Witam kolejnych miłych Gości!
Iwonko nie ma opóźnienia i jak bez ślimaków to szczególnie Cię witam
Julciu
40 cześć

gratulacje, chyba na całym forum nie ma takiego długiego wątku.
Nie wiem czy się cieszyć czy martwić

na wszelki wypadek nie sprawdzam.
U Ciebie sucho to kryształki się trzymają, ja miejscami mam niebieską glajzę po deszczu i sypię następne
Patrz jak to jest jedni biegusy jedzą i mają coraz to nowe, a my opłakujemy...Julciu nieustannie zapraszam!

Dobrego dnia
Igo przyszła mączka i chciałam sprawdzić, ale tylko przeszłam ogród i zaczęło padać

Na mszyce ponoć działa tak że odpadają, a na ślimaki zaporowo
https://poradnikogrodniczy.pl/maczka-ba ... o_window=1 . Dziękuję
Martusiu jak zniknął prąd to poszłam w ogród i koło południa się zaczęło. Trochę popracowałam w tunelu, posadziłam papryki i coś posiałam, dostałam chryzantemy które posadziłam do doniczek i po obiedzie już nie wyszłam
leje, leje, leje i ochłodziło się

Może Tobie lepiej się udało... ściskam
Mirku no proszę można to i na gody przełożyć! Dziękuję i pozdrawiam
Agnieszko jak miło

Powiem szczerze, że nie miałam coś weny ani na początek ani na tytuł i tak jakoś skleciłam, bo trzeba już było. Z tytułem największy problem, bo
dumanie mi dało w kość

więc musiało być coś uniwersalnego. Kupiłabym kaczki, ale jakby znowu padły łupem...kupię jak się zwolni mały kurniczek tzn jak kochin odejdzie, ale stary i trzyma się nieźle
Muszę zacząć zbierać truchła, ale na ogół robię to o świcie i zapominam o rękawiczkach więc tylko dźgam szpikulcami różnistymi
Ewelinko nie mam Ci co wybaczać jesteś na początku nowej części i dziękuję, że pamiętasz
Masz tyle obowiązków, podwójny ogród więc i tak jesteś często na FO. Dziękuję i tak jak piszesz życie toczy się dalej. Pozdrawiam
Wczoraj zrobiłam trochę zdjęć i teraz na bieżąco...
Wisteria ciągle w pół drogi, bez też i taki na wpół rozwinięty już brązowieje
bniec różowy
zaczynają kwitnąć krzewuszki
Młode piwonie drzewiaste prezent zeszłoroczny od koleżanek, dzisiaj już rozkwitnięte ale leje ...
jaskier pełny
malutka hakuro z patyka
pigwa cała w kwiatach!
Martusiu u mnie boróweczki też będą!
Dzisiaj rano stwierdziłam, że na dyptamie nie ma żadnego kwiatostanu...odgryziony chyba przez ślimaki
stopowiec moja tegoroczna chluba
obuwik jak za rok zakwitnie to zajmie miejsce stopowca
Dziękuję za odwiedziny i życzę miłego wieczoru!