Blueberry nasz rębak jest taki typowy , nie jest jakiś bardzo duży, ale waży sporo bo 28 kg. Macallister 2800 W z wałkiem frezowanym do rozdrabniania i sinikiem indukcyjnym. Pracował wiele godzin i nie musiał ,,odpoczywać" w ogóle się nie grzał. Naprawdę bardzo polecam. Wygląda tak : https://allegro.pl/oferta/2800w-rozdrab ... 7345446624
Drozd Januszku dziękuję za wizytę , napiszę na pw

clem3 Małgolu szczerze mówiąc nie jestem pewna czy to kalina Dawn czy (Viburnum x bodnantense) . Mają obie pasujące opisy. W łagodne zimy pojedyncze kwiatki rozkwitaja już nawet w grudniu, ale nie pachną z daleka bo jest zimno. Kwitnie do tej pory pióropuszem różowych słodko pachnących kwiatków, warta polecenia
 Czy Twoja Papa nie choruje Ci jakoś specjalnie bardziej ? Była na działce u mojego Taty i jakoś tak mi się kojarzy, ale pamietam też jak była zjawiskowo piękna . Kaczki Małgosiu zadomowiły sie już na dobre, cały dzień spędzaja nad moim oczkiem i już się prawie mnie nie boją. Dzień zaczynam od karmienia gadziny hahaha !
 Czy Twoja Papa nie choruje Ci jakoś specjalnie bardziej ? Była na działce u mojego Taty i jakoś tak mi się kojarzy, ale pamietam też jak była zjawiskowo piękna . Kaczki Małgosiu zadomowiły sie już na dobre, cały dzień spędzaja nad moim oczkiem i już się prawie mnie nie boją. Dzień zaczynam od karmienia gadziny hahaha !  Dobrze , że pszczółki są samoobsługowe
 Dobrze , że pszczółki są samoobsługowe 
Igala moja Papa Meiland na razie ładnie rośnie , nie mogę juz sie doczekac jej bordowo-aksamitnych kwiatów, chciało by sie je zjeśc i z pewnościa można jak to u róz bywa

Mariuszu zamierzam tak jak Ula wysypać działkę zrębkami i ogródek przy domu też. Zaoszczędza pracy na podlewanie i wody rzecz jasna też
 co w przypadku ogródka domowego jest ważne bo cała woda z piachu ucieka, a kosztuje niemało
 co w przypadku ogródka domowego jest ważne bo cała woda z piachu ucieka, a kosztuje niemało  Sasankę rzeczywiście kupiłam jako białą, ale na razie jest jeszcze malutka , nie wiadomo co z niej b,ędzie
 Sasankę rzeczywiście kupiłam jako białą, ale na razie jest jeszcze malutka , nie wiadomo co z niej b,ędzie  
U mnie już bardzo wiosenne kwitnienia , jutro dam jakieś fotki , ale nie wiem kiedy , bo jadę na działkę wykopać rowek na kabel do elektryki i zakopać rzeczonego
 :):)
:):)Proszę o poprawną pisownię na forum.
bab...

Bardzo mi je szkoda.
  Bardzo mi je szkoda.  Papa Meidland u mnie to najzdrowsza róża (tuż po Violette Parfume), dawała radę nawet na samym początku mojej przygody z ogrodem. Z tych sadzonych w tym samym czasie stworzyła najładniejszy krzak. No a gdy już zakwitnie nie sposób przejść obok obojętnie
  Papa Meidland u mnie to najzdrowsza róża (tuż po Violette Parfume), dawała radę nawet na samym początku mojej przygody z ogrodem. Z tych sadzonych w tym samym czasie stworzyła najładniejszy krzak. No a gdy już zakwitnie nie sposób przejść obok obojętnie  Twój piękny ogród musiał przypaść im do gustu.
 Twój piękny ogród musiał przypaść im do gustu. . Panienki przykleiły sie do ściny garażu na płasko, pomiędzy gałązkami winobluszczu a ja zbaraniałam
. Panienki przykleiły sie do ściny garażu na płasko, pomiędzy gałązkami winobluszczu a ja zbaraniałam   

Jeden z moich znajomych miał kiedyś ule, uwielbiałam słuchać jak o nich opowiadał, to naprawdę bardzo ciekawe.
 Jeden z moich znajomych miał kiedyś ule, uwielbiałam słuchać jak o nich opowiadał, to naprawdę bardzo ciekawe. Piękny ten powojnik.
 Piękny ten powojnik.

To wielka satysfakcja musi być i dla... podniebienia
  To wielka satysfakcja musi być i dla... podniebienia 
 Powojnikom podoba się u ciebie, nie wiem dlaczego nie mam jeszcze Presidenta
 Powojnikom podoba się u ciebie, nie wiem dlaczego nie mam jeszcze Presidenta  Oczko wyszło wam cudnie, ja też cieszę się z każdego stworzonka odwiedzającego mój ogród, no może oprócz nornic
 Oczko wyszło wam cudnie, ja też cieszę się z każdego stworzonka odwiedzającego mój ogród, no może oprócz nornic