A teraz mamy czas powojników i róż

Czy ja dobrze przeczytałam - posadziłaś 400 odmian dalii?  Posadzić to jedno ale rozplanować miejscówki na działce gdzie już dużo roślin rosło to wielkie wyzwanie - brawo !!!
 Czy ja dobrze przeczytałam - posadziłaś 400 odmian dalii?  Posadzić to jedno ale rozplanować miejscówki na działce gdzie już dużo roślin rosło to wielkie wyzwanie - brawo !!! 

W tym roku zyskałam całą ogromną rabatę pod dalię, ale pod koniec sadzenia faktycznie miałam już problemy z upchnięciem kolejnych karp...
 W tym roku zyskałam całą ogromną rabatę pod dalię, ale pod koniec sadzenia faktycznie miałam już problemy z upchnięciem kolejnych karp...   

piękna też paulownia
  piękna też paulownia  

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie strasznie sucho i dalie wschodzą bardzo nieregularnie. Niektóre mają już pąki, a inne wychodzą dopiero z ziemi. Ale mam już pierwszą kwitnącą
  Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie strasznie sucho i dalie wschodzą bardzo nieregularnie. Niektóre mają już pąki, a inne wychodzą dopiero z ziemi. Ale mam już pierwszą kwitnącą  i to niepodpędzaną.
 i to niepodpędzaną. 

Dobrze, że miejsce na nową rabatę się znalazło.
 Dobrze, że miejsce na nową rabatę się znalazło.  
  Szybko zakwitła, u mnie tylko jedna podpędzona ma kwiaty.
 Szybko zakwitła, u mnie tylko jedna podpędzona ma kwiaty. 

Czekam do połowy sierpnia i w tym roku porządniej ciachnę swoją. Tylko ciekawe czy znowu przymrozek nie załatwi mi kwiatów...
  Czekam do połowy sierpnia i w tym roku porządniej ciachnę swoją. Tylko ciekawe czy znowu przymrozek nie załatwi mi kwiatów... 
 vimen pisze: