Moja działeczka ROD zielony domek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja działeczka ROD zielony domek

Post »

Cześć Alu.
Na pewno od klimy. Dlatego ja nie używam bo zaraz katar i gardło siada nawet gdy nie kieruje zimna na siebie.

A co do kwiatków to ślicznie zakwitły. I również Ciebie radują swoim pięknem.
Ja na działce czerpie wodę za pomocą pompy. I mam wodę na działce cały rok. To jest duży plus. Już dwa razy węża rozkładałem i lałem całą działkę bo susza na maksa. Zima bezśnieżna niestety...... i na wiosnę zero deszczu. I na razie nic się nie zmieni u mnie .....
Pozdrawiam i zdróweczka życzę.
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alicjo piękna wiosna i piękne kwitnienia. Fakt jak idzie się na działkę i witają nas takie kolorowe maleństwa to serducho aż się cieszy. Miejmy nadzieję, że jakiś deszcz spadnie, bo inaczej nie wiem co to będzie.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Alu...kolorki oczywiście cieszą, tylko czemu tak sucho ;:224 . U mnie podobnie jak u ciebie jeszcze nie puścili wody, masakra bo ani w kranie ani z nieba nie chce popadać :cry: Życzę zdrówka, deszczyku ale i ciepełka także ;:168
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie kochani :wit
Siadłam teraz na chwilkę, żeby zapomnieć o wszystkim. Od wczoraj mamy chorego Kacperka temperatura 39 stopni, a po lekach na gorączkę spada na godzinę i jest z powrotem noszenie, płacz, wymioty cała noc córki i zięcia nie przespana, a ja choc nie mieszkam z nimi to w nocy się budziłam i pisałam z nimi jak się czuje. Dzisiaj pojechali do lekarza jeśli będzie tak samo to maja jechać do szpitala. Przecież on taki maleńki dopiero 15 miesięcy jak on tam wytrzyma w dodatku córka w 8 miesiącu ciąży zięć zmęczony tym wszystkim jego mama czeka na operacje na kręgosłup zostaje tylko ja katastrofa. Jutro puszczają wodę na działce przydałoby się jechać mój m ma drugą zmianę a ja jeśli mały będzie w domu będę z nim. Jak się wali to się wali w dodatku święta tuż tuż.
Pogoda się trochu poprawiła choć upałów nie ma, ale słoneczko świeci mam nadzieje, że to już koniec tych przymrozków.

Zuzia - teraz u mnie na pewno na działce dolane w beczce tez woda będzie to jutro wodę puszczają haha. Pozdrawiam :)
Mariusz - ciekawe jak wyglądają te kwiatuchy po tych zimnych dniach i deszczach chętnie bym poszła ale ważniejsze rzeczy nie pozwalają. Pozdrawiam :)
Piotrek klima wyłączona ja już zdrowa to zaś wnuczek u mnie to jak nie sraka to urok ;:306 Pozdrawiam :)
Aniu jak zimno nie zniszczyło to może dowiem się jaki kolorek oj bardzo jestem ciekawa. Pozdrawiam:)
Lucynko ze mną już ok to teraz wnuczek mam tylko nadzieję że szybko wróci do zdrówka.Pozdrawiam:)
Maju dziękuję zdrówko wróciło :heja :) Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Ojej ojej :( to sytuacja straszna!
Coś w tą wiosnę wchodzimy wszyscy z mocnym zgrzytem.
Oby młody szybko wyzdrowiał, bo choroba dziecka to najgorsze co może być. Nie dziwię się, że jesteście wykończeni, samo wstawanie co 15 minut może wypompować z człowieka siły.
Obyście wyzdrowieli wszyscy i się ułożyło, bo takie święta to nie święta.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Maju. Z Kacperkiem ciut lepiej gorączka spadła do 37,5 noc prawie całą przespał, ale cały czas płacze ma zapalenie dziąseł i gardła nie chce nic jeść i pić a musi. Dziś jestem w domku, w końcu mogę cos zrobić na święta, ale kręgosłup mnie trochu boli chyba z noszenia wnuczusia, a jutro zaś do córki bo zięciowi skończyła się opieka oj ciężko to widzę.

Byłam dzisiaj na działce zwieść trochu rzeczy co wzięłam na zimę, a przed świętami chce się tego pozbyć z domu. Działka wygląda pięknie czereśnia cała w kwiatach cudo brzoskwinia też kwitnie nic na szczęście nie zrobił ten przymrozek.

Obrazek

Musze się wam pochwalić już jest woda puścili i koniec z noszeniem wody z domu :heja poza tym cebulka ładnie roście, pietruszka i marchew już wyszła reszta rośnie na parapecie. W długi weekend zabieram sie do pracy na działce koszenie plewienie czeka i myślę żeby juz posadzić sałatkę co sadzonki zabierają mi miejsce na parapecie. Posiałam już arbuza trochu mi wyrósł za wysoki nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale przesadziłam go i włożyłam głębiej do ziemi ciekawe czy coś z tego będzie.
Pozdrawiam przesyłam ;:196

Obrazek
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Alu, bardzo smutno mi się zrobiło na duszy, gdy przeczytałam o chorobie dziecka i grożącym mu pobytem w szpitalu. ;:174 ;:174 Na szczęście w toku dalszego czytania dowiedziałam się, że już jest poprawa zdrówka ;:333 i teraz żal mi rodziców i Ciebie, bo widzę, że mocno przeżywasz. ;:168 ;:168 Trzymajcie się wszyscy, idzie ku dobremu, niech więc jak najszybciej zdrówko wróci zarówno dziecku, jak i dorosłym. ;:97 ;:97 ;:97 ;:118 ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Alicjo na pewno już lepiej z dzieciątkiem, zdrówka życzę ;:108
Drzewa cudnie kwitną, czereśni nie mam u siebie, a owoce pycha ;:333
Piwonia ciekawe jaki ma kolor ;:65

Miłego dnia :)
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Alu zdrówka dla wnusia ;:303
Cieszę się ,że w końcu masz wodę na działce. Na pewno znacznie ułatwi Ci dbanie o roślinki :) Bo niestety z deszczem znowu jest problem.
Ja dziś prawie 2h lałem swoją działkę :)
Wesołych Świąt !!!!
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Alu wnusio na pewno wydobrzeje ;:168 Super, że przymrozki nie narobiły szkód na działce, u mnie wody brak włączą dopiero po świętach a susza straszna. Pozdrawiam i zdrowych i wesołych Świąt życzę.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani.
Święta już minęły więc czas na działkę i nadrobienie zaległości. Po południu pojechałam na działkę i udało się. Jak tylko skończyłam koszenie i oplewiłam grządkę z kwiatami przed altana to zaczęło kropić. Nie wiem czy z tego będzie deszcz, ale wolałam podlać grządki w warzywniaku. Jeszcze muszę skosić obrzeża, ale zapodziałam gdzieś ładowarkę do nożyc akumulatorowych albo maż mi ja gdzieś schował i nie mogę jej znaleźć muszę dokładnie poszukać. Może diabeł ogonem nakrył i się śmieje. jak nie znajdę zostanie tylko kupno nowej.
Wnusio już zdrowy po chorobie ani śladu i całe szczęście. Przyjechał dziś na działkę na chwilkę i jak zobaczył kosiarkę to już nie można było go od niej oderwać tak płakał, nie chciał jej oddać do schowania. Kochany jest. Babcia musi kupić małą kosiareczkę i będziemy kosić razem.
Teraz tak z innej beczki w piątek u mnie targi ogrodnicze kasa już odłożona i czekam pochwale się zakupami mam nadzieje że cos ciekawego dostanę.

Lucynko bardzo przeżywam wnuczusia chorobę bo on jest moim oczkiem w głowie. Kochany wnusio.
Aniu Czereśnia już powoli przekwita wkoło zrobiło się biało od płatków. Piwonie myślę że będą bo maja teraz więcej pąków i coraz to większych jestem bardzo ciekawa koloru.
Piotrze woda to teraz wybawienie i do picia i do podlewania. Na ogrodzie susza.
Mariuszu jak tam z wodą? Ja podlewam i podlewam bardzo sucho oj woda się przydaje.

Pozdrawiam was życzę przyjemnej pracy na cały tydzień i oby jak najszybciej do długiego weekendu. ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Alu zdrówka dla wnusia. Będzie dobrze. My jutro szczepienie, ciekawe jaka będzie noc...
Śliczna wiosna u Ciebie. Kawka na tarasie wśród pięknych zapachów hiacyntów to bajka ;:167
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Alicjo, dobrze, że choróbska minęły.

Zakupami koniecznie się pochwal :D
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit
Dziś u mnie pochmurno wygląda na to, że lada chwila spadnie deszczyk,a ja nie mam nic przeciwko bo przynajmniej podleje. Chciałam wam pokazać moje pomidorki mam parę odmian hlebosolnye, stary malinowski, bawole serce, bleck chery, czerwone koktajlowe, indigo rose, żółty ożarowski
Obrazek

mam tez arbuzy posiane na początku kwietnia i tak sie zastanawiam czy cos z nich będzie czy nie za późno siałam, ale tak było na opakowaniu. janosik i rosario.

Obrazek

A to moje papryki
Rokita pół ostra,Roberta f1, sweet chocolate i papryka żółta Marta polka, na dolnej półce sałata lodowa, masłowa, kapusta pekińska, seler naciowy, seler korzeń.

Obrazek

Sałatę seler i kapustę myślę posadzić jak będzie długi weekend bo jeszcze grządkę muszę zrobić.

Kasiu co prawda hiacynty u mnie już przekwitły, ale żonkile tez pięknie pachną i masz rację wypić kawusie na terasie sama przyjemność.

Iza jak najbardziej pochwalę się mam nadzieje , że będzie czym.

Pozdrawiam przesyłam ;:196 Miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witaj Alu..co tam święta, najważniejsze że wnusio zdrowy :uszy . Parapety zastawione na zielono zapowiadają się ;:215 . Ciekawe co tam kupiłaś na targach :?: . U mnie jutro , pojadę ale w ramach spaceru..ciekawe czy się uda ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”