Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

A deszczyk sobie dalej padzy a niech tam, jutro wyślę go w inne rejony np do Iwonki na Mazury, a cóż trzeba sie dzielić nawet deszczem ;:108 słonkiem również .

BEATKO wiem ,ze u Ciebie też podlewa jak chciałaś orlikom kropelkowe fotki zrobić. No cóż rutewek parę mam, aczego ja mam mało chyba tylko miejsca ;:306 Najbardziej podoba mi się Splendide White ona jest cudna jak zakwita, chciałabym sobie jeszcze żółtą dokupić jednak najpierw muszę wykombinować miejsce dla niej :;230 Doniczkowe hortensjowe przedszkole czeka na miejsce i dalej niczego nie wykombinowałam dla nich .Tylko jedna Bobo dostała miejscówkę, bo mała :wink:

Obrazek

Obrazek

IWONKO u mnie to samo z różami jedne maja cudne liście a inne jakby dopiero sie przebudziły takie jakieś nieuczesane :wink: np taka Lavender Lassie może zbyt ją ścięłam .Pąków mają mnóstwo moje róże niektóre mają pączusie a inne pąki wręcz do zjedzenia :wink: jak Maigoldzik ;:167 ;:167 oj za chwilkę zacznie się szał różany ani sie obejrzymy ;:167 ;:167 Te które zaczynają swoje kwitnienie w czerwcu jeszcze sie stroją, bo mają czas na wystep i przebierają w kieckach :;230 Ciekawe czy Twoje Delavaye juz się obudziły .Jutro podeśle Ci deszczyku niech podlewa bo u mnie na razie wystarczy ;:196

Obrazek

Obrazek

TERENIU z pewnością i do Ciebie dotrze deszcz, bo jakże to tak moje podlane ,a Twoje mają kaca, więc trzeba je napoić :;230

Obrazek

Obrazek

JOASIU nie wiem czy klonik potrzebuje zacisznego miejsca chyba raczej nie .Posadź go przy oczku tam mu będzie dobrze .Tobie też podeślę mojego deszczu niech i u Ciebie trochę podleje

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, piękne deszczowe zdjęcia, ale ja mam wody już dość! Widocznie w nocy mocno lało, położyło piwonie wczesne i połamało pełne tulipany! Dzisiaj od rana też pada!
Ropuszki na pewno pojawią się jak załatwią swoje ważne sprawy do których potrzebują wody.
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Jadziu dziękuję za deszczyk oj popadało a roślinki stoją na baczność. ukorzenione patyczki Hortensji? Poproszę o lekcje ukorzeniania. Moje patyczki niby ładnie wypuściły listki ale widzę że, zaczynają więdnąć.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu jakie śliczne kropelkowe zdjęcia ;:215 u nas deszczyk w nocy pada, w dzień słonko świeci, ale się ochłodziło dość mocno ;:202 , mam nadzieję, że chłód długo nie potrwa, pozrawiam :wit
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Jadziu

U Ciebie już wszystko takie dorodne, i te pączusie różane :tan oj już za momencik będziemy podziwiać.
Mam Palibina dopiero od jesieni tamtego roku jednego krzaczastego, drugiego szczepionego, mają pączusie, będę i ja podziwiać i wąchać u siebie.

Kolekcja Rutewek imponująca, nawet nie wiedziałam,że tyle ich jest :roll: u mnie też podlało porządnie. Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piwonie u ciebie ruszają. ;:215
Deszczowe zdjęcia roślin mają w sobie niepowtarzalny urok.
Co to jest na ostatnim zdjęciu ?
Ale fajnie znaczysz wysiewy.Bo tam gdzie Cleome , to rozumiem,że je posiałaś ?
Pozdrówki Jadziu ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wreszcie przestało trochę padać, ale strasznie zimno .Zaraz polecę wyprosić z ogródka tych nieproszonych gości ,bo wszystkie soki wypiją z róż .Extrakt już 3 dni przygotowany czeka na tych intruzów .Oczywiście następne to oślizłe tych również muszę wyprosić z ogródka, bo w szczególności dały sie do ozdobnych czosnków i truskawek

Obrazek

Obrazek

ANIU ta roślinka to Wilczomlecz migdałolistny rozsiewa sie idzie także kłączami ,ale ,ze ma cudne listki to się z nim zaprzyjaźniłam .Ten akuratnie wybrał sobie miejsce na ścieżce obok betonika i to mi odpowiada, bo fajnie komponuje sie z roślinami .Wiesz Aniu jak ma się SKS to trzeba sobie dopomagać znacznikami ;:306

Obrazek

Obrazek

KRYSIU różanych pąków mnóstwo a mszyc jeszcze więcej .mam nadzieję ,ze po dzisiejszym ich głaskanie będzie dużo mniej a może całkiem znikną .Nie wiem co robią biedronki czy inne owady dlaczego sie nimi nie interesują czyżby były niejadalne ;:202 Takie widoki mam prawie na każdym krzewie różanym.Rutewek jest sporo to tylko ułamek co mam .Tego Palibina dostałam od Andrzeja [Any] był na nóżce, a teraz jest pienno krzaczasty :;230

Obrazek

Obrazek

IWONKO fajnie macie ,ze chociaż dzień można wykorzystać bo u mnie noc i dzień padało .Zaraz wybywam do ogródka ogarnąć tych niechcianych gości

Obrazek

Obrazek

JOASIU cieszę się ,ze chociaż do Ciebie udało mi się go przesłać bo do Iwonki dalej nie dotarł .Cóż chyba zbyt słabo dmuchałam Z hortensjami robie tak samo jak z różami patyczek do ziemi nakrywam butelką i czekam Jednak też nie zawsze mi sie udaje bo z paru patyczków czasem wszystkie się ukorzenią, a czasem tylko jeden dwa .Pinky winky jeszcze nie udało mi sie ukorzenić przez 5 czy 6 lat ale teraz [ODPUKAĆ] na razie wszystkie patyczki mają listeczki ciekawe jak długo

Obrazek

Obrazek

MARTUSIU wczoraj spotkałam małą ropuszkę i bardzo sie ucieszyłam z jej widoku zostawiłam jej 2 pasiaste ślimory niech sie pożywi .U nas ulewy nie było tylko delikatne opady takie w sam raz tylko niepotrzebnie jeszcze wczoraj calutki dzień padało .Moja gleba przyjmie każdą ilość wody bo za chwilkę nie widać ,ze padało

Obrazek

a to moje liliowe przedszkole

Obrazek

No to zmykam pracować bo czas ucieka ;:196 :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

A ja mam wolne dziś, a mój M się buntuje i nie chce mnie na działkę zawieźć ;:185 ;:145
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Kochana Jadziu już widzę oczami wyobraźni te kwitnienia w Twoim ogrodzie ;:oj, wieczornik damski i u mnie szykuje się do kwitnienia. Nie było mnie tydzień na działce i jak wczoraj zajrzałam to aż się zdziwiłam, tak po tym deszczu wszystko poszło do przodu. No oczywiście chwasty najbardziej.
Jadziu a co potem robisz z tymi lilijkami z przedszkola? Bo ja też mam takie przedszkole i zastanawiam się co dalej.
U mnie wczoraj ścigałam nimulke i trochę mszyc. Ubiłam też już w tym sezonie 5 poskrzypek. No i oczywiście po deszczu ślimaki wszędzie.
A mogłam mieć tylko trawę, to mi się kwiatów zachciało ;:306 :wink:
Serdecznie pozdrawiam i udanej majówki życzę ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Jadziu, wiosna pełna gębą u Ciebie, deszczyk widzę też zawitał ;:215 , wreszcie, długo kazał na siebie czekać, u mnie ponad miesiąc bez opadów. Od niedzieli pada ;:215 , Widzę, że powojnik Cecile tez u Ciebie kwitnie :shock: , wczesny bardzo, u mnie wystartował też jako pierwszy, takie widoki przyprawiają o szybsze bicie ;:167 Fotki jak zwykle pierwsza klasa ;:224
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne deszczowe fotki ;:63 ;:63
Wieczornik damski.Pierwszy raz słyszę o nim.A wieczornik męski też jest ? ;:173
Cudny rodek.
Moje jeszcze nie kwitną .Jeszcze w dużych pąkach. ;:173
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj wreszcie dzień bez deszczu i ze ;:3 ufffff można było trochę popracować jednak deszczowych fotek nie dało sie zrobić .Cóż to nie pierwszy nie ostatni deszcz.,potem był tylko przelotny 2x przyszedł z wiatrem,więc spoko. Sporo zrobiłam przede wszystkim ogłowiłam hiacynty po co mają wytwarzać nasienniki to tylko osłabia cebulkę. Muszę wypróbować podsypać trochę azofoski wkoło cebul może to pomoże, a potem jak zaschną wykopać ,wysuszyć i posadzić jesienią. Powoli zaczynają pokazywać sie kiełki dalii by tylko jacyś groźni zmarznięci ogrodnicy nie wkroczyli sie ogrzać :wink: Dzień mogę zaliczyć do pracowitych . ;:108 a w takiej asyście lepiej się pracowało bo wiadomo strażnik musi być :;230 a przy okazji pilnowała mi kurtki

Obrazek

Obrazek

ANIU no cóż może jest też męski wiczornik jednak tego nie wiem. Cudny rodek dopiero zakwitnie ;:108 oby kwiaty tych kwitnących sie utrzymały do tego czasu, bo liczyłam na taki efekt sadząc go w tym miejscu

Obrazek

Obrazek

DAYSY ;:196 wreszcie sie zjawiłaś ale z pewnością nawał pracy Cię przytłoczył a po drodze były też święta .Mam nadzieję ,ze noga w coraz lepszej formie ;:196 Za chwilkę tak myślę bo jak się ochłodzi to nici z kwitnienia na dniach Maigolda ;:174 Trzeba będzie dłużej poczekać,ale nic to i tak obsypie się cudownie kwiatami ;:167 ;:167 ;:167

Obrazek

Obrazek
BEATKO też wreszcie jesteś ojjjj tydzień niebytności to sporo musiało się pozmieniać .Nimułka nie jest taka groźna jak inne ona tylko liście zwija nic poza tym Bruzdownica czy Zwiot to są wstręciuchy, albo taki Kwieciak maliniak niszczyciele jedne :evil: No cóż z jednego musisz być zadowolona kochana czy zielono czy kolorowo :) Ja jednak wybieram to drugie ;:108

Obrazek

Obrazek

IWONKO a to pech ;:174 ja mam dobrze nie jestem od nikogo zależna .Zamykam drzwi i mykam na swoje włości.Szkoda ,ze nie masz jakiegoś środka lokomocji którym mogłabyś zajechać Z pewnością M musi odpocząć po wczorajszych eskapadach ;:108

Obrazek

Szukając ślimaków odsunęłam berberysa i taki obrazek zobaczyłam ;:167 .To już starsza ropuszka wczoraj spotkałam maluszka ropuszkowego

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ropuszka jak malowana ;:oj Cudna jest. U mnie takich nie widziałam, same żaby od czasu do czasu gdzieś widuję. Miałam jedna zaprzyjaźnioną, która mieszkała pod kłodami drewna obok domku, ale od kiedy zapadła nam się tam ziemia, to gdzieś wybyła ;:218
Z dwóch rutewek ruszyła jak na razie tylko różowa, biała niestety dalej nie daje znaku życia ;:145
Deszcz po drodze niestety ktoś zagarnął dla siebie, mam jednak nadzieję, że może chociaż od jutra poleci woda z kranu i podleje rośliny z węża.
W tamtym roku wykopałam część cebulek hiacyntów i w moim przypadku niestety nic to nie dało. Dalej są niewydarzone, ale wyrzucać ich nie będę. Przynajmniej kwitną, a że nie całkiem tak, jak powinny? A, niech tam...
Pomocnica chyba zaczyna się zadomawiać się, skoro pilnuje już Twoich ubrań :tan Ładna z niej koteczka.
Miłego weekendu majowego ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Jadziu tak odczytuję Twój wątek i z zazdrością czytam o deszczu, u mnie posiąpiło przez pół dnia i na tym koniec.
Czekam na deszcz jak na zamiłowanie, chmurki się pojawiają ale szybko bokiem pomykają.
Jadziu spoglądam na Twojego klona i mam pytanie jaką ma miejscówkę....mój już drugi nie przetrwał zimy i szykuję się do trzeciego podejścia, w sobotę jadę do szkółki i bez klona nie wychodzę.
Czy na okres zimy zakładasz jemu kołderkę ?
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu, Twój ogród jest niesamowity! ;:167 I zazdroszczę Ci tej ropuszki... niestety do mnie coś żabki mało zaglądają, a szkoda.
Powojnik, to jakiś potwór kwiatowy! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”