Właśnie dostałam alert o silnych deszczach i możliwości podtopień..masakra!Mam dość tego siedzenia w domu na szczęście mnie podtopienia nie grożą ale szkoda innych miejscowości i ludzi...
 Końca nie widać a straty są ogromne!
 Końca nie widać a straty są ogromne! 

Mimo, iż teraz pora deszczowa, to można nacieszyć oczy
 Mimo, iż teraz pora deszczowa, to można nacieszyć oczy 

Śliczny irysek, delikatny jak mgiełka.
  Śliczny irysek, delikatny jak mgiełka.  
  , bo musiałabym się powtarzać,
 , bo musiałabym się powtarzać,  tak bardzo mi się podobają.
  tak bardzo mi się podobają.  

Od jakiegoś czasu mam raczej kiepski ten mój humor więc każda taka chwila cieszy mnie podwójnie
  Od jakiegoś czasu mam raczej kiepski ten mój humor więc każda taka chwila cieszy mnie podwójnie   

Oby!
 Oby! cieszy mnie,że Ci się podoba   zdjęcie!
 cieszy mnie,że Ci się podoba   zdjęcie!  
  przecież nie może taka niekorzystna aura trwać wiecznie ...
  przecież nie może taka niekorzystna aura trwać wiecznie ...  

Oby się te Twoje życzenia spełniły bo już wystarczy tego dobrego
 Oby się te Twoje życzenia spełniły bo już wystarczy tego dobrego  w moim rejonie..
  w moim rejonie.. 

i dziękuję za pamięć  i  poranne odwiedziny,które mi sprawiają radość wielką!!
 i dziękuję za pamięć  i  poranne odwiedziny,które mi sprawiają radość wielką!! 

po wypielęgnowanych a nie zalanych ogródeczkach.
  po wypielęgnowanych a nie zalanych ogródeczkach.  
  Niestety, chwastów nie zauważyłam
 Niestety, chwastów nie zauważyłam   bez lupy nie było widać.
 bez lupy nie było widać. 

Humor znów poprawiony po obejrzeniu zdjęć
  Humor znów poprawiony po obejrzeniu zdjęć   

No i dobrze, że nie pada. U nas niestety tak...
  No i dobrze, że nie pada. U nas niestety tak...

wczoraj u mnie prawie nie padało jakaś  tam drobna mżawka to się przy obecnym stanie aury w zasadzie nie liczy!
  wczoraj u mnie prawie nie padało jakaś  tam drobna mżawka to się przy obecnym stanie aury w zasadzie nie liczy!  
  Działkę zastałam w stanie takim jak ją zostawiłam w poniedziałek ale doszły nowe kwitnienia.
 Działkę zastałam w stanie takim jak ją zostawiłam w poniedziałek ale doszły nowe kwitnienia.  

Wybieram się na rynek bo kiedyś mimo zapowiedzi jednak zrezygnowałam i dobrze, bo nie byłoby jak posadzić  sadzonek selerów i cukinii szt 1 muszę dokupić bo 2 to już dla nas za dużo...przerastają i wywalam na kompost... Ale 1 musi być!
 Wybieram się na rynek bo kiedyś mimo zapowiedzi jednak zrezygnowałam i dobrze, bo nie byłoby jak posadzić  sadzonek selerów i cukinii szt 1 muszę dokupić bo 2 to już dla nas za dużo...przerastają i wywalam na kompost... Ale 1 musi być! 

Pogoda dopisała pod koniec tygodnia
  Pogoda dopisała pod koniec tygodnia   Ciekawe jaki ten tydzień będzie bo zapowiedzi nie są optymistyczne. Miłego dnia
  Ciekawe jaki ten tydzień będzie bo zapowiedzi nie są optymistyczne. Miłego dnia  

Pięknie wyglądają kolorowe kwiaty wśród soczystej zieleni.  Rododendronów nie mam, a wszystko pozostałe pokazane przez Ciebie, u mnie jeszcze w głębokim uśpieniu. I Palibin na nóżce
 Pięknie wyglądają kolorowe kwiaty wśród soczystej zieleni.  Rododendronów nie mam, a wszystko pozostałe pokazane przez Ciebie, u mnie jeszcze w głębokim uśpieniu. I Palibin na nóżce  Jego zapach na pewno czuć już z daleka. Wszelkie zmysły nacieszyłam spacerkiem po Twojej działeczce
 Jego zapach na pewno czuć już z daleka. Wszelkie zmysły nacieszyłam spacerkiem po Twojej działeczce 

mówi się ,że ...w maju jak w raju...
 mówi się ,że ...w maju jak w raju...  Wyczekiwane przez zimę w maju wdzięczą się do nas nasi  podopieczni!
 Wyczekiwane przez zimę w maju wdzięczą się do nas nasi  podopieczni!  

,żebym miała kolorowo i pachnąco na emeryturze!
    ,żebym miała kolorowo i pachnąco na emeryturze!   
  dawały czadu a teraz już azalie w roli głównej... bo to równie pachnące bestyjki !
  dawały czadu a teraz już azalie w roli głównej... bo to równie pachnące bestyjki !  

tradycyjnie i dużo za dużo
 tradycyjnie i dużo za dużo