Cudna ta róż Hendel; ja mam podobną Desse ale nie wybarwia sie tak pięknie jak twoja. Powojniki wspaniałe a martagon cudny. Bukieciki prześliczne
 Ja teraz mam sezon na rumiany i chaberki.

. Powojniki to Ci szaleją
 . Powojniki to Ci szaleją   a i róże nie chcą być gorsze. Świetnie wyglądają hosty i masz ich prawdziwą kolekcję
 a i róże nie chcą być gorsze. Świetnie wyglądają hosty i masz ich prawdziwą kolekcję   . Chwalę też wszelkie działkowe ozdoby . Biel w takim delikatnym wydaniu jest genialna. Ja miałam ambitne plany na piękny balkon ze skrzynkami i donicami a tu jednak czasu brakło
 . Chwalę też wszelkie działkowe ozdoby . Biel w takim delikatnym wydaniu jest genialna. Ja miałam ambitne plany na piękny balkon ze skrzynkami i donicami a tu jednak czasu brakło   . Może za rok się poprawię. Pozdrawiam
 . Może za rok się poprawię. Pozdrawiam   .
 .

Kupiłam Caradonnę , ale nie jest taka ładna.
  Kupiłam Caradonnę , ale nie jest taka ładna. 

Powojniki już wypodziwiane, ale nie mogę nie powtórzyć, że pięknie Ci rosną i kwitną.
  Powojniki już wypodziwiane, ale nie mogę nie powtórzyć, że pięknie Ci rosną i kwitną.

jak dla mnie lekka przesada, ale też  jej kwitną jak szalone
 jak dla mnie lekka przesada, ale też  jej kwitną jak szalone

Nie wystarcza Ci uroda samych kwiatów! Piękne masz róże, powojniki, lilie, maki, trawy i jeszcze doniczkowe pelargonie!
  Nie wystarcza Ci uroda samych kwiatów! Piękne masz róże, powojniki, lilie, maki, trawy i jeszcze doniczkowe pelargonie! 

,
 ,