Jadziu, zaniedbałam Was i to bardzo  

Sucho , roślinki umęczone, ja warzywka posiałam wczesną wiosna pod włóknina a ogórki hodowałam na parapetach , to mam ładne.  Sąsiedzi posiali późno , przyszły chłody deszcze potem upały i nie mają dosłownie nic .Chciało by sie powiedzieć 
'' przepraszam taki mamy klimat,, musimy sie przyzwyczaić. Róże zimę zniosły dobrze nawet ich nie okrywałam ,
 ale  zawsze jest jakieś ale 
 w moim ogrodzie grasują nornice i karczowniki wycięły mi 16 róż . Mimo że były pozbawione wszystkich korzonek, posadziłam je w warzywniku 
/ zrobiłam im szpitalik/ i o dziwo prawie wszystkie puściły  marniutkie pędy a 3 nawet zakwitły , może je odratuję 

Nóżka wyzdrowiała ale i znowu to ale , wiesz co to jest rwa kulszowa wiec nie muszę tłumaczyć 

Życzmy sobie zdrówka i łagodnego ,obfitego dżdżu  

Daysy

Daysy, róża Ilse u mnie jest 3 sezon , myślę że potrzebuje jeszcze czasu. obok niej rośnie równolatka  New Daw ,,ukorzeniona ,,
 w tym roku dała czadu  

natomiast New Daw kupiona w szkółce 2012 słabo sobie radzi , także do tego roku byłam zawiedziona na tej róży,
 Jednak róże to istne indywidualistki,  nie wszystkie lubią towarzystwo na pergoli , takim samolubkiem okazała sie New Dawn
  Ilse

New Daw- trzyletni krzew ukorzeniony .

New Daw zakupiony 2012r na pergoli z róża Flammentanz  po siedmiu latach ma tyle kwiatów , wcześniej to było maksymalnie 
 do 10 kwiatów.
 Marysiu,
 Marysiu,  u mnie od miesiaca nie padało, dziś rano był maleńki deszczyk, teraz sie przeciągają chmurki , może przyniosą deszczyk . w ubiegły 
 czwartek   w Zabierzowie była ulewa a u nas nie spadła ani jedna kropelka , chmury deszczowe nas omijają .Oby nie nadciągało jakieś tornado  

Teraz wkleję parę zdjęć róż zakupionych tej wiosny.
 Róże: Laguna, Bajazo , Camelo, Liberta  dopiero mają paczki a liberta  rośnie w cieniu i bardzo marnie rośnie, jesienią muszę zmienic jej miejsce. 
 Marchenzauber - baśniowy cud

Patticot.

Amber Queen 

Jazz

Dolomiti

Juanita. Różyczka będzie rosła w towarzystwie Balerinki i Star Profusion.

różyczka NN / marketówka/ pozostałe dwie marketówki jeszcze mają pąki.