Beatko, domyślam się, że z wycieczki wróciłaś bardzo zadowolona. Zdjęcia pamiątkowe super. Proszę o jeszcze.
Wszystko już posadzone z tego co przybyło do Ciebie nowego?
Pogodnego weekendu

kiedyś było kilka u nas i ... jakoś się skończyły.
  kiedyś było kilka u nas i ... jakoś się skończyły. 

Posadziłam też dwa nowe nabytki (no jakby mi było mało
 Posadziłam też dwa nowe nabytki (no jakby mi było mało   ) na które skusiłam się przy okazji zakupów w Lidlu. Porzeczka krwista i jaśminowiec wonny znalazły swoje miejsce w donicach. Ale jak nie kupić, skoro cena to kilka złotych.
 ) na które skusiłam się przy okazji zakupów w Lidlu. Porzeczka krwista i jaśminowiec wonny znalazły swoje miejsce w donicach. Ale jak nie kupić, skoro cena to kilka złotych. 

i nie mogę się doczekać Waszej rabatki liliowcowej.
 i nie mogę się doczekać Waszej rabatki liliowcowej.  

Nie mniej jednak ten pień, to pozostałość po gruszy.
 Nie mniej jednak ten pień, to pozostałość po gruszy. 

(bo akurat nie miała nic innego!!!)
  (bo akurat nie miała nic innego!!!) 
  odwzajemniam : zdrówka i udanej końcówki długiego weekendu
  odwzajemniam : zdrówka i udanej końcówki długiego weekendu   

Liliokształtne faktycznie są urocze - ale chyba każde kwiaty mają swój indywidualny urok, kwestią jest tylko co komu się podoba.
  Liliokształtne faktycznie są urocze - ale chyba każde kwiaty mają swój indywidualny urok, kwestią jest tylko co komu się podoba.  

Niesamowity spektakl barw i kształtów! Nieziemsko to wszystko wygląda
 Niesamowity spektakl barw i kształtów! Nieziemsko to wszystko wygląda  Każdy jest uroczy, ale jak to ja, mam już swojego tulipanowego faworyta w Twoim ogrodzie ;) No i ten piękny, wczesny powojnik. Pięknie!
 Każdy jest uroczy, ale jak to ja, mam już swojego tulipanowego faworyta w Twoim ogrodzie ;) No i ten piękny, wczesny powojnik. Pięknie!  

. Dziękuję za dobre chęci podzielenia się roślinami ale chodziło mi o ich rozmiary
 . Dziękuję za dobre chęci podzielenia się roślinami ale chodziło mi o ich rozmiary   . Tego nie można dać, trzeba cierpliwie czekać
 . Tego nie można dać, trzeba cierpliwie czekać   .Po prostu ja mam ciągle młody i "mały" ogród , brakuje w nim sporych iglaków . Mam za dużo bylin a za mało czegoś większego . No nic, powoli sadzę krzewy i iglaki i czekam cierpliwie
 .Po prostu ja mam ciągle młody i "mały" ogród , brakuje w nim sporych iglaków . Mam za dużo bylin a za mało czegoś większego . No nic, powoli sadzę krzewy i iglaki i czekam cierpliwie   . Na Twojej działeczce widać, że popadało. Wszystko zrobiło się takie zielone i żywe
 . Na Twojej działeczce widać, że popadało. Wszystko zrobiło się takie zielone i żywe   . Tulipany i reszta wiosennego towarzystwa cudnie kwitną a za chwilę ustąpią miejsca innym
  . Tulipany i reszta wiosennego towarzystwa cudnie kwitną a za chwilę ustąpią miejsca innym   . Taka ciągła zmiana w ogrodzie jest fantastyczna. Pozdrawiam
 . Taka ciągła zmiana w ogrodzie jest fantastyczna. Pozdrawiam   .
 .

prezentują się niesamowicie.
 prezentują się niesamowicie. nigdy tego nie mogłem wypić, jak oni wszyscy sobie pili
 nigdy tego nie mogłem wypić, jak oni wszyscy sobie pili  ja tam wierny naszej czarnej
 ja tam wierny naszej czarnej   

To chyba taka pora wiosną, że pracy multum, a i jeszcze były święta po drodze. Sporo pracy za Tobą
 To chyba taka pora wiosną, że pracy multum, a i jeszcze były święta po drodze. Sporo pracy za Tobą   Widać efekty, to najważniejsze.
 Widać efekty, to najważniejsze.  

Tylko martwię się, bp rabatka liliowcowa gotowa
 Tylko martwię się, bp rabatka liliowcowa gotowa   No nie ogarnęłam się wcześniej z tematem
 No nie ogarnęłam się wcześniej z tematem   

Ale cała tulipanowa rabatka wygląda wspaniale, jednak tyle cebulek w jednym miejscu robi wrażenie. ja mam poutykane w różnych miejscach i aż tak ich nie widać.
 Ale cała tulipanowa rabatka wygląda wspaniale, jednak tyle cebulek w jednym miejscu robi wrażenie. ja mam poutykane w różnych miejscach i aż tak ich nie widać. Jak napisałam ponownie, to znowu chcieli zdjęcia roślin, a potem wymyślili, żeby jeszcze sfotografować korzenie i wtedy mi się przelało. Napisałam im tylko, że skoro czegoś nie ma, to i korzeni nie ma i zakończyłam dialog. Więcej się nie odezwali, a we mnie pozostał niesmak. Szkoda, bo co roku maja niezłą ofertę, ale nie wiem czy jeszcze skorzystam. To troszkę sobie ulżyłam
 Jak napisałam ponownie, to znowu chcieli zdjęcia roślin, a potem wymyślili, żeby jeszcze sfotografować korzenie i wtedy mi się przelało. Napisałam im tylko, że skoro czegoś nie ma, to i korzeni nie ma i zakończyłam dialog. Więcej się nie odezwali, a we mnie pozostał niesmak. Szkoda, bo co roku maja niezłą ofertę, ale nie wiem czy jeszcze skorzystam. To troszkę sobie ulżyłam  

w tych smutnych dniach po odejściu Kaprysa.
  w tych smutnych dniach po odejściu Kaprysa.