Jak pisałam byłam na działce,a wiatr mało mi głowy nie urwał.Masakra jakaś.
Widzę,że będziesz miała swoją deszczówkę.Kwiatków u Ciebie sporo kwitnie.U mnie żadna rewelacja.Nie było co focić.
Jeszcze się nie żle podnerwiłam.brr.

w tym zielonym mu do twarzy
 w tym zielonym mu do twarzy  
   i deszczówka teraz pod ręką.A jakie ma masywne zawiasy.
 i deszczówka teraz pod ręką.A jakie ma masywne zawiasy.  

, no muszę powiedzieć, że Twoja wiosna wieksza, szybsza, a i na parapetach ją widać już dość mocno, domek super
 , no muszę powiedzieć, że Twoja wiosna wieksza, szybsza, a i na parapetach ją widać już dość mocno, domek super   i życzę Ci abyś jednak znalazła trochę wolnego czasu aby posiedzieć przy nim na fotelu bujanym
  i życzę Ci abyś jednak znalazła trochę wolnego czasu aby posiedzieć przy nim na fotelu bujanym  

Witajcie!
 Witajcie!
 Fragment rabaty, który będzie okupowany przez mój bujany fotel.
 Fragment rabaty, który będzie okupowany przez mój bujany fotel.
 A morelka lada dzień rozwinie pąki. Oby tylko mróz jej kwiatków nie zwarzył.
 A morelka lada dzień rozwinie pąki. Oby tylko mróz jej kwiatków nie zwarzył. Nie wiem, co to jest. Takiej roślinki nie miałam
 Nie wiem, co to jest. Takiej roślinki nie miałam

z dwu stron domku.
  z dwu stron domku. 
  Jedna z blokowych sąsiadek zaniepokojona tym, jak się poruszam, zapytała nawet, co mi się stało.
  Jedna z blokowych sąsiadek zaniepokojona tym, jak się poruszam, zapytała nawet, co mi się stało.  

Cóż, nie można mieć wszystkiego.
  Cóż, nie można mieć wszystkiego. 
  , zdrówko z radością przygarniam
 , zdrówko z radością przygarniam  , a pomysły ... może jakieś do głowy wpadną....
 , a pomysły ... może jakieś do głowy wpadną.... 

aż się zarumieniłam po same uszy.
  aż się zarumieniłam po same uszy. , wszak teraz jest najwięcej roboty na rabatach i grządkach.
 , wszak teraz jest najwięcej roboty na rabatach i grządkach.

Wyobrażam sobie twoje zmęczenie bo ja dzis też dałam sobie do wiwatu; no i wreszcie przycięłam roże.  Swietne zdjęcie Misi na drzewie
  Wyobrażam sobie twoje zmęczenie bo ja dzis też dałam sobie do wiwatu; no i wreszcie przycięłam roże.  Swietne zdjęcie Misi na drzewie  Lucynko wypoczywaj i nabieraj sił na nowe wyzwania bo tych na pewno nam nie zabraknie w przyszłym tygodniu. Dużo
   Lucynko wypoczywaj i nabieraj sił na nowe wyzwania bo tych na pewno nam nie zabraknie w przyszłym tygodniu. Dużo   i ciepełka na weekend
 i ciepełka na weekend   

odwzajemniam
  odwzajemniam  

Witajcie!
 Witajcie! Za to piesek zyskał pięknie odnowioną budę.
 Za to piesek zyskał pięknie odnowioną budę.  Niech tam, on też jest ważny, staruszek kochany.
  Niech tam, on też jest ważny, staruszek kochany.  
  Chciałoby się odpocząć, a tu w prognozie dla mojego miasta tylko
 Chciałoby się odpocząć, a tu w prognozie dla mojego miasta tylko  niemal do końca najbliższego tygodnia. A skoro słońce, to przecież nie można spocząć na laurach, trzeba obowiązkowo wykorzystać sprzyjającą aurę.
  niemal do końca najbliższego tygodnia. A skoro słońce, to przecież nie można spocząć na laurach, trzeba obowiązkowo wykorzystać sprzyjającą aurę.  
  i Tobie również życzę takiej pogody.
  i Tobie również życzę takiej pogody.  
  natomiast samochodem można wjechać tylko w piątki i wówczas jest otwarta brama, ale tylko w określonych godzinach. Przez cały tydzień gromadzimy cięższe rzeczy, które trzeba wwieźć, by w piątek z całym tym majdanem dojechać blisko działeczki.
  natomiast samochodem można wjechać tylko w piątki i wówczas jest otwarta brama, ale tylko w określonych godzinach. Przez cały tydzień gromadzimy cięższe rzeczy, które trzeba wwieźć, by w piątek z całym tym majdanem dojechać blisko działeczki.  

Dziękuję pięknie.
 Dziękuję pięknie.  

, dziś odpoczniemy aby w nowym tygodniu znowu sobie poszaleć
 , dziś odpoczniemy aby w nowym tygodniu znowu sobie poszaleć  Lucynko co do starzenia, to my zielono zakreceni nie starzejemy się, zmęczenie tak, ale tylko to
 Lucynko co do starzenia, to my zielono zakreceni nie starzejemy się, zmęczenie tak, ale tylko to   piękny kotek na drzewie, powiedz Ty je zabierasz na działkę i potem wracają z Tobą do domku?, pieknej niedzieli życzę
 piękny kotek na drzewie, powiedz Ty je zabierasz na działkę i potem wracają z Tobą do domku?, pieknej niedzieli życzę