Pod Dębem ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Dębem ;)

Post »

Witaj Asiu.
Troszkę pospacerowałam po Twoich włościach. Masz piękny teren a stare drzewa nadają klimat. Podziwiam za ogrom pracy, ale efekty wynagradzają wszystko. Wiosenne kwitnienia piękne, a na widok parapetu zaniemówiłam.
Współczuję bardzo przejść z sąsiadem, ale podjęłaś chyba jedyną słuszną decyzję. Mimo wszystko ogróg nawet bez tej dodatkowej działki nie wydaje się mały :wink:
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

He, he, moje konie są pojedyncze, mają cztery nogi i chodzą na paliwo naturalne :wink:
Co by nie powiedzieć o Twoim koniu, w korkach to Ty stać nie musisz.

Prace, jakie poczyniliście w ogrodzie są imponujące.
Ogród pięknieje w szybkim tempie, ciekawa jestem, jak będzie dalej.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Brawo Joasiu, tak trzymaj, nie ma się czym przejmować a kolejny sąsiad może się okazać aniołem w porównaniu z tamtym "człowiekiem". ;:108
Masz wspaniałe hobby ;:63 no ja na takiego konika bym nie wsiadła ;:306 zbyt narowisty jak dla mnie. :;230
Ptaszęta Ci się klują w zacisznych świerkach, lilak rozsiewa cudowny aromat, dom pięknieje a rabatki się zapełniają, cóż więcej do szczęście potrzebne. ;:224 Dobre zdrowie, dużo siły i szczęścia rodzinnego, no i właśnie tego Wam życzę. ;:167 ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Asiu super zdjęcie z oknem, lubię kamienie i te czosnki takie bajkowe zdjęcie ;:167 Ogród pięknieje, ptaszki sobie gniazdka wiją ;:138 Na motorze jechałam parę razy w wieku naście lat przyjeżdżał po mnie chłopak, do czasu jak tata zobaczył i zabronił :? Szerokich zakrętów ;:196
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Profesjonalnie wyglądasz na swoim koniu :) jeżdzisz nim do pracy?
Cudne to małe gniazdeczko,ciekawe jakie to ptaszki są. Wiesz już co posadzisz na nowej rabacie? Swoja drogą to nieżle musiałaś sie naharowac aby to wykarczować :roll: Fajnie że jestes zadowolona z nowej sytuacji i znalazłaś pomysł na warzywnik.
Widok przed domem jest cudny :)
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Teraz pogoda nie sprzyjająca jeżdżeniu na rumaku jednak to uzależnienie :;230 Piękne gniazdko sobie uwiły ptaszki ciekawe jakie jaka precyzyjna praca Biedne ileż one musiały sie nafruwać ,zeby zdobyć odpowiedni materiał. Korzenie wyrywałaś sama ;:202 to ciężka praca nie dla kobiety tylko dla chłopa. Fajnie prezentują się te koniki pod oknami i dekoracyjny czosnek ;:215
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Fajny ten "konik" ;:215
Rozrośnie się wszystko szybciej niż by się chciało :wink: Patrzę na rabaty, które zmieniałam zaledwie rok czy dwa temu, a znów palc się wetknąć nie da :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

widzę, że szalejesz. Zmiany są bardzo duże
Maszyna też super
DzonaK

Post »

Witam Was wszystkich i każdego z osobna jest późna godzina czas po pracy odpocząć ale chciałam Wam pokazać co się u mnie dzieje w ogrodzie. Walczę z suszą. Najbardziej cierpią rośliny w donicach wiadomo dlaczego. Z warzyw mizernie większość nie wzeszła, jeszcze mam nadzieję że może coś z ogórków będzie, jakieś małe zalążki już są.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obiecuję że pokaże więcej i odwiedzę Wasze ogrody
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Asiu :wit
W tym roku ta susza nas gnębi. A raczej nasze roślinki I ogród.
Ja podlewam w warzywnik i trochę w rabatach. Trawnik W odstawce.
Piękne twoje lilie. Ja je bardzo lubię.
I róże i floksy. .. ;:333
No i hosty piekniusie. ;:167
Pozdrawiam :wink:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Asiu serduszko, nareszcie się odezwałaś. ;:196 ;:196
Domyślam się, że pracujesz zawodowo, stąd mniej czasu na przyjemności. ;:108
Susza dziesiątkuje wiele ogrodów i nic na to poradzić nie możemy :oops: , tym bardziej Ci spośród nas, którzy mają utrudniony dostęp do taniej bądź całkowicie darmowej wody. :(
Niemniej widzę, że nie masz pustyni ;:185 , bo jednak kwitną róże, i floksy, i żeniszek, i lilie, a hosty oraz koleusy też mają się całkiem dobrze. ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam cieplutko ;:196 i zapytowywuję się Ciebie, czy jest szansa na tegoroczne spotkanie u mnie? ;:180 ;:180
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu fajna rabatka ,a mogę Cię pocieszyć ,ze u mnie też susza, ale nocą trochę podlało dobre i to .Chłodek i trochę kropel z nieba to lepsze niż wodociągowa woda
DzonaK

Post »

Witam wszystkich ogrodowo zakręconych ;:138

anabuko1 ja niestety trawnik też odpuściłam i jest jaki jest , również podlewam tylko rabaty i warzywa , chociaż dużo tam nie ma koper seler i pomidory , które również wcisnęłam między kwiaty i sobie rosną . :D

plocczanka Lucynko kochana no niestety czasu bardzo mało zdąża się tak że jestem tak padnięta że idę razem z Szymkiem spać . Wzieliśmy się trochę za dom więc w ogrodzie robię tylko to co pilne , podlewam i chwasty wyrwę od czasu do czasu . Za to brak czasu na to żeby założyć rabaty , które mam w planach może bliżej jesieni jak nie będzie takich upałów bo nie ma sensu nic teraz sadzić drzewka uschły , świerki conika też mi zaczęły chorować bo dostał się przędziorek może coś z nich będzie , ale to się okaże . Jak najbardziej reflektuję na spotkanie . Napisz na pw kiedy to się umówimy . ;:196

JAKUCH deszcz na wagę złota w tym roku , niestety dużo mi roślin nie przeżyło uschły choinki co niektóre ale cały czas walczę o kwiaty żeby się uchowały :)

Większość roślin , które wysiałam rosną pięknie m.in. żeniszek , floksy drumonda , koleusy i wiele innych , których nazw nie pamiętam . Najbardziej urzekła mnie szałwia muszkatołowa , którą podarowała mi Lucynka , ona jest bajeczna ma tak piękne kwiaty że nie mogłam się na nią napatrzeć ;:167 . A teraz trochę fotorelacji z mojego ogrodu .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zrobiliśmy meble z palet i czekam na poduszki i doczekać się nie mogę :twisted:
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajne szerokie ławy można by na nich nawet poleżeć ;:333 . Zakątkowi z hostami koleusami i żeniszkami i uroku dodają otoczaki . Przydałoby sie więcej deszczu ale cóż dobre i to co popadało.Szałwia muszkatułowa ma piękne kwiaty szkoda ,że rośnie taka wielgachna kiedyś nawet ją miałam u siebie ,ale nie przetrwała zimy
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Super pomysł z tymi meblami :) ;:333 , swietnie wam wyszły! Zaoszczędziliście sporo a i jaka ogromna satysfakcja! ;:333 Twoje rabatki wcale nie wygladaja,że masz suszę; są ładne i kwitnace :)
Jak to dobrze ze masz mniejszy areał bo mniej stresu i wiecej czasu na inne prace. Zadowoleni jestescie z tej lokalizacjji i mieszkania tam?
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”