Pizza oj tak na pewno podsypię im ziemi jak do mnie dojedzie; za mało kupiłam albo za bardzo się rozsiałam tych rozsad
wanda7 to chyba zależy jakie odmiany bo ta moja jest 2-letnia i chyba kwitnie w 2-gim roku;o ile zakwitnie,oczywiście
plocczanka to fajnie że się rozsiewa bo mam szanse w warzywniku na nowe sadzonki,oby

Bardzo ją lubię. A gazanie są jednoroczne prawda, niestety i do tego nie wiadomo jak mówisz czy wzejdą z rozsianych nasion; czyli jednak dla pewnosci trzeba je siać co sezon.
A mnie mówiono że szałwia turkiestanska nie przetrwa nie nakryta,więc przykryłam ją jednak dla pewnosci.
Dzisiaj przyjechały zakupy z Albamar wczoraj wysłane czyli sprawnie; dobrze zabezpieczone na szczęscie bo kurier postawił pudełko do góry nogami oczywiscie. A nie chce nawet mysleć co się działo po drodze
ostrózki wysokie,penstemony,świecznica i nachyłek wielkokwiatowy
Teraz ma problem mały bo nie wiem co z nimi robić;włożyłam do nieogrzanego pokoju 12C. Na ulotce pisza aby je wsadzić albo przetrzymywać na zewnątrz bo inaczej się rozhartuja ale mi się wydaje że one w paczce to miały wysoką temp i sa już rozhartowane.
A biorąc pod uwagę prognozowany nawrót zimna a u mnie częste przymrozki nie bardzo chcę je jeszcze wsadzać do gruntu. Czy taka temp ok 12C im nie zaszkodzi a hartować to i tak musze je od nowa,prawda?