Znów można zatrzymać się w Twoim bajkowym ogrodzie i pomarzyć. Piękne miejsce a do tego zdjęcia wykonane na prawdę po mistrzowsku.

Ostatnie zdjęcie z irysami

udały Ci się bezkrwawe łowy.
 udały Ci się bezkrwawe łowy.  
   Udanego tygodnia kochana.
 Udanego tygodnia kochana.  

i u siebie na żywo, wspaniałe teraz mają kolory zieleni
  i u siebie na żywo, wspaniałe teraz mają kolory zieleni  Czyżbym dojrzała kwitnącego jeszcze Ciemiernika? Piwonie, róże I te ujęcia pięknych roślinek
  Czyżbym dojrzała kwitnącego jeszcze Ciemiernika? Piwonie, róże I te ujęcia pięknych roślinek   Uroczy rododendron fioletowy, znasz jego imię? Pozdrawiam
  Uroczy rododendron fioletowy, znasz jego imię? Pozdrawiam 

Maryniu czy Tobie już zakwitła Lilia?
 Maryniu czy Tobie już zakwitła Lilia? 

Napiszę też, jak poprzedniczki, że kot wyglada jakby był dzikim zwierzęciem gdzieś w buszu
  Napiszę też, jak poprzedniczki, że kot wyglada jakby był dzikim zwierzęciem gdzieś w buszu   Świetne ujęcie!
  Świetne ujęcie!  Ale wysieję, może zdązy zakwitnąć nieco później.
  Ale wysieję, może zdązy zakwitnąć nieco później.
 A wszyscy z miłym komentarzem ...
 A wszyscy z miłym komentarzem ...  

przyświecało to i humory nam dopisywać będą
 przyświecało to i humory nam dopisywać będą  ..Samych pogodnych dni życzmy sobie!
 ..Samych pogodnych dni życzmy sobie! 
 Wiele,wiele lat pracuję na to,żeby był bogaty w roślinność i   wabił kolorami cały sezon! Bo  ogród i rośliny to obok fotopstrykania to wielka moja
 Wiele,wiele lat pracuję na to,żeby był bogaty w roślinność i   wabił kolorami cały sezon! Bo  ogród i rośliny to obok fotopstrykania to wielka moja 
 i nadal zasuwam jak mały samochodzik... Lubię te robotę i póki mnie zdrowie i siły nie zawiodą nie odpuszczę!
 i nadal zasuwam jak mały samochodzik... Lubię te robotę i póki mnie zdrowie i siły nie zawiodą nie odpuszczę!  
   Choćby co  roku te same ale i  nowości wyczekujemy z zaciekawieniem...
    Choćby co  roku te same ale i  nowości wyczekujemy z zaciekawieniem...  

dziękuję!
 dziękuję! Hosty to była kiedyś moja wielka miłość! Teraz już  mi z lekka przeszło nic nowego nie  dokupuję ale i tych co mam się nie pozbędę!   Nie , ciemierniki już nie kwitną jeżeli chodzi o roślinę w kolorze czerwonym to przekwitająca piwonia drzewiasta..
  Hosty to była kiedyś moja wielka miłość! Teraz już  mi z lekka przeszło nic nowego nie  dokupuję ale i tych co mam się nie pozbędę!   Nie , ciemierniki już nie kwitną jeżeli chodzi o roślinę w kolorze czerwonym to przekwitająca piwonia drzewiasta.. 
  Taka trochę dziwna a może i ciekawa...
 Taka trochę dziwna a może i ciekawa... ... znam to uczucie bo sama tak czynię udając się   czasem z rana do wątków, gdzie wiem z góry, że mogę na to liczyć..
 ... znam to uczucie bo sama tak czynię udając się   czasem z rana do wątków, gdzie wiem z góry, że mogę na to liczyć..  Zapachy owszem w ogrodzie dopisują,ogólnie miło jest!
 Zapachy owszem w ogrodzie dopisują,ogólnie miło jest!  

Teraz też to właśnie uczyniłam
  Teraz też to właśnie uczyniłam   

Kotek domagał się jedzonka,które im serwujemy po przyjściu a wtedy jakoś tak nam zeszło i kocisko się upominało!
 Kotek domagał się jedzonka,które im serwujemy po przyjściu a wtedy jakoś tak nam zeszło i kocisko się upominało!  Dzisiaj była u nas nie groźna burza , działka zapewne podlana jak należy ..róże,irysy i inne rośliny zadowolone bo
 Dzisiaj była u nas nie groźna burza , działka zapewne podlana jak należy ..róże,irysy i inne rośliny zadowolone bo   i upał je już wysuszały i podlewać trzeba było...
 i upał je już wysuszały i podlewać trzeba było...

Energetycznie i kwiatowo dziś
  Energetycznie i kwiatowo dziś   U mnie była burza i porządny deszcz wieczorem. Cieszę się bo podlało rośliny. Ja nie byłam dawno na działce bo nie mam kiedy i bardzo nad tym ubolewam. Pewnie znowu chwasty zarosły co się da a wredny sąsiad znowu pewnie chodzi i gada na mnie. No trudno. Liczę, że koniec czerwca będzie dobrym początkiem mojego regularnego odwiedzania działki i że do jesieni zrobię całkowity porządek w roślinach.
  U mnie była burza i porządny deszcz wieczorem. Cieszę się bo podlało rośliny. Ja nie byłam dawno na działce bo nie mam kiedy i bardzo nad tym ubolewam. Pewnie znowu chwasty zarosły co się da a wredny sąsiad znowu pewnie chodzi i gada na mnie. No trudno. Liczę, że koniec czerwca będzie dobrym początkiem mojego regularnego odwiedzania działki i że do jesieni zrobię całkowity porządek w roślinach. 
 nie odpowiem powszechnym  slangiem ..."staram się"
  nie odpowiem powszechnym  slangiem ..."staram się"  bo go   nie lubię  i nie stosuję...
 bo go   nie lubię  i nie stosuję...  Niemniej jestem wdzięczna  za słowa uznania
    Niemniej jestem wdzięczna  za słowa uznania     i serdecznie dziękuję!
 i serdecznie dziękuję!  
  dopisuje ale będąc na działce dbam o to,żeby korzystać z jego dobrodziejstw rozważnie i z umiarem...W godzinach południowych przebywam w cieniu,którego  też mam  dostateczne ilości.Zadbałam przez lata ,żeby i cienia nie zabrakło na działce .  Na początku to mieliśmy dosłownie patelnię i tylko w cieniu altanowej werandy,która powstała u nas  w pierwszej kolejności można było się schronić... Przebywanie w cieniu nie oznacza u mnie  tylko odpoczynku bo mam rabaty cieniste,gdzie zawsze jest coś do zrobienia więc łączę przyjemne z pożytecznym...
 dopisuje ale będąc na działce dbam o to,żeby korzystać z jego dobrodziejstw rozważnie i z umiarem...W godzinach południowych przebywam w cieniu,którego  też mam  dostateczne ilości.Zadbałam przez lata ,żeby i cienia nie zabrakło na działce .  Na początku to mieliśmy dosłownie patelnię i tylko w cieniu altanowej werandy,która powstała u nas  w pierwszej kolejności można było się schronić... Przebywanie w cieniu nie oznacza u mnie  tylko odpoczynku bo mam rabaty cieniste,gdzie zawsze jest coś do zrobienia więc łączę przyjemne z pożytecznym...  Jakoś  mnie nie męczą szczególnie te upalne dni choć ogólnie upałów nie lubię
 Jakoś  mnie nie męczą szczególnie te upalne dni choć ogólnie upałów nie lubię  ...i szczególnej ochłody nie szukam.
 ...i szczególnej ochłody nie szukam. Ja się budzę i wstaję bladym świtem ,za oknem ptaków trele umilają poranne chwile i mam czas na
 Ja się budzę i wstaję bladym świtem ,za oknem ptaków trele umilają poranne chwile i mam czas na   klikanie... Dlatego nie brakuje u mnie zdjęć  ...
 klikanie... Dlatego nie brakuje u mnie zdjęć  ... 
 co też mnie cieszy !
 co też mnie cieszy !  

.. Wykosił tylko ślicznie odrosty na naszej wspólnej ścieżce a ja już  z trudem się po niej przeciskam  bo paprocie wielgachne ...oni bywają sporadycznie, od czasu do czasu wykosi działkę i to jest wszystko a ja codzienne korzystam ze ścieżki...M też kosi tę ścieżkę ale trudno z kosiarką na nią już wjechać...  No takie bywają 2 strony medalu...
 .. Wykosił tylko ślicznie odrosty na naszej wspólnej ścieżce a ja już  z trudem się po niej przeciskam  bo paprocie wielgachne ...oni bywają sporadycznie, od czasu do czasu wykosi działkę i to jest wszystko a ja codzienne korzystam ze ścieżki...M też kosi tę ścieżkę ale trudno z kosiarką na nią już wjechać...  No takie bywają 2 strony medalu...   Często czytam utyskiwania na sąsiadów ale  sąsiadami jesteśmy także  MY...
  Często czytam utyskiwania na sąsiadów ale  sąsiadami jesteśmy także  MY...  

A ja  się zbieram i jadę w plener, autobusikiem!
 A ja  się zbieram i jadę w plener, autobusikiem!  Śniadanko i kawkę zaliczę już na miejscu...
 Śniadanko i kawkę zaliczę już na miejscu... 

A teraz śliczności kwiatowe  pooglądałam
  A teraz śliczności kwiatowe  pooglądałam   
  Od sąsiada obok to akurat mnie podagrycznik przechodzi.
  Od sąsiada obok to akurat mnie podagrycznik przechodzi.