marpa-Maryniu;pela11-Elu   Ciesze  się ,ze   do mnie  zagadacie . 

Teraz  jest  dużo kwitnień, dużo  radości  i  i obiektowa  do uwieczniania. 

Te  paprocie tam  zawsze mi rosną takie  fajne, duże.Trochę  cienia, ,  sąsiedztwo kompostownika,chyba  idealne Miejsce.
Ale  niestety muszę  je przesądzić jesienią  lub  na  wiosnę. , bo tam  stanie   drewutnia.
Trudno   jak odchorują ,za  jakis  czas moze sie potem  odbuduja. 
Tak  teraz i upały i komary   dada  nam popalić. 

Tylko parę  dni mam buc  po  26 stopni   i  znowu upały.  

ale  dobre parę   stopni mniej. 
Dziękuję  za pochwalę mojego  warzywnika  .tez  tak  uwzam,ze  własne  warzywka  są  najlepsze. 

Bardzo  dziękuje  za  pochwale  moich zdjec.Fotografie  tez  bardzo  lubię. 
Ojtam, ojtam  warzywnik,  jak  warzywnik, Trochę  spory.I  dobrze. 
Trawa  wyścieliłam juz  maliny,   i pomidorki tez.
O, dobry  pomysł  Krysiu, aby jeszcze  wysciolkowac  ogórki. To  i ja  tak  zrobię. 
I wokół  drzewek  owocowych zaczynam  tez  ściółkować trawa, . aby kusić  byli lżej .I tyle  nie plewić.   

Mamm , mam  co robic.
Hortensje dębolistną , polecam.rodnie  szybko.Wcześnie  wiosna  wypuszcza listki.Jesienia  liście przebarwiając  się na  bordo- brązowo.
I  kwitnie ładnie. Polecam ja  bardzo. 
Hosta War Paint

Hosta Raibow's End 
 Iwonko1
    Iwonko1 Pomidorowa rabata  w tym  roku  może  i większa.W ubieglym  roku tam  yly pomidorki  i ugorki.a  w tym same  własne pomidorki.Chyba  z 6  odmian.I  dopiero zaczynają mi  kwitnac.ale  powinny urosną.,. 
Hortensja dębolistna  faktycznie   szybko urosła.Tylko pierwszej  zimy  kopczyk  jej  zrobiłam.Potem  juz  nie okrywałam.A jej  wlasdne  liscie może ja  chronią. liście .A  twoja  już  kwitła ?? Taka  sama  jak moja ?/
Bo tych  debolistnych  tez  jest kilka. 
Hosta  Paradigm

Hosta Striptease

Hosta Earth Angel