Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Ladna wiosna w kwitnieniach i wzroście wiosennym.
Bo on taki specyficzny, soczysty, niepowtarzalny w innej porze roku inny piękny ;:173
U mnie orliki jeszcze nie kwitną . :wink:
Dzięki tobie mam ich ;:196
Deszczowe, kropelkowe zdjęcia piękne.Chyba je bardzo polubiłaś ?
Fotografowanie wciąga . ;:173 ;:173
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu jaki śliczny masz ten przetacznik armeński, on ma takie igiełkowe listki?, ja Jadziu autko swoje mam, transport mam własny, nie zależny od M, tyle tylko, że jak mamy wolne razem, to on woli mnie mieć przy sobie ;:306 ciepełka życzę :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu...co to za roślinka na pierwszym zdjęciu, kwitnie na biało ?
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Faktycznie paskudnie zimno wczoraj było, ale dzisiaj nawet lepiej... z tym że obawiam się, tego co zapowiadają na przyszły tydzień, oby nie było mrozu :(
Jadziu powiedz mi, co to może być za paskudnik, który sobie robi kokon w liścia róży, na ogół przy samych czubkach, w środku "domku" liściowego taka ciemna gąsienica, znalazłam na kilku różach tego paskudnika, usunęłam oczywiście, nie zrobiłam zdjęcia, bo działałam w afekcie :wink:
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Prześliczna modraszka przysiadła w Twoim ogródku https://images90.fotosik.pl/172/5f2ea15b907b2338.jpg ;:138
Jak sobie tak patrzę na Twoje rabatki i porównuję je ze swoimi, to stwierdzam, że ja to mam jeszcze całe mnóstwo miejsca ;:306 Gdybym zrezygnowała z jednorocznych, to rzeczywiście znalazłabym go jeszcze sporo, ale nie potrafię.
Piękny goździk, moje jakieś niewydarzone.
Truskawka w kropelkach bije wszystko na głowę. Obwiesiła się świecidełkami i zadaje szyku ;:63
Dobrego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Jadziu kolejne śliczne fotki nam pokazujesz. W porównaniu z Twoim mój ogródek jest nieco opóźniony. Pewnie to plus ogródka w zacisznym miejscu. U mnie jednak trochę wieje.
Dzisiaj też pogłaskalam trochę mszyc oraz gąsienic, które mi wpierniczają liście i obgryzaja pąki.
Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrej niedzieli ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadzieńko twój wątek pędzi jak i Twoje roślinki w ogrodzie, ja ciągle spóźniona,choć postanowiłam sobie,że będę na bieżąco :oops: no więc po kolei;znowu naoglądałam się nowych pięknych roślinek, taki np. Dębik Ośmiopłtkowy, jakiż on śliczny, a ja nie miałam pojęcia,że takie cudo istnieje i ten kwiatuszek koło Żagwinu z niebieską kreseczką, cóż to takiego? UROCZY ;:167 Wieczornik Damski czy on pachnie, bo coś mi się obiło o uszy?

Jaquelina pięknie odbija ;:138 ;:138 Duchesse ma pączki toż to sama radość, jeszcze ten piękny Rododendron Kali ;:167 a najbardziej mnie dziwią pączki różane, które się u Ciebie już pojawiły, brawo to chyba będzie a nawet na pewno kwitnienie majowe,a nie czerwcowe różyc :D
U mnie na razie są listeczki,choć nie na wszystkich różach, niektóre mają dopiero kły startujące :lol: Dobrze,że dziś nie padało choć w prognozach było,że cały dzień, to chyba dla mnie tak się stało, powtarzałam mężowi, bo miałam dużo planów ogrodowych na dziś i się udało :tan Pozdrawiam Jadziu serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witam wieczorową porą ;:196 dzisiaj grilowaliśmy aż ślinka mi ciekła na kiełbaskę z grila i wreszcie ją zaliczyłam zjadłam ze smakiem bo już za mną jakiś czas chodziła.Pogoda calutki dzień była wspaniała wiec zaliczyłam sekatorowanie moich bukszpanów i trzmielin .Były już mocno przerośnięte, więc czas był na fryzjerowanie :wink: Teraz zaczyna kropić deszczyk na razie delikatny ,ale już parę razy po parę kropel spadło

Obrazek

Obrazek

BEACIU kochana wróciłaś z wojaży z cudnymi fotkami i wspomnieniami którymi się z nami podzieliłaś ;:180 ;:196 . Zwiedziłaś cudne miejsca możliwe ,że i ja kiedyś tam zajrzę, bo mam takie marzenia, a one podobno się spełniają .Parę malutkich gąsienic też spotkałam na różach i pożegnałam się z nimi bez żalu :wink:

Obrazek

Obrazek

IWONKO 1ochhh gdyby taka Modraszka chciała spokojnie siedzieć byłoby fajnie .Gdy siedzieliśmy wieczorem w ogródku cudnie gwizdał nam pan kos ..Jego treli mogłabym słuchać calutki dzień .U mnie jeszcze sporo sie może pomieścić, ale muszę zachować umiar dla pomidorków i ogórków .Roślinki muszą mieć trochę przewiewu . Ładnemu we wszystkim ładnie nawet w kropelkach już czekam na aromatyczne truskawki oby tylko kwieciak mi ich znów nie odwiedził tak jak w ubiegłym roku. Goździk nowy nabytek a stare ogrodowe w fazie pąku

Obrazek

Obrazek

BASIU wczoraj było tak zimno, a dzisiaj cieplutko aż nie chciało mi się wierzyć .Wczoraj nawet w chałupie była zimnica a dzisiaj całkiem inaczej ,że calutki prawie dzień spędziłam na ogródku . Basiu nie wiem co to za gąsienica, ale jak wyrzuciłaś to spoko też parę takich zielony zwiniętych dzisiaj wyekspediowałam

Obrazek

Obrazek

KRYSIU ta roślinka to Marzanka wonna wspaniała roślinka na kobiece dolegliwości. Idzie rozłogami jednak rośnie w takim miejscu ,ze mi nie przeszkadza, a jak kwitnie ślicznie wygląda i pachnie specyficznie

Obrazek

Obrazek

IWONKO tego przetacznika dostałam od Floriana jest śliczniusi i taki inny od przetaczników które mam .Fajnie ,ze motoryzacyjnie jesteś niezależna .No cóż małżonek też chce trochę pobyć z Tobą w zaciszu domku ;:108

Obrazek

Obrazek

ANIU masz rację ,że fotografowanie uzależnia, a szczególnie po deszczu łażę po ogrodzie szukając odpowiednich okazów.Nawet nie pamiętam ,ze wysyłałam Ci orliki sporo ich zlikwidowałam bo miałam ich za dużo ,chociaż bardzo je lubię :) Przetaczniki czy szałwie dłużej kwitną ,bo przytniesz je gdy przekwitną, a one znów podrosną i znów pokazują swoje kwiaty

Obrazek

Obrazek

KRYSIU ;:196 no to od początku ten malutki kwiatek obok Żagwinu to IPHEION Ifejon niziutka bylinka cebulowa.Dębik to wapniak :wink: i bardzo długo nie chciał u mnie zamieszkać, ale tak bardzo go chciałam że dostałam od brata wraz z jego ziemią .Stał w tej doniczce calutką zimę zakopcowany i dopiero jak wiosną pokazały sie listki przesadziłam go do odpowiedniego podłoża.U mojego brata szaleje i wyrzuca nadmiar bo tak sie rozrasta .Wieczornik jak sama nazwa wskazuje pachnie wieczorem .Różane pąki na Maigoldzie to normalka, bo on zawsze zakwita w maju czasem nawet pod koniec kwietnia w zależności od pogody .Jednak LO też już na niektórych pąkach pokazuje kolorek. Strasznie sie cieszę z Jacqueliny ,że powoli odbija bo jak pamiętasz juz w ubiegłym sezonie bardzo mnie martwiła .Widocznie te wszystkie moje zabiegi dobrze na nią zadziałały. U nas również było cieplutko z czego bardzo sie ucieszyłam . Jutro dzieci idą do komunii oby pogoda im dopisała

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Piękne wspomnienia ogrodowe... oj miło popatrzeć na takie lato, a jeszcze że na zewnątrz taka zimnica!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Napisałaś Jadziu, o słuchaniu gwizdów kosa i dopiero teraz przypomniałem sobie, że u mnie w tym roku nie słyszę kosów, ani nie widzę, a też lubię ich gwizdanie, nawet pogwizdując wspólnie :wink:
Pewnie jest to sprawą szpaków, które mieszkają w domku na altanie i to one przejęły terytorium.
Szpaki już się przestały mnie bać, gdy przebywam tuż pod budką, a gdy koszę trawę to maszerują za mną wybierając dżdżownice uciekające spod kosiarki :D
My wczorajszą kiełbasę przynieśliśmy do domu, bo się zagadaliśmy i zapomnieliśmy grillować ;:306 ale nic to - grillowaliśmy już ok 6-8 razy w tym roku :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Jaka cudowna fotka ciemiernika w deszczu ;:167 , właściwie zawsze deszczowe fotki bardzo mi się podobają. Jadziu czy jakoś chronisz główki piwonii przed mrówkami? U mnie ich pełno i zastanawiam się jakie szkody wyrządzają kwiatom piwonii.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Jadziu zapytam o pierwiosnka, jak ma na imię ..wpadł mi w oko :) Patrzyłam na fotki z robalkami ale tego co wykopałam z ziemi nie ma. Jeden to biała gąsienica a drugi czarny ze skrzydełkami. Czy to motyl majowy? Nie udało mi się zrobić zdjęć.
Super zdjęcia z kropelkami wody ;:180
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, no to miałaś nosa, że to jednak jeżówka pokazała taką rozetę ;:215
Z tego co czytam juz wypatrujesz fruczaka. ;:168
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Żałuję, że mam tak mizerną wiedzę na temat ptaków i owadów. Nad rzeką jest ich mnóstwo, a że po drugiej stronie rozpościera się niewielki las , więc ptaki mają się gdzie schować. Każdego dnia słyszę ich trele. Obserwuję jak płyną po niebie, ale ich nie rozpoznaję. Czy więc tak cudnie śpiewają kosy czy inne ptaki, tego nie wiem.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu jeśli miała byś maleńki kawałek tego przetacznika na zbyciu to bardzo bym się cieszyła :oops: ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”