Zaczęło się od spaceru po ogrodzie ,i cała wycieczka ruszyła na obchód,po prawej jest góra obsypana trawą z koszenia ,to przyszłe dyniowisko,przygotowane do siania ,zawsze sieję 15 maja .

pogoda nam dopisała, dzisiaj byłoby gorzej.
 pogoda nam dopisała, dzisiaj byłoby gorzej.

Muszę popracować nad fryzurą
 Muszę popracować nad fryzurą  (dobrze, że nie łysieję)
  (dobrze, że nie łysieję)  
  Pozdrawiam
  Pozdrawiam  

Martusiu dziękuję za nazwę Klonika, już zapisany w zeszyt, żeby nazwy nie zgubić,może gdzieś kiedyś go trafię. Jeszcze raz dziękuję za gościnę,zgadzam się z Marysią, musisz mieć układy na górze
  Martusiu dziękuję za nazwę Klonika, już zapisany w zeszyt, żeby nazwy nie zgubić,może gdzieś kiedyś go trafię. Jeszcze raz dziękuję za gościnę,zgadzam się z Marysią, musisz mieć układy na górze  u mnie dziś przeszła burza, ale spokojna bez gwałtownych wiatrów, tylko z deszczem obfitym i jak się zaczęło koło 14 tak papra do teraz, pozdrawiam serdecznie
  u mnie dziś przeszła burza, ale spokojna bez gwałtownych wiatrów, tylko z deszczem obfitym i jak się zaczęło koło 14 tak papra do teraz, pozdrawiam serdecznie 

,pozdrawiam
 ,pozdrawiam  
  ,żartowałam ,masz super fryzurkę ,każdy ma co lubi i nikt nie może w nic ingerować ,ogródek chciałabym mieć dopieszczony ,ale nie jest i taki mi się podoba ,bo musi
 ,żartowałam ,masz super fryzurkę ,każdy ma co lubi i nikt nie może w nic ingerować ,ogródek chciałabym mieć dopieszczony ,ale nie jest i taki mi się podoba ,bo musi   ,nie pomyślałam o tych układach ,ale coś w tym jest ,bo teraz zimno i mokro i już wczoraj tak było,pozdrawiam
 ,nie pomyślałam o tych układach ,ale coś w tym jest ,bo teraz zimno i mokro i już wczoraj tak było,pozdrawiam  
  ,ja dziękuję ,że przyjechałaś ,pozdrawiam
 ,ja dziękuję ,że przyjechałaś ,pozdrawiam   

dziękuję za piękny wpis,pozdrawiam
 dziękuję za piękny wpis,pozdrawiam   
  ,katalpy jeszcze nie dały ażurowego cienia ,bo nie mają listeczków ,dopiero maleńkie pączusie ,one późno wychodzą ,ale drobne chmurki czasem dały cień ,nie ma to jak siedzieć w ogrodzie i ten jeden jedyny dzień w ostatnim czasie był taki piękny,a humory nam zawsze dopisują ,bo ludzie są wspaniali ,pozdrawiam
 ,katalpy jeszcze nie dały ażurowego cienia ,bo nie mają listeczków ,dopiero maleńkie pączusie ,one późno wychodzą ,ale drobne chmurki czasem dały cień ,nie ma to jak siedzieć w ogrodzie i ten jeden jedyny dzień w ostatnim czasie był taki piękny,a humory nam zawsze dopisują ,bo ludzie są wspaniali ,pozdrawiam   

Krzyże mogą nie wytrzymać, ale za to całe to koleżeńskie dobro wkrótce zaowocuje i długo będzie przypominało sympatyczne chwile spędzone w tak doborowym towarzystwie.
 Krzyże mogą nie wytrzymać, ale za to całe to koleżeńskie dobro wkrótce zaowocuje i długo będzie przypominało sympatyczne chwile spędzone w tak doborowym towarzystwie.  

dla M.
 dla M. 

życzę i bezbolesnego sadzenia wszystkich darów.
 życzę i bezbolesnego sadzenia wszystkich darów.