Wiejskie podwórko - aguskac cz.1
Aguś ,wiem,że pokazywałaś zdjęcia rozkwitniętych piwonii , ale sama wiesz,że pięknych zdjęć nigdy dosyć!!!!
Ty nie masz gdzie siać?
Tyle miejsca do tworzenia kolejnych wysepek...
Wiesz sama po sobie,że ciężko się oprzeć pokusie
.Na pewno nie wszystkie nasiona ( z tych kupnych )wzejdą , ale co tam!Robota lubi głupiego.A ile radochy przy sianiu! 
Ty nie masz gdzie siać?
Wiesz sama po sobie,że ciężko się oprzeć pokusie
Pozdrawiam,Małgorzata
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie śmiej się ze mnie !!basow@ pisze:Ty nie masz gdzie siać?![]()
Tyle miejsca do tworzenia kolejnych wysepek...
![]()
Miałam na myśli, że nie mam gdzie siać żeby nie trzeba było przewracać znów trawnika na lewą stronę. Ale już wymyśliłam, że na obrzeżach wysepek jakieś kwiaty muszą być
Trochę się zraziłam do nasionek, bo nie wszystko wschodzi, człowiek się napala a tu nic z tego...
Ale wiadomo jak się ruszy jakiegoś marketu to te torebeczki same w oczy włażą i co wtedy? wiadomo...
- aguskac

Ha haha jesteś genialna !! tak do tego nie podchodziłam 
Tylko co tu potem robić z taką ilością sadzonek !!!
Ja nigdy nie wysiewam całej paczuszki nasion na raz, bo jest ich zbyt dużo. No chyba, że warzywka, a i to nie wszystkie, bo np cukinii sieję tylko kilka nasion, pomidory to sama wiesz... nawet buraczków wolę wysiać połowę a rzadziej wtedy są ładniejsze.
... ech chyba jednak nie wytrzymam i chociaż inspekt sobie zrobię ze starych okien na rozsady
Mam taki sprytny na działeczce to tylko go tutaj przewiozę i już!
Z tym sianiem to się jeszcze wstrzymaj
tylko miesiąc i można siać pomidory
Tylko co tu potem robić z taką ilością sadzonek !!!
... ech chyba jednak nie wytrzymam i chociaż inspekt sobie zrobię ze starych okien na rozsady
Z tym sianiem to się jeszcze wstrzymaj
aguskac pisze:Ha haha jesteś genialna !! tak do tego nie podchodziłam
Tylko co tu potem robić z taką ilością sadzonek !!!Ja nigdy nie wysiewam całej paczuszki nasion na raz, bo jest ich zbyt dużo. No chyba, że warzywka, a i to nie wszystkie, bo np cukinii sieję tylko kilka nasion, pomidory to sama wiesz... nawet buraczków wolę wysiać połowę a rzadziej wtedy są ładniejsze.
Z tym sianiem to się jeszcze wstrzymajtylko miesiąc i można siać pomidory
Aguś jak to co robić z taką ilością sadzonek?Dzielić się z innymi!!
Drażnisz lwa tymi swoimi wiosennymi i wczesnoletnimi zdjęciami!A sad na ostatnim zdjęciu....jestem zmęczona jak koń po westernie i najchętniej walnęłabym się pod tymi drzewkami na trawce i przycięła komara....
Pozdrawiam,Małgorzata
- aguskac

hahaha ten sad to dopiero od 2 lat tak wygląda i można spokojnie do niego wejść. Wcześniej jeśli się miało chęć na jabłuszka trzeba było pokonać pokrzywy i osty do pasabasow@ pisze: Drażnisz lwa tymi swoimi wiosennymi i wczesnoletnimi zdjęciami!
Zastanawiam się jednak nad łączką. Tzn oglądałam gdzieś w TV, że można by zostawić kawałek takiego nie skoszonego trawnika - u mnie jest to bardziej łąka niż trawnik jeśli nie skoszę - i przez jakiś czas nie kosić, pozwolić jej rosnąć tak długo jak długo będzie ładna. Potem to trzeba ją będzie kosą potraktować, bo pod kosiarkę będzie za wysoka, ale spróbować warto.
Do sadu na wylegiwanie się to mnie jeszcze nie poniosło, wolę zdecydowanie na słoneczku, bo tak go mamy mało. Jak mi za bardzo dopiecze uciekam pod jesiony.
A teraz drażnienia ciąg dalszy

- aguskac

Lejesz miód na moje serceAGNESS pisze:Aguś śliczne zdjęcia pokazałaś, ach jakby cudnie było usiąść już sobie na tej ławeczce przy stoliku i rozkoszować się tą soczystą zieleniąCudownie wygląda Twoja krzewuszka, jest niesamowicie obsypana kwiatkami
Dziś u nas słonecznie, oj posiedziałoby się posiedziało !!!
Krzewuszkę co roku przycinam, bo ona rośnie na skalniaku i nie chcę by była duża. Może dlatego ma tyle kwiecia.