Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Post »

Marysiu zawsze wiosną podziwiam u ciebie łany żonkili... i przepiękne ciemierniki. Moje hiacynty też jakieś nie do końca udane ale pachną i to się liczy ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Dzisiaj udało mi się wysupłać chwilę czasu na odwiedzenie forum . Piękną wiosnę już masz i tyle różnorodnych roślin. Gdyby tak jeszcze ładna pogoda chciała się utrzymać a nie znika po chwili ;:131 .U mnie też solidnie podlało ogród i teraz można siać warzywa bo wcześniej było ciężko. Żonkili masz całą masę i pięknie świecą na rabatach ;:215 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam!

Zimno, zero st. rano a teraz jakby robiło się coraz zimniej. Pomidory eksperymentalnie zostawiłam w tunelu pod kilkoma warstwami włókniny, bo widzę że tylko odczuwalna ma być niska.

Igo z takim zamiarem kupowałam kiedyś różeńca, ale jak na razie tylko rośnie :D Jak będę zakładać nowy skalniak to chyba go rozmnożę, bo powinien tam się dobrze czuć. W ogrodzie przede wszystkim pachną fiołki...upajam się tym zapachem...warunek musi świecić słońce ;:3
Dzisiaj rano 0 st, ale odczuwalna na pewno niższa...morelka kwitnie :wink:

Justynko ;:215

Iwonko cieszy mnie ten deszcz, bo inaczej jest teraz w ogrodzie. Arktyczne powiewy mnie przerażają, ale kiedyś to była normalka o tej porze. Dopiero ostatnie ciepłe wiosny nas rozpieściły i nawet wrażliwsze rośliny zaczęliśmy sadzić a tu jednak taki jest nasz klimat :D Trzymam kciuki za drzewka i u mnie morelka pierwszy raz zakwitła, ale czy będzie owocowała to nie wiem. Dzięki i wzajemnie życzę zdrówka ;:196

Ewciu mam w innym miejscu hiacynty posadzone na siatce i nigdy ich nie wykopuję. Jest rok kiedy są marniutkie i rok kiedy są wypasione więc pewnie to zależy jak cebulki się rozmnażają :D Żonkile rosną w wielu miejscach i to różne odmiany ;:333

Ewelinko żonkile teraz rzeczywiście rozświetlają ogród :uszy Deszcz ma życiodajny wpływ na ogród i co czytam będziesz siała warzywa ;:63 Ja już dawno, ale dopiero teraz kiełkują.
Zaraz sprawdzę co u Ciebie...pozdrawiam serdecznie :wit

Nareszcie rozkwitły pierwiosnki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrego i cieplejszego dnia życzę ;:4
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu jest zimno, wietrznie ale u mnie na szczęście przy gruncie +1 odczuwalna niższa :( ale co mu możemy.
Pierwiosnki wymiatają , u mnie jakoś nie mogą się zaaklimatyzować niby mam dwa ale mizeroty ;:222
Za to najwcześniejsze fiołki już przekwitły, zaczynają kwitnąć nakrapiane te od Ciebie.
Spokojnego dnia ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Pierwiosnki masz cudne :) Cieszę się że nie było mrozu i mam nadzieje że ten arktyczny niż do nas nie dotrze. U mnie wyginęły fiołki niestety i stokrotki też bo chyba te ekspansywne żółte je wyrugowały z powodzeniem. Ja mam dziś totalnego lenia a tu tyle siania i wysadzania ale mam wymówkę bo zimno :) No to kuchnia,kawka i ciepełko ;:304
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Oj Marysiu piękna ta wiosenka u Ciebie , nie wszystko zostało jednak zniszczone , piękne prymule szafirki narcyze w pełni wiosennie , a tak się martwiłaś pozdrawiam ;:3 :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Śliczne pierwiosnki ;:oj Ale i u mnie nareszcie znalazły swoje miejsce, przeprosiły się ze mną i też mam już kilka :heja
U mnie było tylko ciut cieplej, bo +2, ale odczuwalna taka, że wszystko drętwiało z zimna. Na wszelki wypadek z balkonu zabrałam wszystkie siewki.
Masz rację, że odzwyczailiśmy się od zimna, a jednak musimy się z nim liczyć ;:108 Oby tylko nie było zimniej, bo znowu nie zobaczę swojej magnolii ;:145
Ciepełka, Marysiu ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, wpadłam na chwilę i miałam zamiar tylko poczytać, bo czas mnie goni, ;:65 ;:65 jednak muszę pochwalić Twoje prymulki. ;:108 Wszystkie pięknie już rozkwitły, a co jedna to ładniejsza. ;:138 ;:138
Zdrówka. ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu :wit
Podziwiam różne pierwiosnki.
Piękne różne i dużo.
U mnie trochę powypadalo po pierwszych zimach. I wkurzylam się i już ich nie dokupuje.
Inne wiosenne kwitnienia też cieszą.
Tylko, żeby cueplej było to juz całkiem fajnie byłoby.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!

Zimno ...okopałam się w domu przy rozpalonym kominku i czekam na wiosnę!

Julciu już się przyzwyczaiłam, że nie tylko my wybieramy sobie kwiatki, ale i kwiatki nas...jednak rosną ładnie inne nie i koniec. Powoli się nie upieram i godzę że nie wszystko muszę mieć.
Masz tyle ładnych i rozrastających się roślin, że ogród cały czas wygląda kolorowo.
Może nareszcie zimno odejdzie i przyjdzie cieplutka wiosna. Miłego weekendu, bo ten przed Tobą ;:196

Igo też mam lenia i grzeję go w domu ;:306 Cieszę się razem z Tobą z niezbyt niskim temperatur, bo pomidory zostawiłam jednak w tunelu i co zaglądam to żyją. Jedynie lekko jakby zmężniały ;:306
Czekam na ocieplenie, bo pracy dużo a ja bałam się przeziębić...po jednym dniu zaczęłam kaszleć i odpuściłam.
Zdrówka i bezwzględnego ocieplenia chociaż o 10 st ;:168

Tereniu to spory kawałek ziemi i część nie była naruszona, ale tam gdzie dwukrotnie było kopane krajobraz jak po bitwie. Jego nie pokazuję. Mam też składowisko zrębków no i teren zostawiony bo niedługo ruszy budowa wędzarenki, a budowa zawsze wiąże się ze stratami :D Pozdrawiam!

Iwonko mam nadzieję że magnolia przetrwała, bo czytam że u wielu jednak nie. Ja swoje pomidory hartuję w tunelu i nawet zniczy nie palę, bo okryłam je kilkoma warstwami włókniny i folii a stoją na gruncie. Jakaś niechęć do siania przez to zimno i nawet stołu pod wysiewy nie rozłożyłam. Może jak się ociepli???
Pierwiosnki w mojej glinie zawsze czuły się komfortowo! ;:215 Miłego weekendu Iwonko ;:196

Lucynko to miło że znalazłaś jeszcze chwilę, że mnie odwiedzić bo wiem że jesteś zajęta ;:196
Prymulki zawsze zdobiły mój ogród i wiele z nich się sieje. Właściwie jak żonkile mam je wszędzie.
Zdrówka i sił do poczynań Ci życzę ;:196

Aniu dziękuję, że wpadłaś bo odkryłam że wątek otworzyłaś, a na Twój ogród zawsze jestem zachłanna. Już Cie odwiedziłam tylko przypomniałam sobie, że wyleciało mi w głowy pochwalić pracowitą Fionę i posłać jej głaski ;:167
To życzę ciepła i pozdrawiam serdecznie ;:196

Rok temu o tej porze! i te żonkile przepadły ;:222

Obrazek

pierwiosnków jest o połowę mniej ale są!
Obrazek

tych też nie widzę
Obrazek

Obrazek

Miłego weekendu odwiedzającym :wit
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Witaj Marysiu kochana. Ależ się u Ciebie dzieje ;:215 Tyle pracy i tyle pięknych kwitnien. Fajnie, że koteka i kureki czują się już lepiej. U nas też zimnica i sucho. Przydałoby się trochę ciepła i deszczu. Przez to zimno nie mogę dokończyć prac na działce, ale nie będę się przeziębiac.
A w ogóle to mam ostatnio bardzo zakręcony czas i jestem jakoś zmęczona.
Zdrówka, dobrej pogody i udanego weekendu ;:168 ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Pomidory masz mocne tak jak ty :) Szkoda kwiatków ale wygląda że to naturalna kolej rzeczy niestety.
U mnie bylo to samo ginęły ekspresowo a jak juz któryś wyszedł to był pokiereszowany i wyglądały okropnie. Dlatego u mnie wiosna teraz tylko w wazonie; bo przynajmniej mam troche radości a nie smutku jak to bywało z tymi hodowanymi na zewnątrz. Na zewnątrz tylko te co rosną naturalnie bo są niesamowicie mocne :) i ładnie wyglądają. :)
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Bardzo lubię pierwiosnki , piękną masz kolekcję :D
Widzę ,że nawet te kwiaciarniane się przyjęły.
Jak zobaczyłam zdjęcie brunnery, pomyślałam ,że to moja bo też leży obok podobny patyk :;230
Zaznaczone ,żeby nie zdeptać.
Trzymam kciuki za Twoje pomidorki ,moje nawet na parapecie marzną :lol:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu piękna kolekcja pierwiosnków. Z ząbkowanymi często jest tak, że ich ilość każdego sezonu się zmniejsza, szkoda bo mają oryginalne kwiaty.
Zimnica okropna, miałaś rację tej nocy nie było przymrozków, może i dzisiejszej odpuści, deszczyk pada fajnie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu kochana ;:196 , no masz rację, ostatnie zimy nas rozpieściły, ale jak patrzę, to w Twoim rejonie wiosna i zima bardziej przypominają te pory roku jak u nas, złość mnie bierze jak patrzę, no sama zobacz, w niedziele był upał, a zaraz potem nawet -6, czy -7 stopni w nocy ;:202 rosliny głupieją, zwierzęta też, no a my chorujemy, sercowce nie wytrzymuja, oj nie dobrze się dzieje ;:185 Pierwiosnki uwielbiam, też się w końcu pokazują, choć jeszcze nie wszystkie kwitną, ale mam nadzieję, że pokażą jeszcze kwiatki. Ja też czekam na lepszą pogodę no i czekam na deszcz, prawdziwy wiosenny deszcz. Pozdrawiam i serdeczności ślę :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”