IGUSIU hosty młode (znaczy młode bo wiosna)to ślimaki jeszcze się do nich nie dorwały.Za to zdążyły mi opędzlować inne kwiatki m.in.aksamitki.
Pytasz o tą różową chmurkę?ona mi wczoraj zabiła ćwieka myślałam i myślałam co tam rośnie,aż wróciłam do oryginalnego zdjęcia i okazało się,że to rutewka która rośnie zaraz za piwonią i trzeba dobrze się przyjrzeć żeby zobaczyć liście.
Informuję,że w tej chwili leje deszcz.
IWONKO 1!
No widzisz jaki chytry orlik,wlazł w sam środek.Trudno niech sobie na razie rośnie,może ślimaki pomyślą,że to orlik ma takie liście.

a nie funkia.
Tak te gwizdki to amsonia.Miałam z nią przebój.Była już taka spora i w środku wyrosła kępa trawy której w żaden sposób nie mogłam usunąć.
W końcu musiałam wykopać,oczyścić i przesadzić i teraz tak jakoś słabo mi rośnie.Może będą nasiona to postaram się zebrać bo to ładny kwiatek.Iwonko mam sporo sadzonek stopowca.
Ja to już rano wiedziałam,że nie pojadę bo straszyli burzami.Co prawda na szczęście burz nie było ale leje prawie cały dzień.Ciepło też było.
Wklejam zdjęcia domowe czyli balkonowe i zdjęcia dalii którą kupiłam dziś na rynku.