Ogród Marty- cz. XIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty- cz. XIII

Post »

Martusiu co wczoraj wsiąkło to w nocy dolało i rano znowu kałuże i błoto...makabra!
Ja też wczoraj wsadziłam wszystko jak nie do gruntu to do doniczek, sporo porobiłam i wieczorem ledwo dotarłam do domu a potem do pokoju...prawie na czworaka. Serduszka poszła do doniczki, bo nie wiem gdzie ją wsadzić :D
Na grzybki chętnie pojadę byle nie na przełomie czerwca i lipca, bo jakoś tak planujemy wyjazd.
Zasmakowałam w smażonych grzybkach ;:333 Słonko wychodzi i trzeba się zbierać do życia, bo jak się człowiek rozleniwi to potem coraz gorzej ;:306 Pozdrawiam cieplutko Obrazek Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam w piąteczek ,dzisiaj wielka burza u mnie była i znowu dolało ,bo miałam mało wody w ogrodzie ,,ale przed deszczem zdążyłam pomalować 2 podpory do jeżyny bezkolcowej i jedną ustawiłam ,rozciągnęłam pędy jeżyny ,jak się liście ułożą to pokażę jak będą teraz wyglądać ,a do tej pory długie pędy leżały na ziemi ,a wsadzone były w tamtym roku chyba w styczniu,bo ziemia nie była wtedy zamrożona ,ale urosły bardzo i mam nadzieję ,że zakwitną i zjemy jeżyny swoje ,malutkie sadzonki przywiozłam od Marysi Maski i już znalazłam dzisiaj następne sadzonki ,bo pędy leżały na ziemi to się ukorzeniły i zaraz będzie plantacja ;:306 .

Marysiu,u mnie dzisiaj też dolało ,bo dwie burze się spotkały i przerwało mi pracę w ogrodzie ,miałam wyniesione moje pomidorki do sadzenia ,ale musiałam je wnosić wszystkie do domu bo tak wiało i te moje delikatne sadzonki by wywiało,grzybki powinny być jak maj taki deszczowy ,żebyśmy tylko zdrowe były to pojedziemy,w lipcu jadę do Buska Zdroju ,dopiero w sierpniu będę w domku ,ale jak będą pomidorki i przetwory to też nie wiem kiedy się wyrobię ,ale myślę ,że wrzesień będzie na grzybki,pozdrawiam ;:196

Zapraszam do ogrodu ,znowu mokry ale i tak każdy kwiatuszek cieszy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

serduszka Valentine
Obrazek

Obrazek

epimedium Champagne
Obrazek

epimedium Domino
Obrazek

Zaczyna kwitnienie kalina pagodowa ,
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Martuś, Twój ogród to istne cudo, tyle w nim przepięknych kwitnień
Dołączam do peanów nad rododendronami, są na prawdę cudowne ;:108
Cudownie was pooglądać na ogródkowym spotkaniu
Szkoda, że nasza grupa ogrodnicza się rozsypała - lubiłam te nasze spotkania
Muszę się pochwalić - kalina pagodowa, której sadzonkę mam od Ciebie, zakwitła, taki mały krzaczek, a ile radości sprawił :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś znowu się biedny ogród zachlał :;230 :;230 U mnie burza przeszła bokiem i wczoraj zero wody...i dobrze!
Nie martw się coś wymyślimy tylko jak piszesz, żeby zdrowie dopisało ;:333
Dzisiaj słoneczko i ciepło więc może się utrzyma i ziemia obeschnie, bo pracy sporo! Chyba zacznę sadzić pomidory w gruncie i papryki pójdą do tunelu a może część też do gruntu.
Śliczne masz te epimedia ;:167 Wszystkie kwiatuszki cieszą i są śliczne ale na niektóre jakoś tak patrzymy zazdrośnie ;:306 ;:306 Pozdrawiam i miłego weekendu życzę ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

U mnie w ogrodzie woda wsiąkła.
A nad stawem stoi, bagienko.Woda się powiekszyla, z dwu stron.Ech nie prędko porządek tam będzie.
Woda i u ciebie wsiąknie.Taki ten rok i wiosna dziwna.Najpierw susza, teraz sporo wody. :roll:
Rośliny twoje wciaz pięknie kwitną.
Kaliny, wielkie dorodne, cudne.
Serduszki, rodki, śliczne : ;:108
Epimedia ciekawe, inne niz moje.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Martusiu! Tak mi przykro z powodu kałuż wypełnionych wodą. ;:168 ;:168
Mimo tych niedogodności roślinki dobrze sobie radzą i ogród masz bardzo kolorowy. ;:215
Ufam, że ulewy już opuszczą Twój ogród, no bo ileż deszczu może spadać w jednym miejscu :oops:
U mnie dzisiaj ani jedna kropelka nie spadła, cały dzień miałam słoneczny i bardzo ciepły, dzięki czemu wyplewiłam całą działkę.
Tyle że moja działka to jak ułamek Twego ogrodu. ;:108
Niech więc i Tobie zaświeci ;:3 i osuszy zmoczone roślinki. ;:3 ;:3 Cieplutkiej, słonecznej niedzieli życzę z całego ;:167 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ,witam, pogoda piękna to wszyscy w ogródeczkach nadrabiają zaległości ,ja też co nieco zrobiłam w ogródku i dzisiaj zrobiło się piękniej ,trawa wykoszona ,słoneczko pięknie świeciło i kwiatuszki posadzone ,coś oplewione ,ale to i tak niewiele co jest do zrobienia ,chyba się zagrzebię w tej robocie ;:306 .

Ewuniu witaj miło,że wpadłaś w odwiedziny i że tyle miłych słów napisałaś,różaneczniki olbrzymy urosły te najwcześniej sadzone ,inne ciut mniejsze są ,spotkanie to już słodka historia ,ale jest pamiątka i wszyscy odpoczęli bo pogoda nam dopisała ,cieszę sie ,że kalina zakwitła ,goście też wykopywali małe kalinki ,wszyscy chcieli ,nawet nie wiem ile było tych małych ,ale musieli się jakoś podzielić ,pozdrawiam ;:196

Marysiu,oj jaki mój ogród ochlany ,dzisiaj też coś polało po południu,ale przez większość dnia była cudna pogoda ,moje pomidory jeszcze czekają bo boję się tych burz ,ale wysiewów mam dużo,a jakoś mi nie idzie ,to chyba starość ;:108 epimedia też mi się podobają ,Ty też masz piękny taki fioletowy ,to się wymienimy ,pozdrawiam i miłej niedzieli ;:196

Aniu,u mnie w ogrodzie ciapie pod gumowcami ,ale trawę dało się skosić ,bo słońce wysuszyło ją dobrze ,a ziemia teraz szybciej wyschnie ,ja mam 6 odmian epimedium i każde piękne ,kalina już olbrzymia i cała w kwiatach ,lubię ją ,bo taka inna ,pozdrawiam ;:168

Lucynko,dzisiaj było piękne słońce i woda już tak nie stoi kałużami ,ale ciapie jak się idzie ,dzisiaj trochę tylko 2 razy padało po południu ,a reszta dnia piękna i słoneczna była,ja mam dużo zaległości w ogrodzie ,bo cały kwiecień miałam wysyłki nadwyżek ,poprzeplatany świętami i śniegiem i deszczem ,ale muszę jakoś dać radę ,moje roślinki już obeschły ,one rosną w podwyższonych rabatach to może ich korzenie nie były bardzo zatopione ,jak się uspokoi z deszczem to wszystko wróci do normy i roślinki zaczną odżywać ,chyba wszyscy pragniemy słoneczka ,bo ja z mężem dzisiaj nawet posiedziałam pod katalpami i patrzyliśmy na ogród stęsknieni ,tak było pięknie ,pozdrawiam i buziaczki zostawiam ;:196 ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na słoneczny spacerek ,bo ostatnio zapomnieliśmy jak wygląda słoneczny dzień ,przynajmniej u mnie tak było ,,ostatnia piękna pogoda była tydzień temu w sobotę jak mieliśmy ogrodowe spotkanie .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

żywokost kwitnący na niebiesko
Obrazek

Obrazek

Obrazek

wilczomlecz Gryfitha
Obrazek

Obrazek

moje ścieżki zarastają
Obrazek

moja ulubiona kalina
Obrazek

ścieżki dzisiaj wykoszone .tak bardzo zmieniają wygląd
Obrazek

Obrazek

olbrzymie kwiaty są tego różanecznika
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zaświeciło słoneczko to i pierwsze piwonijki zakwitły
Obrazek

Obrazek

Fan Tan
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu zakwitły może nie powojniki tylko nareszcie Twoje cudne piwonie ;:215
U mnie dzisiaj też piękna majowa pogoda tylko organizm jeszcze nie przywykł do upałów i wilgotność za duża. Dopiero po południu wyszłam popracować. Piękne masz rododendrony ...niezwykle urodziwe ;:167 Widoki z ogrodu pokazują że sporo pracy już włożyłaś ;:215
Moje epimedium jest wielkości pierwiosnka to chyba jakaś miniaturka, ale jest śliczne ;:215
Jutro idę na spotkanie z koleżankami połączone z obiadem więc fajna niedziela się zapowiada! ;:162
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Urocza ta serduszka Valentine! Śliczny ma kolorek... ;:167 W ogóle serduszki są cudowne.
Piękne te Twoje ogrodowe zakątki...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Martusiu, jak świeci słoneczko to ogród jeszcze piękniejszy! Rośliny opite do wypęku, pokazują się z najlepszej strony, nic nie mdleje!
Festiwal piwoniowy rozpoczęty ;:138
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Marto , dobrze ze popadało , bo nie będziesz musiała jakiś czas podlewać ogrodu, u mnie również padało część piwonii zniszczona przez deszcz , ale to nie szkodzi , widzę też u Ciebie zaczął się sezon kwitnienia piwonii i nie tylko ich pięknie u Ciebie jak zawsze w ogrodzie miłej niedzieli ;:168
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witaj Martuś. Bzy pachnące ,bzy cudowne ,bardzo ładny kolor. U Ciebie kwitnąco ,masz chyba cieplejszy klimat bo u mnie wszystko pączkach. Czekam na pokaz piwonii ;:138
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Brawo dla piwonii, że nie każą na siebie czekać z kwitnieniem. ;:303 ;:215
Piękny ma kolor ten niebieski żywokost.
Bardzo przyjemnie się spaceruje po Twoim ogrodzie. ;:168
tencia