostanę od niej gratis!
;:2
Stwierdzam, że po prostu mam więcej szczęścia niż rozumu, bo nikt przy zdrowych zmysłach, nie znając się na roślinach nie zamawia nieukorzenionych sadzonek aeschynanthusa - tylko ja mogłam to zrobić.
A jeszcze do tego mam szansę dostać od Edytki malutkie mandarynki z pestek.
Dziękuję Ci bardzo, Edytko!.
;:6
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale szczęściara z Ciebie Sabinko. Naprawdę mały jest ten świat 
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- rastharsis
- 200p

No! Eh, nie mogę się już doczekać cieplejszych dni, tyle paczuszek będę mogła rozpakować. 
Jakiś tydzień temu kumpela dała mi kilka szczepek koleusika i już po paru dniach roślinki wypuściły długaśne wąsy:
I już wylądowały w najbrzydszej doniczce, jaką miałam:
Ale obiecałam im, że jak będą posłuszne, to znaczy będą rosnąć jak opętane, to przeprowadzą się do ładniejszej.
Ciekawe, czy to na nie podziała. 

Jakiś tydzień temu kumpela dała mi kilka szczepek koleusika i już po paru dniach roślinki wypuściły długaśne wąsy:
I już wylądowały w najbrzydszej doniczce, jaką miałam:
Ale obiecałam im, że jak będą posłuszne, to znaczy będą rosnąć jak opętane, to przeprowadzą się do ładniejszej.
- rastharsis
- 200p

- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sliczna kuleczka z tej Twojej Kuleczki , Sabinko.Słodziutki chomiczek.
a propos's paczuszek, to już zbieraj doniczki i magazynuj ziemię, bo te ode mnie już piszczą by do Ciebie jechać
.
a propos's paczuszek, to już zbieraj doniczki i magazynuj ziemię, bo te ode mnie już piszczą by do Ciebie jechać
Moje doniczkowce i sukulenty
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
no to masz szczęśćie ,że ci sie koleusy ukorzeniły a mojego biało-zielonego szlag trafił
maiałam ci ja wielkie krzaczysko i rozdawałam garściami na prawo i lewo a tetaz ostał mi sie ino doniczek
róśł sobie całkiem ładnie i ....coś mu odwaliło po prostu sobie zgnił....mam jeszcze nadzieję ,że może od korzonka coś puści
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- rastharsis
- 200p

Ja też piszczę na myśl o nich. :P A ziemia i jakieś pojemniczki zawsze się znajdą. U mnie nawet kubeczek po śmietance do kawy się nie zmarnuje.kati-1976 pisze:Sliczna kuleczka z tej Twojej Kuleczki , Sabinko.Słodziutki chomiczek.
a propos's paczuszek, to już zbieraj doniczki i magazynuj ziemię, bo te ode mnie już piszczą by do Ciebie jechać.
Na razie nie widzę u nich żadnych zmian. Tylko nie wiem, jak często powinnam je podlewać...kari pisze:Koleusy na pewno zasłużą na Twoje uznanie, tylko daj im czas do wiosny, teraz pewnie będą się troszku wyciągać...
bayago, nie smuć się! Jak będę miała na wiosnę co ciąć, to przyłączę się do dzielenia koleusa na wszystkie strony świata i dostaniesz ode mnie szczepkę.bayaga pisze:no to masz szczęśćie ,że ci się koleusy ukorzeniły a mojego biało-zielonego szlag trafiłmaiałam ci ja wielkie krzaczysko i rozdawałam garściami na prawo i lewo a tetaz ostał mi się ino doniczek
róśł sobie całkiem ładnie i ....coś mu odwaliło po prostu sobie zgnił....mam jeszcze nadzieję ,że może od korzonka coś puści
- rastharsis
- 200p

Przedstawiam moich nowych lokatorów, które dotarły do mnie w paczce od lwicy, czyli Edytki - dziękuję Ci jeszcze raz! 
Grudniczek:

Ma kwitnąć na różowo.
Mandarynka:

Już posadzona"

Ma kwitnąć za 24/7 lat w zależności od rodzaju pestki.
Aeschynanthus tymczasem siedzi sobie w odrobinie wody w woreczku powieszonym nad grzejnikiem i czeka na korzonki.
Jak coś puści, to go dopuszczę do pozowania. 
Grudniczek:

Ma kwitnąć na różowo.
Mandarynka:

Już posadzona"

Ma kwitnąć za 24/7 lat w zależności od rodzaju pestki.
Aeschynanthus tymczasem siedzi sobie w odrobinie wody w woreczku powieszonym nad grzejnikiem i czeka na korzonki.
- rastharsis
- 200p

A oto kwiatuchy, które dostałam na urodzinki, choć świętuję dopiero 23.
Afelandra od mojego lubego:
i prześliczny storczyk Phalenopsis od przyjaciół:
Tylko czekam, jak mu uschną wszystkie pąki, a potem opadną kwiaty, co stało się z jego poprzednikiem.
A tutaj skrawek mojego ogrodu:

Wygląda jak zaczarowana zimowa kraina.
Afelandra od mojego lubego:
i prześliczny storczyk Phalenopsis od przyjaciół:
Tylko czekam, jak mu uschną wszystkie pąki, a potem opadną kwiaty, co stało się z jego poprzednikiem.
A tutaj skrawek mojego ogrodu:

Wygląda jak zaczarowana zimowa kraina.