Zakątki na Dębowym
- Krychna
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zakątki na Dębowym
Aniu
Piękne ujęcia Host, te ich świeże listeczki są urocze
Fionka ślicznie pozuje
Areał duży do zagospodarowania, byleby pogoda się poprawiła, to i by się działało na nowym terenie,prawda Aniu?
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Wspaniała panorama ogrodu, Aniu!
Bardzo ładnie pokazałaś nabierające tężyzny hosty
, a Fiona jaka gospocha!!
Trawy pewnie będziecie musieli dosiać.
Cóż taka dziwaczna ta wiosna: a to susza, a to mróz, a to nadmiar wody.
Pozdrawiam cieplutko.
Bardzo ładnie pokazałaś nabierające tężyzny hosty
Trawy pewnie będziecie musieli dosiać.
Pozdrawiam cieplutko.
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu tak ślicznie i kolorowo u Ciebie,a co najważniejsze ogród kipi od kolorów .
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie kochani
Wreszcie ciepły dzień.
.

Shire-Monia Ciesze się,ze dotarłaś do mnie. I bardzo dziękuję za te cieple słowa.Cos człowiek wymyśla.
I ciesze się,ze komuś to tez się podoba.
Tylko z mężem to tworzymy, to czasu dłużej zajmuje.Ale i satysfakcja jest,ze sami to wszystko robimy.
Zdrówka i siły nam dużo potrzeba, dlatego bardzo dziękuję za takie życzenia.
I zapraszam częściej.
Ignis05-Krysiu Fiona chyba tez lubi oglądać i podziwiać ogród.
Floksiki i u ciebie urosną na piękne poduchy.
Jeszcze mnóstwo pracy pzred nami, to fakt.Ale pomału do przodu.
marpa-Maryniu Witaj ranny ptaszku.
U mnie rośliny żyją wszystkie.Uff, mam nadzieje,ze przymrozków już nie będzie ?
Ja dzisiaj papryk ostra posądziłam do gruntu.
biały bardzo polubi lam i w kwiatach a bardzo w dekoracjach .

duju-Justynko Fiona to nasz ulubienica.Czesto jest z kim pogadac, jak nikogo w domu nie ma.
Ciesze sie,ze moje ogrodowe zdjecia sie podobaja.
tulipanka-Wiolu W poprzednim roku tez pokazywaalm troche zdjec z wysokosci.Z kazej strony nie mam widoku podglądowego.
Ale spora czesc mozna zobaczyć.
Jak sie podoba, to jeszcze kilka zrobię.
Dziękuję za ogrodowe i za pochwale mojej fotografii.
korzo_m-Dorotko Fiona to potrafi byc pocieszna. I chyba tez lubi ogrod i obserwacje jego.
I ja bardzo lubie rozwijajace sie w poczatkowwej fazie i w nastepnych.One co 2 tygodnie sa troche inne.
JAKUCH-Jadziu Dziękuje. Oj połączony teren robi wielkie wrażenie do pracy.W tym roku aby go ogarnac, ogrodzic jeszcze.
Kolo stawu bagienko, tam taka tofowa ziemia, i bagnista.Nie wiem kiedy w wokol bedzie ladniej.
Ale dobrz,ze chociaz polowa ladniej wyglada.
Trawka zielenieje,,cieszy to.Sa oczywiscie puste place,, jeszcze poczekamy, moze wzejdzie .a jak nie to dosiewki zrobimy.
Jutro mam zamiar troche pokosic na nowym areale.

Bazyla-Beatko Tearz ta dzialakw calosci nie jestw w prostokacie, tylko w takim zygzaku.Jakby znak uwaga skretu w prawo i w lewo.A w zaułku jest staw.
Mikroklimat tutaj jest specyficzny,I te ptaki spiewajace i nawet kumkanie zab i porykiwanie jeleni, czy tez innych zwierzat.
Warzywnik mam w koncu wieksz i nie pod dzrewami.I w calosci.
Hosty uwielbiam.I w tej poczatkowej fazie i dalszych.
Tern jeszcze nie jest ogrodzony.Jeszzce jest bagienko kolo stawu,Inie ma jak podrownac terenu.
Ale may to na uwadze,Aby to zrobic.Moze w maju sie nam to uda.
Kolo lasku dzis widzialam slady sarny.Mam nadzieje,ze do mojego warzywnika poki go nie ogrodzimy nie dobiora sie.
Krychna-Krysiu Dziękuję bardzo
Hosty uwielbiam i to w różnej fazie.
Oj Fionka pozuje, kiedy chce.Ot kobitka.
Teren nowy pomaluteńku się robi, po praca zawodowa i czasu mało.A tylko sami z meczem wszystko sami robimy. Ale coś tam i do porodu.
plocczanka-Lucynko Ciesze sie ,ze panorama ogrodu sie podoba.Czasami będę je robić dalej.
Wiesz hosty to ja
O tak, tak, dosiewka trawy będzie.Ale jeszcze poczekamy ze 2 tygodnie.
Masz racje w tym roku bardzo dziwaczna ta nasza wiosna.W kratkę nam pogodę przeplata.
marzena06-Marzenko Witaj dziękuję bardzo za te cieple i mile słowa i za odwiedziny
Ogrodowe obrazy

Rama gdzieś zawiśnie w ogrodzie ,, ale na razie pochodzi po rabatach

Wreszcie ciepły dzień.

Shire-Monia Ciesze się,ze dotarłaś do mnie. I bardzo dziękuję za te cieple słowa.Cos człowiek wymyśla.
I ciesze się,ze komuś to tez się podoba.
Tylko z mężem to tworzymy, to czasu dłużej zajmuje.Ale i satysfakcja jest,ze sami to wszystko robimy.
Zdrówka i siły nam dużo potrzeba, dlatego bardzo dziękuję za takie życzenia.
I zapraszam częściej.
Ignis05-Krysiu Fiona chyba tez lubi oglądać i podziwiać ogród.
Floksiki i u ciebie urosną na piękne poduchy.
Jeszcze mnóstwo pracy pzred nami, to fakt.Ale pomału do przodu.
marpa-Maryniu Witaj ranny ptaszku.
Ja dzisiaj papryk ostra posądziłam do gruntu.
biały bardzo polubi lam i w kwiatach a bardzo w dekoracjach .

duju-Justynko Fiona to nasz ulubienica.Czesto jest z kim pogadac, jak nikogo w domu nie ma.
Ciesze sie,ze moje ogrodowe zdjecia sie podobaja.
tulipanka-Wiolu W poprzednim roku tez pokazywaalm troche zdjec z wysokosci.Z kazej strony nie mam widoku podglądowego.
Ale spora czesc mozna zobaczyć.
Jak sie podoba, to jeszcze kilka zrobię.
Dziękuję za ogrodowe i za pochwale mojej fotografii.
korzo_m-Dorotko Fiona to potrafi byc pocieszna. I chyba tez lubi ogrod i obserwacje jego.
I ja bardzo lubie rozwijajace sie w poczatkowwej fazie i w nastepnych.One co 2 tygodnie sa troche inne.
JAKUCH-Jadziu Dziękuje. Oj połączony teren robi wielkie wrażenie do pracy.W tym roku aby go ogarnac, ogrodzic jeszcze.
Kolo stawu bagienko, tam taka tofowa ziemia, i bagnista.Nie wiem kiedy w wokol bedzie ladniej.
Ale dobrz,ze chociaz polowa ladniej wyglada.
Trawka zielenieje,,cieszy to.Sa oczywiscie puste place,, jeszcze poczekamy, moze wzejdzie .a jak nie to dosiewki zrobimy.
Jutro mam zamiar troche pokosic na nowym areale.

Bazyla-Beatko Tearz ta dzialakw calosci nie jestw w prostokacie, tylko w takim zygzaku.Jakby znak uwaga skretu w prawo i w lewo.A w zaułku jest staw.
Mikroklimat tutaj jest specyficzny,I te ptaki spiewajace i nawet kumkanie zab i porykiwanie jeleni, czy tez innych zwierzat.
Warzywnik mam w koncu wieksz i nie pod dzrewami.I w calosci.
Hosty uwielbiam.I w tej poczatkowej fazie i dalszych.
Tern jeszcze nie jest ogrodzony.Jeszzce jest bagienko kolo stawu,Inie ma jak podrownac terenu.
Ale may to na uwadze,Aby to zrobic.Moze w maju sie nam to uda.
Kolo lasku dzis widzialam slady sarny.Mam nadzieje,ze do mojego warzywnika poki go nie ogrodzimy nie dobiora sie.
Krychna-Krysiu Dziękuję bardzo
Hosty uwielbiam i to w różnej fazie.
Oj Fionka pozuje, kiedy chce.Ot kobitka.
Teren nowy pomaluteńku się robi, po praca zawodowa i czasu mało.A tylko sami z meczem wszystko sami robimy. Ale coś tam i do porodu.
plocczanka-Lucynko Ciesze sie ,ze panorama ogrodu sie podoba.Czasami będę je robić dalej.
Wiesz hosty to ja
O tak, tak, dosiewka trawy będzie.Ale jeszcze poczekamy ze 2 tygodnie.
Masz racje w tym roku bardzo dziwaczna ta nasza wiosna.W kratkę nam pogodę przeplata.
marzena06-Marzenko Witaj dziękuję bardzo za te cieple i mile słowa i za odwiedziny
Ogrodowe obrazy

Rama gdzieś zawiśnie w ogrodzie ,, ale na razie pochodzi po rabatach

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Super wyglądają te ramki na rabacie Aniu masz nietuzinkowe pomysły
popiersie wśród szafirków również bardzo udane
U nas od rana pada do nadal, a ślimory będą mieć ucztę jak trza aż się boję jutro wejść do ogródka, a weekend też zapowiadają deszczowy.To chociaż u Ciebie popatrzę na słoneczne rabatki
- marta64

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Aniu, obrazy ogrodowe piękne, ciągle podziwiam Twoje białe ozdoby
Kaczka jak żywa i aniołek zachwycony cudnymi tulipanami! Zdjęcia hostom robisz śliczne, moje zdjęcia fałszują odcienie zieleni. Jeśli tylko możesz podpisuj je proszę. Też je bardzo lubię i mam trochę ale bez nazw, nawet zamówiłam nazwane, ale nie wszystkie mi pasują do opisów w encyklopedii host!
Kaczka jak żywa i aniołek zachwycony cudnymi tulipanami! Zdjęcia hostom robisz śliczne, moje zdjęcia fałszują odcienie zieleni. Jeśli tylko możesz podpisuj je proszę. Też je bardzo lubię i mam trochę ale bez nazw, nawet zamówiłam nazwane, ale nie wszystkie mi pasują do opisów w encyklopedii host!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,piszesz ,ze u Ciebie ciepło ,a u mnie zimno i ciągle pada ,wszystko wisi zalane ,a u Ciebie wesołe kwiatuszki i wesoły kolorowy ogród pięknie pokazany,mieszkasz jak w innej bajce ,można tylko podziwiać ,pozdrawiam 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Hmmm witajcie.
JAKUCH-Jadziu Dziekuje.
Jeszcze parę pomysłów mi chodzi po głowie...ale kiedyś tam zrealizuje je może.
To popiersie damy, nie jest zamontowane na stale.To chyba będzie wędrowało, do różnych roślin czy tez kwitnień.
Oj deszczowy weekend ma być.To trochę kiepsko.Eech przeplatana ta wiosna.
marta64-Martus Ciesze się ,ze moje ogrodowe obrazy się
spodobały.
Kaczkę kupiłam z myślą,ze pójdzie nad staw.Ale na razie tam nie jest ładnie.To posiedzi w moich rabatach.
Aniolek czuwa nad ogrodem.Jeszcze mam ochotę na inne.
Dziekuje za pochwale moich zdjęć.Ok, jak będę pamiętać, to będę podpisywać hosty.
A jakie hosty zamówiłaś ? .Często one na wiosnę sa inne niż w lecie.
koziorozec-Martus Wczoraj slonce od rana.Dzis cos sie chmurzy juz.Chyba do mnie ten deszcz przyjdzie.A miałam kosić trawę i tu i na nowym areale.
Dziękuję.Juz to miejsce i mi sie podoba.To takie moje miejsce na ziemi.
Ty tez masz pięknie.A twoj bujny, bogaty, kolorowy ogród zawsze podziwiam,I nie raz do czegoś mnie inspirowałaś.

Jabłoń Rajska ROYALTY

pod jablonią

JAKUCH-Jadziu Dziekuje.
Jeszcze parę pomysłów mi chodzi po głowie...ale kiedyś tam zrealizuje je może.
To popiersie damy, nie jest zamontowane na stale.To chyba będzie wędrowało, do różnych roślin czy tez kwitnień.
Oj deszczowy weekend ma być.To trochę kiepsko.Eech przeplatana ta wiosna.
marta64-Martus Ciesze się ,ze moje ogrodowe obrazy się
Kaczkę kupiłam z myślą,ze pójdzie nad staw.Ale na razie tam nie jest ładnie.To posiedzi w moich rabatach.
Aniolek czuwa nad ogrodem.Jeszcze mam ochotę na inne.
Dziekuje za pochwale moich zdjęć.Ok, jak będę pamiętać, to będę podpisywać hosty.
A jakie hosty zamówiłaś ? .Często one na wiosnę sa inne niż w lecie.
koziorozec-Martus Wczoraj slonce od rana.Dzis cos sie chmurzy juz.Chyba do mnie ten deszcz przyjdzie.A miałam kosić trawę i tu i na nowym areale.
Dziękuję.Juz to miejsce i mi sie podoba.To takie moje miejsce na ziemi.
Ty tez masz pięknie.A twoj bujny, bogaty, kolorowy ogród zawsze podziwiam,I nie raz do czegoś mnie inspirowałaś.

Jabłoń Rajska ROYALTY

pod jablonią

- marta64

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Aniu, no jak tu nie podziwiać Twoich zdjęć
Mnie jak się uda choć trochę wyraźne zrobić, to już cieszy!
To prawda, że hosty są zmienne. Ich wygląd zależy i od gleby i od stanowiska, a i niektóre dopiero w trzecim roku pokazują swoje prawdziwe oblicze. Opisałam znacznikami jak sadziłam, ale nie pasowały do opisów, to usunęłam znaczniki i stwierdziłam, że niech sobie będą jakie chcą! Jednak nazwa by się przydała, chociażby po to, żeby nie kupować trzeciej, jak się ma już takie dwie
To prawda, że hosty są zmienne. Ich wygląd zależy i od gleby i od stanowiska, a i niektóre dopiero w trzecim roku pokazują swoje prawdziwe oblicze. Opisałam znacznikami jak sadziłam, ale nie pasowały do opisów, to usunęłam znaczniki i stwierdziłam, że niech sobie będą jakie chcą! Jednak nazwa by się przydała, chociażby po to, żeby nie kupować trzeciej, jak się ma już takie dwie
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
Na Dębowym jak zawsze ciekawe zdjęcia.
Te z ramkami zwalają z nóg.Nie zdziwię się jak zainstalujesz lustra.Dopiero będzie fajny efekt.Podobno trzeba najpierw się poprzymierzać gdzie ustawić,żeby odbił się fajny widok.Ramki to jakoś umocowałaś.
Serdecznie pozdrawiam.
Te z ramkami zwalają z nóg.Nie zdziwię się jak zainstalujesz lustra.Dopiero będzie fajny efekt.Podobno trzeba najpierw się poprzymierzać gdzie ustawić,żeby odbił się fajny widok.Ramki to jakoś umocowałaś.
Serdecznie pozdrawiam.
- ed04
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 5 mar 2017, o 14:48
Bardzo ładna kompozycja z tą rzeźbą popiersiem, pomysł z obrazami super. Piękny ogród.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Ale fajny pomysł z ramą
Ciągle zaskakujesz nowymi pomysłami, skąd czerpiesz inspiracje ?
Ciągle zaskakujesz nowymi pomysłami, skąd czerpiesz inspiracje ?
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Aniu ogród w ramach rewelacja. Widać że kochasz swoje rabaty ozdabiać.... Pięknie. 
Widoki z większej perspektywy też ładne
W końcu mogę sobie wyobrazić jak tam u ciebie jest
Widoki z większej perspektywy też ładne
W końcu mogę sobie wyobrazić jak tam u ciebie jest
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Aniu wiosna szaleje w Twoim ogrodzie i widać,że przymrozki nie dały się we znaki ... to dobrze. Masz wyobraźnię i wspaniale pomysły dzięki którym ogród nabiera swoistego klimatu.
Hostowe kły to zapowiedź rozwijających się skrzydeł i ja tez uwielbiam je w każdej fazie wzrostu.
Pozdrawiam
Hostowe kły to zapowiedź rozwijających się skrzydeł i ja tez uwielbiam je w każdej fazie wzrostu.
Pozdrawiam
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
masz niesamowite pomysły . Te widoczki w ramkach są fantastyczne.
Widziałam w pewnym ogrodzie w Niemczech podobne zastosowanie ramki.
Akurat tam można było ustawić się w takiej ramce do zdjęcia na tle ogrodu lub pejzażu poza ogrodem.

masz niesamowite pomysły . Te widoczki w ramkach są fantastyczne.
Widziałam w pewnym ogrodzie w Niemczech podobne zastosowanie ramki.
Akurat tam można było ustawić się w takiej ramce do zdjęcia na tle ogrodu lub pejzażu poza ogrodem.