Pozdrawiam
Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2
Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2
Mariusz! Nie wiedziałem, że jesteś kolekcjonerem irysów!
Masz pokaźną kolekcje. Wydaje mi się, że irysy przeżywają swój renesans w naszych ogrodach, przez lata niedoceniane, w końcu wracają do łask. Piękne okazy 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- julcia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariuszu imponująca kolekcja irysów, niestety moje przesadzałam jesienią i jakoś pąków nie widzę trudno bedą w następnym roku. Teraz popodziwiam twoje 
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- TROJA
- 500p

- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Po dłuższej nieobecności na forum przeglądam znajome wątki i trafiłam do Ciebie również
Masz już ładną kolekcję irysków, niech się ładnie rozrastają, najbardziej podoba mi się ten z żółtym falbaniasty.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No proszę i na iryski znalazłeś miejsce , chyba ta Twoja działka jest z gumy bo kolekcja roślin ciągle się powiększa
, ale przyznam , że bardzo mi się to podoba .Mariuszu , widać że jesteś ogrodnikiem z zamiłowania bo działeczka pięknieje w oczach .Koniecznie muszę wziąć przykład z Ciebie i zadbać o murarki .Deszczyku Ci życzę i słoneczka 
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Mariusz, przepiękna kolekcja irysków,
na naszych działkach już się ich nie spotyka.
Młodzi działkowicze to tylko grill,trawnik z basenem i tuje dookoła a gdzie mają się pożywić nasi mali sprzymierzeńcy i z czego smaczny miodek przygotować.
Za to u mnie mają szwedzki stół wszelakie owady i nieproszeni goście też,czyli armia ślimaków.
U nas dzisiaj rozpadało się na dobre i bardziej zimno niż wczoraj.
Chętnie zamienię się z kimś na
. 
Młodzi działkowicze to tylko grill,trawnik z basenem i tuje dookoła a gdzie mają się pożywić nasi mali sprzymierzeńcy i z czego smaczny miodek przygotować.
U nas dzisiaj rozpadało się na dobre i bardziej zimno niż wczoraj.
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie Kochani! Na wstępie przepraszam za tak długą przerwę, ale jakoś tak wyszło, że zawsze kiedy chcę się zabrać za pisanie to znajduje się co innego do roboty i później tak dzień za dniem leci. Do Was zaglądam, ale też milczę, muszę to wszystko nadrobić, będę się starał jak najszybciej.
Na działce wszystko rośnie, wreszcie deszcz pada i mokro. Pracy oczywiście masa, jeszcze zawsze dochodzi coś nowego, więc nie ma czasu na odpoczynek, a na dodatek każdy weekend jakieś inne obowiązki i człowiek nie ma kiedy zabrać się cały dzień żeby poświęcić ogrodowi
Moje pszczółki zaginęły w sumie nie wiem co się z nimi stało
albo ptaki zjadły, albo ktoś jakiś oprysk zrobił... w sumie bardzo mało zalepionych formatek, no ale postanowiłem dokupić i wystawiłem jeszcze, więc zobaczymy co z tego wyjdzie 
Iryski faktycznie bardzo ładnie zakwitły i jestem bardzo zadowolony, piwonie w pąkach czekam na kwitnienie, powojniki rozpoczęły kwitnienie, zobaczymy co dalej, róże też w pąkach
Nowe rabaty się rozrastają i oby tak dalej 
Trawa rośnie jak szalona co tydzień trzeba kosić, muszę sobie jakąś podkaszarkę małą kupić żeby przy obrzeżach ładnie podkosić i widzicie sami nic tylko wydatki
Przymrozki zrobiły swoje pierwsze zabiły kwiaty na czereśni, a drugie zabiły całe winogrono
wszystkie, które miałem na działce zmarzło, więc winka w tym roku nie będzie niestety.
Aniu[anabuko1] spokojnie nie gniewam się ja dopiero raczkuję jeśli chodzi o zdjęcia
i czasami po prostu nie mam czasu i tylko szybko szybko na koniec przed wyjściem biegam i strzelam fotki i już nie myślę jak będzie wyglądać 
Małgosiu[PEPSI] widzisz Ty tak jak i ja, czasu brak na wszystko, szczepienie się przyjęło więc powinni przetrwać, w tym roku też będę kosztował pierwsze jabłuszka z innego szczepienia, ale to nie ja robiłem, jeszcze nie owocowała więc ciekaw jestem co za jabłka będą
Beatko[Beaby] powojniki zapączkowane i kwitną
na razie w sumie tylko 3 ale reszta się ładnie rozrasta 
Julia[julcia1] powiem Ci, że u mnie też taka luka w kwitnieniu, trochę iryski ją uzupełniają i czosnki ale to za mało
Jadziu[JAKUCH] moje pierwszy rok u mnie i powiem szczerze, że jestem z nich zadowolony
Alicjo[Alicja125] no u mnie przymrozki dały się we znaku niestety, ale taki już nasz los...
Stasiu[stasia_ogrod] ubiorek to oczywiście od Ciebie sadzoneczka
rośnie pięknie i cieszy oko
tulipanki już odeszły w zapomnienie irysy powoli również kończą, ale są jeszcze takie które szykują się dopiero do kwitnienia.
Gosiu[Margo2] iryski mnie też zachwyciły, częściowo już mam zamówione nowe odmiany
Iwonko[iwona0042] deszczyku już CI u mnie dostatek, więc już nie narzekam, Faktycznie nie daleko mamy do siebie, ale czasami pogoda płata figle i Gorzów jakoś tak omijany jest przez deszcz
Iwonka[Iwonka1] nom ja też sporo kokonów miałem, bo sobie zostawiłem 2000 i jak zobaczyłem, że nic nie lata to serce zamarło, no ale co zrobić, teraz wykluwają się te dokupione i mam nadzieję, że nadgonią populację.
Beatko[Bazyla] ogród się rozrasta, ale to prawda chwasty najlepiej rosną... ale co zrobić jakaś praca musi być dla nas hehe
Marto[koziorozec] to prawda działka przyciąga, a każde nowe kwitnienie raduje serducho, najlepiej jak całą rodzinką siedzimy i czas spędzamy, wtedy nawet chwasty nie przeszkadzają hihi
Zuziu[Zuzia111] mam nadzieję, że i Twoje iryski zakwitły, a deszczyku chyba teraz nam już nie brakuje.
Marto[MartisM] iryski już kwitną prawie miesiąc, aczkolwiek na tej zasadzie, że jeden kwiat kwitnie ginie ale inny się rozwija.
Marysiu[Maska] to prawda wiosna ruszyła szybko, ale teraz jakby zwolniła.
Ewo[Pashmina] tak truskawki sadziłem w tym roku, nie miałem jeszcze na włókninie, zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
Wiolu[tulipanka] odmian jest sporo, miejsca brak żeby wszystkie pomieścić hehe.
Teresa[inka52] to prawda czekam już na piwonie a one jak na złość w pąkach i nie chcą się pokazać.
Małgosiu[clem3] iryski są wdzięczne i widzę, że dość dobrze przyrastają.
Moniko[Alania] dziękuję za pochwały.
Olu[Bufo-bufo] iryski pewnie i u Ciebie już w pełni kwitnienia, moje już powoli kończą.
Dorotko[dorcia7] ja swoich też nie oznaczyłem i teraz żałuję i podobnie jak Ty część muszę identyfikować, no ale co poradzić.
Frate irysy mi się kojarzą z dzieciństwem i tak jakoś stwierdziłem, że muszę je zaprosić do siebie, kolekcja się powiększa.
Aniu[TROJA] dziękuję za miłe słowa.
Elu[pela11] ta moja działka ro chyba nie wytrzyma tych moich chciejstw hihi ale co tam, będę później się martwił i najwyżej dzielił na wszystkich hehe
Czas na trochę zdjęć bo mam zaległości w nich również.

Na działce wszystko rośnie, wreszcie deszcz pada i mokro. Pracy oczywiście masa, jeszcze zawsze dochodzi coś nowego, więc nie ma czasu na odpoczynek, a na dodatek każdy weekend jakieś inne obowiązki i człowiek nie ma kiedy zabrać się cały dzień żeby poświęcić ogrodowi
Moje pszczółki zaginęły w sumie nie wiem co się z nimi stało
Iryski faktycznie bardzo ładnie zakwitły i jestem bardzo zadowolony, piwonie w pąkach czekam na kwitnienie, powojniki rozpoczęły kwitnienie, zobaczymy co dalej, róże też w pąkach
Trawa rośnie jak szalona co tydzień trzeba kosić, muszę sobie jakąś podkaszarkę małą kupić żeby przy obrzeżach ładnie podkosić i widzicie sami nic tylko wydatki
Przymrozki zrobiły swoje pierwsze zabiły kwiaty na czereśni, a drugie zabiły całe winogrono
Aniu[anabuko1] spokojnie nie gniewam się ja dopiero raczkuję jeśli chodzi o zdjęcia
Małgosiu[PEPSI] widzisz Ty tak jak i ja, czasu brak na wszystko, szczepienie się przyjęło więc powinni przetrwać, w tym roku też będę kosztował pierwsze jabłuszka z innego szczepienia, ale to nie ja robiłem, jeszcze nie owocowała więc ciekaw jestem co za jabłka będą
Beatko[Beaby] powojniki zapączkowane i kwitną
Julia[julcia1] powiem Ci, że u mnie też taka luka w kwitnieniu, trochę iryski ją uzupełniają i czosnki ale to za mało
Jadziu[JAKUCH] moje pierwszy rok u mnie i powiem szczerze, że jestem z nich zadowolony
Alicjo[Alicja125] no u mnie przymrozki dały się we znaku niestety, ale taki już nasz los...
Stasiu[stasia_ogrod] ubiorek to oczywiście od Ciebie sadzoneczka
Gosiu[Margo2] iryski mnie też zachwyciły, częściowo już mam zamówione nowe odmiany
Iwonko[iwona0042] deszczyku już CI u mnie dostatek, więc już nie narzekam, Faktycznie nie daleko mamy do siebie, ale czasami pogoda płata figle i Gorzów jakoś tak omijany jest przez deszcz
Iwonka[Iwonka1] nom ja też sporo kokonów miałem, bo sobie zostawiłem 2000 i jak zobaczyłem, że nic nie lata to serce zamarło, no ale co zrobić, teraz wykluwają się te dokupione i mam nadzieję, że nadgonią populację.
Beatko[Bazyla] ogród się rozrasta, ale to prawda chwasty najlepiej rosną... ale co zrobić jakaś praca musi być dla nas hehe
Marto[koziorozec] to prawda działka przyciąga, a każde nowe kwitnienie raduje serducho, najlepiej jak całą rodzinką siedzimy i czas spędzamy, wtedy nawet chwasty nie przeszkadzają hihi
Zuziu[Zuzia111] mam nadzieję, że i Twoje iryski zakwitły, a deszczyku chyba teraz nam już nie brakuje.
Marto[MartisM] iryski już kwitną prawie miesiąc, aczkolwiek na tej zasadzie, że jeden kwiat kwitnie ginie ale inny się rozwija.
Marysiu[Maska] to prawda wiosna ruszyła szybko, ale teraz jakby zwolniła.
Ewo[Pashmina] tak truskawki sadziłem w tym roku, nie miałem jeszcze na włókninie, zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
Wiolu[tulipanka] odmian jest sporo, miejsca brak żeby wszystkie pomieścić hehe.
Teresa[inka52] to prawda czekam już na piwonie a one jak na złość w pąkach i nie chcą się pokazać.
Małgosiu[clem3] iryski są wdzięczne i widzę, że dość dobrze przyrastają.
Moniko[Alania] dziękuję za pochwały.
Olu[Bufo-bufo] iryski pewnie i u Ciebie już w pełni kwitnienia, moje już powoli kończą.
Dorotko[dorcia7] ja swoich też nie oznaczyłem i teraz żałuję i podobnie jak Ty część muszę identyfikować, no ale co poradzić.
Frate irysy mi się kojarzą z dzieciństwem i tak jakoś stwierdziłem, że muszę je zaprosić do siebie, kolekcja się powiększa.
Aniu[TROJA] dziękuję za miłe słowa.
Elu[pela11] ta moja działka ro chyba nie wytrzyma tych moich chciejstw hihi ale co tam, będę później się martwił i najwyżej dzielił na wszystkich hehe
Czas na trochę zdjęć bo mam zaległości w nich również.

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No nareszcie odezwałeś się
, wszyscy teraz mamy pełne ręce prac wszelakich, koszenie, pogoda sprzyja zarastaniu, sadzenie, sadzenie nadprogramowe
, jak ja sobie obiecałam, że już starczy, a ciągle coś dosadzam jeszcze 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Śliczne azalie.
U mnie tez zaczynają kwitnienia.
Irysy ,,
ile ty ich masz ? .Jeden od drugiego ładniejszy.
U mnie tez zaczynają kwitnienia.
Irysy ,,
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Mariusz, czosnki dorodne, azalie przecudne,kolekcja irysków powalająca, ale mój wzrok przyciągają imponujące powojniki.
Ta ilość wody w glebie to impuls dla ich wielkości i obfitego kwitnienia.
Ale co za dużo to nawet one nie tolerują, i te wrażliwsze dostają uwiądu. 
Ta ilość wody w glebie to impuls dla ich wielkości i obfitego kwitnienia.
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Witajcie Kochani teraz tylko deszcz, deszcz i deszcz
udało mi się pomiędzy nim trawę skosić n działce i cyknąć kilka zdjęć 
Iwonka[iwona0042] nom tak jakoś nie mogłem się zebrać nie wiem co za leń mnie opętał
ja też ciągle coś dosadzam, bo oczywiście zamówiłem wiosną a teraz przychodzi część rzeczy hehe
Aniu[anabuko1] irysów mam sporo
myślę, że koło 50
Stasiu[stasia_ogrod] mam nadzieję, że moim powojnikom nie zaszkodzi nadmiar wody

Iwonka[iwona0042] nom tak jakoś nie mogłem się zebrać nie wiem co za leń mnie opętał
Aniu[anabuko1] irysów mam sporo
Stasiu[stasia_ogrod] mam nadzieję, że moim powojnikom nie zaszkodzi nadmiar wody

- Bazyla

- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Cześć Mario
Śliczne te Twoje iryski - i masz ich sporo, z tego co czytam. Oczywiście powojniki ucieszyły moje oczy, ale i reszta kwitnień powoduje uśmiech na twarzy.
Będę czekać teraz na bieżace realcje z kwitnień. Ja też mam czasami takiego lenia, że nawet jak mam czas, to nie mam weny, a nie lubię niczego robić pod przymusem. Czesto też zaglądam do Waszych ogrodów nic nie pisząc, tylko ciesząc oczy widokami.
Pozdrawiam i dobrej pogody życzę
Śliczne te Twoje iryski - i masz ich sporo, z tego co czytam. Oczywiście powojniki ucieszyły moje oczy, ale i reszta kwitnień powoduje uśmiech na twarzy.
Będę czekać teraz na bieżace realcje z kwitnień. Ja też mam czasami takiego lenia, że nawet jak mam czas, to nie mam weny, a nie lubię niczego robić pod przymusem. Czesto też zaglądam do Waszych ogrodów nic nie pisząc, tylko ciesząc oczy widokami.
Pozdrawiam i dobrej pogody życzę
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Mariuszu masz prześliczne irysy, bardzo dużo odmian
Azalii też sporo zgromadziłeś. Ślicznie na Twojej działce. Szkoda winorośli u nas na szczęście nie było takich szkód, bo i przymrozków nie było ...jednak coś za coś
leje ciągle co dzień przerwy to od nowa
Pozdrawiam
Azalii też sporo zgromadziłeś. Ślicznie na Twojej działce. Szkoda winorośli u nas na szczęście nie było takich szkód, bo i przymrozków nie było ...jednak coś za coś
Pozdrawiam
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
50 irysów
To już kolekcja ładna.
Azalie masz piękne
A i piwonie tez ładnie zaczynają.
clematiski śliczne odmiany.I kaiser.
To już kolekcja ładna.
Azalie masz piękne
clematiski śliczne odmiany.I kaiser.
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Koniecznie i ja muszę pochwalić irysy, bardzo ładne i do tego aż tyle
. Moje w zeszłym roku zakupione nie wszystkie zakwitły a z kwitnących niektóre kolory okazały się pomyłką
. Azalie tak pięknie u ciebie kwitną, mnie coś nie kochają ale widząc twoje kto wie czy się jeszcze nie skuszę.
Deszczyku myślę że mamy już dość , teraz ładnej pogody życzę