Śliczne zdjęcia
Ogród pełen róż
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród pełen róż
Wiolu donice już obsadzone bratkami, śliczne dekoracje porobiłaś
Pracy wiosną ogrom, każda chwilka cenne, a tu wiatr przeszkadza, bo jak wygrabić z rabatek dziadostwo, wszystko rozwiewa. To robota głupiego. Musimy uzbroić się w cierpliwość i poczekać na sprzyjające warunki.
Śliczne zdjęcia
Śliczne zdjęcia
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Wiolu
. Pogoda jest fatalna i już zaczyna mnie to irytować
. Czy ten wiatr sobie coś pomylił ?? Dzisiaj u mnie piękne słońce ale chłodno i bardzo wietrznie
. Bratki cieszą oczy a ja planuję kupić w tym tygodniu jak moje dziewczyny się wyleczą bo coś przeziębiły się i zakatarzone chodzą. Szkoda takiego drogiego sekatora faktycznie, na pewno gdzieś leży i się w końcu znajdzie . Twoje ranniki piękne są i w masie robią wrażenie. Szkoda, że z tulipanami jest taka sprawa z tym zanikającym kwitnienie. U mnie niezawodne są te zwykłe szafirki i z roku na rok liczniej kwitną a nie znikają. Jesienią posadziłam jakieś odmianowe ale to tylko po kilka sztuk i zobaczymy co z nich będzie. Pozdrawiam
.
-
bona

- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiolu ja jeszcze odnosnie wiosennych wysiwow pomidorkow, do gruntu polecam Ci pomidory niskopienne Jutrosz, ja tez w gruncie sadze Rumbe Ozarowską, a w tunelu dobrze sie sprawdza Big Mama, na wysiewy do tunelu juz troszke poznawo, ale gruntowe mozna jeszcze wysiewac, ja wlasnie wysialam
Co do papryki to w tunelu udaje sie chyba wiekszosc, ja w ubieglym roku w gruncie mialam papryke Oleńka- naprawde smaczna, slodka, ma krotki okres wegetacji.
Co do papryki to w tunelu udaje sie chyba wiekszosc, ja w ubieglym roku w gruncie mialam papryke Oleńka- naprawde smaczna, slodka, ma krotki okres wegetacji.
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Bożena
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Witam w kolejny zimny i wietrzny dzień.
Ciężko mi wytrzymać z tym nicnierobieniem w ogrodzie, bo aż się wszystko prosi o porządek czy przycięcie. Ręce swędzą niemożliwie i wyżywam się w wysiewach parapetowych.
Podobno na weekend ma być poprawa pogody, więc tego się trzymam.
Aniu, tych krokusów nie mam jakoś specjalnie dużo. Porozrzucane po ogrodzie po kilka sztuk i jak ktoś nie wie gdzie szukać, to nie widzi.
Za to ranniki w większej ilości widać już z daleka. Już niestety przekwitły i teraz trzeba czekać aż kolejne roślinki obudzą się do życia.
Natalka, pogoda niestety okropna i nawet jak świeci słońce to wieje zimny przenikliwy wiatr. Nic przyjemnego.
Dorotko, to prawda. Wiosną pracy ogrom a tu nie daje się nic zrobić.
Bratki już się pojawiają. Czekam na większy wysyp i na pewno więcej ich posadzę.
Nie mogłam się powstrzymać jak je zobaczyłam i kilka sztuk wzięłam na początek
Ewelinko, przypomniałaś mi jeszcze o szafirkach. Całkowicie o nich zapomniałam. Fajnie z nich wyglądają obwódki, szpalerki ...
POgody to już nie będę komentować. Każdy widzi co jest
Bożenko, w tunelu raczej w tym roku nie będę sadzić nic. Szklarnia nadaje się do remontu. I taj już się sypała wcześniej a ostatnie wiatry dokończyły dzieła.
Może uda mi się postawić foliak, ale to na paprykę. Rozejrzę się za tą odmianą co polecasz i może jeszcze wysieję żeby była do gruntu.
Odmiany pomidorków posiałam przeróżne. Część nasion mam akcji forumowej, część od forumek. Ciężko było zrobić selekcję i wybrać kilka odmian.
A to dzisiejsze zdjęcia. Roślinki podlane i widać że czekają na słoneczko. Pewnie jak pogoda się ustabilizuje, to ruszy wszystko z kopyta.
Tymczasem bardzo nieśmiało

czosnki nie zawodzą

Moje największe parapetowe
papryka

kleome

Ciężko mi wytrzymać z tym nicnierobieniem w ogrodzie, bo aż się wszystko prosi o porządek czy przycięcie. Ręce swędzą niemożliwie i wyżywam się w wysiewach parapetowych.
Podobno na weekend ma być poprawa pogody, więc tego się trzymam.
Aniu, tych krokusów nie mam jakoś specjalnie dużo. Porozrzucane po ogrodzie po kilka sztuk i jak ktoś nie wie gdzie szukać, to nie widzi.
Za to ranniki w większej ilości widać już z daleka. Już niestety przekwitły i teraz trzeba czekać aż kolejne roślinki obudzą się do życia.
Natalka, pogoda niestety okropna i nawet jak świeci słońce to wieje zimny przenikliwy wiatr. Nic przyjemnego.
Dorotko, to prawda. Wiosną pracy ogrom a tu nie daje się nic zrobić.
Bratki już się pojawiają. Czekam na większy wysyp i na pewno więcej ich posadzę.
Nie mogłam się powstrzymać jak je zobaczyłam i kilka sztuk wzięłam na początek
Ewelinko, przypomniałaś mi jeszcze o szafirkach. Całkowicie o nich zapomniałam. Fajnie z nich wyglądają obwódki, szpalerki ...
POgody to już nie będę komentować. Każdy widzi co jest
Bożenko, w tunelu raczej w tym roku nie będę sadzić nic. Szklarnia nadaje się do remontu. I taj już się sypała wcześniej a ostatnie wiatry dokończyły dzieła.
Może uda mi się postawić foliak, ale to na paprykę. Rozejrzę się za tą odmianą co polecasz i może jeszcze wysieję żeby była do gruntu.
Odmiany pomidorków posiałam przeróżne. Część nasion mam akcji forumowej, część od forumek. Ciężko było zrobić selekcję i wybrać kilka odmian.
A to dzisiejsze zdjęcia. Roślinki podlane i widać że czekają na słoneczko. Pewnie jak pogoda się ustabilizuje, to ruszy wszystko z kopyta.
Tymczasem bardzo nieśmiało

czosnki nie zawodzą

Moje największe parapetowe
papryka

kleome

- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiolu pogoda nas faktycznie nie rozpieszcza, dzisiaj dalej wieje, mżawka z nieba delikatnie kapie.
A my takie wyrywne, chcemy jak najwięcej porobić, bo ogrom wiosennych prac duży. Czosnki sadziłam jesienią też widzę, że są bardzo się cieszę, będą na moich rabatkach w większej ilości po raz pierwszy.
Piękne zwiastuny wiosny.
A my takie wyrywne, chcemy jak najwięcej porobić, bo ogrom wiosennych prac duży. Czosnki sadziłam jesienią też widzę, że są bardzo się cieszę, będą na moich rabatkach w większej ilości po raz pierwszy.
Piękne zwiastuny wiosny.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Papryczki już spore.
Cleome do doniczki wysiewałaś.a ja myślała,że tylko do gruntu je można.
Ale i tak miejsca na parapecie nie mam.Kilka mam to do ziemi pójdą.
Cleome do doniczki wysiewałaś.a ja myślała,że tylko do gruntu je można.
Ale i tak miejsca na parapecie nie mam.Kilka mam to do ziemi pójdą.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Wiolu, zgubiłaś mi się na pewien czas w wielkiej gęstwinie forumowych wątków, ale cieszę się, że Cię znowu odnalazłam. Podziwiam Twoje wysiewy i pierwsze zwiastuny wiosny na ogrodowych rabatach. Te maleńkie kwiatuszki bardzo mnie zawsze rozczulają. Powiedz mi, co to za baletniczki w tych białych spódniczkach na drugim i trzecim zdjęciu? Zrobiłaś im naprawdę piękne zdjęcia.
-
bona

- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
Wiolu cudna wiosenka juz u Ciebie, Śnieżyca wiosenna tak pieknie Ci zakwitla, ja mam tylko przebisniegi, moze jesienia zdolam upolowac cebulki.
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Bożena
- hortensjomanka
- 100p

- Od: 4 gru 2018, o 11:59
Fajne te Twoje maluszki:).
Powiedz proszę to Cleome o tej porze wysiane kiedy zakwitnie? Mam kilka sztuk wysianych bo bardzo mi się podoba.
Powiedz proszę to Cleome o tej porze wysiane kiedy zakwitnie? Mam kilka sztuk wysianych bo bardzo mi się podoba.
W ogródku Hortensjomanki 
Jest taki ogród, gdzie jedyny w nim dźwięk, wyznacza bicie mego serca...
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Wiolu, bardzo piękne te zdjęcia wiosennych kwiatów, takie z nosem przy ziemi cykane
Masz mnóstwo siewek, czeka Cię sporo pikowania
Najważniejsze, że zdrowo rosną
Nigdy nie udał mi się wysiew cleome, tzn próbowałam dwa razy i niestety nie dały się zaprosić. Buziaki!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

Witam poniedziałkowo.
Niestety dobrze ten tydzień dla mnie się nie zaczął, bo znów choroba
Nie wiem kiedy cokolwiek zrobię w ogrodzie. Róże mają już wielkie nosy i można by je już zacząć ciąć a ja uziemiona. Poza tym sprzątanie rabat jeszcze nie skończone, bo pogoda na to nie pozwoliła. Potem jak mi się wszystko zwali na raz, to nie będę wiedziała w co ręce włożyć.
Dorotko, czosnki od kilku lat dosadzam w każdą jesień. Po kilka sztuk nawet, ale z roku na rok przybywa. W tym roku jestem tak zła na tulipany, że przerzucę się chyba na lilie i czosnki właśnie.
Aniu, tak mnie podkusiło z tym kleome, bo ręce swędziały i bodaj było cokolwiek posiać, żeby je czyś zająć. To jest część nasion. Drugą część wsieję do gruntu i zobaczę, która uprawa się sprawdzi. Pierwszy raz je mam także nie mam żadnego doświadczenia w jej uprawie.
Wandziu, witaj serdecznie. Ja również dawno nie zaglądałam do Ciebie i muszę koniecznie nadrobić zaległości.
Kwiatuszki o które pytasz to śnieżyczki. Mam je od jednej miłej forumki i dopiero pierwszy raz kwitną u mnie. Śliczne są i bardzo bym chciała żeby ich z roku na rok przybywało.
Bożenko, ja też dotychczas miałam tylko przebiśniegi ale do śnieżycy wzdychałam od lat, aż w końcu jedna forumowiczka podarowała mi kilka cebulek i tak o to wreszcie je mam
Małgosiu, pojęcia nie mam co do cleome. To mój absolutny pierwszy raz z jej siewem i sama jestem ciekawa co mi z tego wyjdzie.
Jak nie zmarnuję siewek, to jest szansa że wcześniej zakwitną niż te które kiełkują w gruncie.
Witaj Aga
Mnie też radują te pierwsze wiosenne, malutkie kwiatuszki i chciała bym ich jak najwięcej uwiecznić na zdjęciach. Póki co wszystko pokulone i czeka na ciepłe promienie słoneczne .
W sobotę byłam na giełdzie i takie cuda upolowałam.
Piękne gliniane donice. Ta okrągła jakby szkliwiona a ta kwadratowa cudna

Kokorycze nieśmiało, jeszcze bardzo malutkie, ale widać że rwą się do kwitnienia

Niestety dobrze ten tydzień dla mnie się nie zaczął, bo znów choroba
Dorotko, czosnki od kilku lat dosadzam w każdą jesień. Po kilka sztuk nawet, ale z roku na rok przybywa. W tym roku jestem tak zła na tulipany, że przerzucę się chyba na lilie i czosnki właśnie.
Aniu, tak mnie podkusiło z tym kleome, bo ręce swędziały i bodaj było cokolwiek posiać, żeby je czyś zająć. To jest część nasion. Drugą część wsieję do gruntu i zobaczę, która uprawa się sprawdzi. Pierwszy raz je mam także nie mam żadnego doświadczenia w jej uprawie.
Wandziu, witaj serdecznie. Ja również dawno nie zaglądałam do Ciebie i muszę koniecznie nadrobić zaległości.
Kwiatuszki o które pytasz to śnieżyczki. Mam je od jednej miłej forumki i dopiero pierwszy raz kwitną u mnie. Śliczne są i bardzo bym chciała żeby ich z roku na rok przybywało.
Bożenko, ja też dotychczas miałam tylko przebiśniegi ale do śnieżycy wzdychałam od lat, aż w końcu jedna forumowiczka podarowała mi kilka cebulek i tak o to wreszcie je mam
Małgosiu, pojęcia nie mam co do cleome. To mój absolutny pierwszy raz z jej siewem i sama jestem ciekawa co mi z tego wyjdzie.
Jak nie zmarnuję siewek, to jest szansa że wcześniej zakwitną niż te które kiełkują w gruncie.
Witaj Aga
W sobotę byłam na giełdzie i takie cuda upolowałam.
Piękne gliniane donice. Ta okrągła jakby szkliwiona a ta kwadratowa cudna

Kokorycze nieśmiało, jeszcze bardzo malutkie, ale widać że rwą się do kwitnienia

- Igala

- Od: 11 gru 2012, o 19:25
Wiola widzę że już cięłaś róże, wszystkie? Ja się wacham jeszcze 
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

Igo nie cięłam jeszcze róż. To na zdjęciu za donicami to hortensje
Gdyby mnie choróbsko znów w domu nie uziemiło to już i za róże bym się zabrała.
Gdyby mnie choróbsko znów w domu nie uziemiło to już i za róże bym się zabrała.
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Ojej, to zdrówka przede wszystkim życzę, oby choróbsko jak najszybciej przeszło
Piękne donice, gratuluję zakupu
Piękne donice, gratuluję zakupu
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- hortensjomanka
- 100p

- Od: 4 gru 2018, o 11:59
Wiolu zdrówka dużo życzę i pozytywnej energii posyłam, wracaj szybciutko do zdrowia 
W ogródku Hortensjomanki