Ogród Marty- cz. XIII
- jonatanka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty- cz. XIII
Martuś zazdroszczę tak silnej woli, bo ja często mówię ''nic nie muszę '' ale popatrzę przez okno i widzę że mam jeszcze tyle pracy to szybko zmieniam zdanie
Najpierw zdrówko potem cała reszta . 
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Marto ja bardzo lubię narcyzy , każdego roku dokupuję ich dość dużo , ale gdzieś połowa znika , a te babcine są naprawdę super a co za zapach? mam też jeszcze dopiero zaczynają zakwitać takie drobne całe białe , ale nie pachną tak jak tamte pozdrawiam 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martusiu, bardzo mi się podoba Twoje: "nic nie muszę".
Ja ciągle jeszcze tkwię na etapie: muszę już, teraz, zaraz, a potem ledwo nogami powłóczę.
Jeśli nie zmienię filozofii, to wkrótce powiem, że nic nie mogę.
Wracaj do zdrówka
, nie przeziębiaj się już i trzymaj się tego, że nie musisz.
Dobrego, zdrowego tygodnia, Martusiu.

Ja ciągle jeszcze tkwię na etapie: muszę już, teraz, zaraz, a potem ledwo nogami powłóczę.
Wracaj do zdrówka
Dobrego, zdrowego tygodnia, Martusiu.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Was moi drodzy,deszczyk od rana pada sobie równiutko i powolutku i dobrze a ja wczoraj dobrowolnie
nie musiałam ,ale chciałam
, zasiliłam cały ogród kwiatowy i wyplewiłam niektóre miejsca ,bo nie mogłam dać nawozu na chwasty i teraz mi to zasilanie podlewa ,no i się cieszę ogromnie ,bo przecież wiosna i roślinki muszą coś dostać do zjedzenia na początek a u mnie jeszcze nic nie dostały i od wczoraj to się zmieniło.
Dorota,staram się tak podejść do życia ,bo zawsze wszystko było ważniejsze ode mnie ,nie powiem przynosiło mi to radość ,że potrafiłam i dałam radę ,ale teraz mam okres buntu
,u mnie też z ziemi był pył ,a teraz tak nam fajnie pada ,no i moje papu dla roślin dostaje się do korzonków,niech sobie pojedzą i popiją ,wyroby wyszły przepyszne,aż jestem z nich dumna i przy świątecznych pomagał mi Boguś ,bo nie wyrabiałam czasowo , pozdrawiam
Ewciu,staram się pilnować zdrowia ,ale nie zawsze mi to wychodzi ,drzewa cudownie wyglądają ,u mnie teraz magnolia zaczyna sypać różowe płateczki ,pozdrawiam
Tereniu,ostatnio już tak mi dopiekło ,że na chwilę te słowa wprowadziłam w czyn a na jak długo to nie wiem
,ja też tak mam ,ze nigdy nie ucinam drzemki ,po prostu chyba nie umiem i dla mnie też jest dziwne nic nie robienie i nawet miałabym wyrzuty sumienia ,że zmarnowałam ten czas
,pozdrawiam
Anetko,odpoczęłam dzisiaj i dalej będę robić na luzie ,miło cię widzieć z kawusią w ogrodzie ,pozdrawiam
Aniu,miło,że się podoba w ogrodzie ,ta żółta roślinka to Jagodowiec ,pozdrawiam
Basiu,witaj ,ważne ,że dotarłaś ,czasem tak nam coś się wymknie ,ja też tak mam ,piwonie u mnie kwitną 2 miesiące ,bo mam dużo odmian i one tak sie rozciągają w czasie z kwitnieniem ,ja też je uwielbiam i nie mogę się doczekać ich kwitnień ,ale już niedługo będą ,pozdrawiam
Joasiu,tą silną wolę mam teraz ,bo mi chyba już bardzo dokuczyło przemęczenie i przeziębienie ,ale jak odpocznę to kto wie co będzie
,pozdrawiam
Teresa,ja też lubię narcyzy ,ale ich mi jakoś myszy nie jedzą ,ale tulipany zjedzone wszystkie ,babcine narcyzy uwielbiam za skromność i zapach ,pozdrawiam
Lucynko,na razie jeszcze to hasło działa ,ale jak długo to nie wiem ,ja też musiałam zrobić i mieć tu i teraz ,ale chyba coś przesadziłam z ilością i się potknęłam
,bardzo bym chciała mieć dużo siły ,żebym fruwała po ogrodzie ,ale tak nie ma i muszę przystopować na chwilę ,rok temu usunęłam migdały ,może to też ma wpływ na zaziębienie ,dziękuję za życzenia zdrowia ,bo ono jest dla nas najważniejsze , pozdrawiam 
Dorota,staram się tak podejść do życia ,bo zawsze wszystko było ważniejsze ode mnie ,nie powiem przynosiło mi to radość ,że potrafiłam i dałam radę ,ale teraz mam okres buntu
Ewciu,staram się pilnować zdrowia ,ale nie zawsze mi to wychodzi ,drzewa cudownie wyglądają ,u mnie teraz magnolia zaczyna sypać różowe płateczki ,pozdrawiam
Tereniu,ostatnio już tak mi dopiekło ,że na chwilę te słowa wprowadziłam w czyn a na jak długo to nie wiem
Anetko,odpoczęłam dzisiaj i dalej będę robić na luzie ,miło cię widzieć z kawusią w ogrodzie ,pozdrawiam
Aniu,miło,że się podoba w ogrodzie ,ta żółta roślinka to Jagodowiec ,pozdrawiam
Basiu,witaj ,ważne ,że dotarłaś ,czasem tak nam coś się wymknie ,ja też tak mam ,piwonie u mnie kwitną 2 miesiące ,bo mam dużo odmian i one tak sie rozciągają w czasie z kwitnieniem ,ja też je uwielbiam i nie mogę się doczekać ich kwitnień ,ale już niedługo będą ,pozdrawiam
Joasiu,tą silną wolę mam teraz ,bo mi chyba już bardzo dokuczyło przemęczenie i przeziębienie ,ale jak odpocznę to kto wie co będzie
Teresa,ja też lubię narcyzy ,ale ich mi jakoś myszy nie jedzą ,ale tulipany zjedzone wszystkie ,babcine narcyzy uwielbiam za skromność i zapach ,pozdrawiam
Lucynko,na razie jeszcze to hasło działa ,ale jak długo to nie wiem ,ja też musiałam zrobić i mieć tu i teraz ,ale chyba coś przesadziłam z ilością i się potknęłam
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobrze, że nam super podlewa. Przypomniałaś mi o nawozie, zaraz pójdę i rabatkom dosypię papu, czekałam na deszcz.
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Dzień dobry Martusiu
. Mam nadzieję, ze już całkiem wyzdrowiałaś. Deszcz,no cóż zazdroszczę u mnie tylko pokropiło i to baardzo słabiutko.
Pelaśki to chyba jeszcze nie na dobre w ogrodzie. Zachwycam się ostatnio epimediami. Taki ciemny wilczomlecz dostałam od Marysi,i pięknie u mnie rośnie.
Dobrego tygodnia.
Miałam jeszcze napisać, że od kiedy zaczęłam stosować zasadę -nic nie muszę- to co nie muszę przychodzi mi z jakąś taką łatwością
Pelaśki to chyba jeszcze nie na dobre w ogrodzie. Zachwycam się ostatnio epimediami. Taki ciemny wilczomlecz dostałam od Marysi,i pięknie u mnie rośnie.
Dobrego tygodnia.
Miałam jeszcze napisać, że od kiedy zaczęłam stosować zasadę -nic nie muszę- to co nie muszę przychodzi mi z jakąś taką łatwością
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Witam! Obejrzałam z przyjemnością poranną porcję zdjęć z Twojego przebogatego i pięknego ogrodu!Przy dzisiejszej ponurej i mokrej aurze to sama radość dla oka i ducha! Pięknie!
Zdrówka życzę Martuś i zwolnij obroty!

Zdrówka życzę Martuś i zwolnij obroty!
- marta64

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Martuś, zieleń w ogrodzie po deszczu nabrała mocy, teraz trochę ciepełka i wszystko ruszy w górę!
A co Ty chora latasz w deszczu po ogrodzie? Wracaj do zdrowia
A co Ty chora latasz w deszczu po ogrodzie? Wracaj do zdrowia
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Roślinki podlane obficie u mnie troszkę pokropiło. Biała pelasia śliczna. Czy sama robiłaś rozsady?
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu cieszymy się z deszczu i oby popadało jeszcze bo susza straszna, ale lepiej w nocy jak w dzień, no i oby się zaraz zimno znowu nie zrobiło, sliczne deszczowe zdjęcia
roslinki papu dostały to teraz jak wystartują, to dopiero będzie pięknie 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Białe jest piękne
Epimedia .
Śliczny kolorek rodka. Klonik też piękne ma kolorki .
No i wilczomlecze ,Śliczne.
Epimedia .
Śliczny kolorek rodka. Klonik też piękne ma kolorki .
No i wilczomlecze ,Śliczne.
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Marto , mokre jest piękne ! Rośliny wreszcie zaspokoiły pragnienie.Moje-Twoje wilczomlecze pstre, wzbudzają zachwyt.Twój ogród mieni się barwami i odcieniami wiosennych kwiatów.Za każdym razem odkrywam u Ciebie coś nowego.Pozdrawiam b. serdecznie 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Martuś białe pelaśki w koszyczku są cudne
Moje ulubione....zaraz po różowych
Moje ulubione....zaraz po różowych
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Przeszłam się boso po Twoim cudnym ogrodzie
To nic, że nogi ułocone, ale za to mokre. Jaka to ulga roślin, dostać taką porcję wody
Papu na rabatach rozsypałam i w owszem, ale moim kwiatkom nic z tego, bo nie mogą do niego sięgnąć. Czarne złotko leży i czeka na lepszy czas, może kiedyś nastanie
Epimedia śliczne, aż dziw, że krople wody nie przygniotły ich na amen
Pozdrawiam i zdrówka życzę
Epimedia śliczne, aż dziw, że krople wody nie przygniotły ich na amen
Pozdrawiam i zdrówka życzę