Nowe życie w starej chatce cz.III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nowe życie w starej chatce cz.III

Post »

Witajcie Kochani :)

Ile pączków zjedliście? Przyznać się :;230 Ja chyba z 5.

Małgosiu wiosna się budzi, na to czekaliśmy, ach, dzisiaj pierwsze przebiśniegi u mnie wyszły ;:138

Tulipanka nie musi pomagać, ważne żeby nie przeszkadzał ;:215 Dostanie nową piaskownicę, jakiś domek, trampolinę już ma, więc może da trochę popracować.

Ewelinko ja już postanowiłam, że przeznaczam część "wypłaty" na nowe roślinki. A nasionka to dopiero kupię, bo w tym roku warzywnik musi być z prawdziwego zdarzenia.

Lucynko nie to że ja chcę żeby Filip więcej ważył, to lekarze tak mi wmawiają, że za mało, mam ich gdzieś. Je normalnie, pije, więc jest ok.

Ostatnio kolejna pergola wpadła w moje rączki. Róża Angelika miała być max 1,5 m a już ma ponad 2.
Będzie pięknie jak zakwitnie, już w zeszłym roku dała popis, to teraz już w ogóle ;:167
Jeszcze czeka ją wiosenne strzyżenie :)

Przed
Obrazek

Po
Obrazek
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nareszcie coraz więcej postów jest na Forum ze zdjęciami. Takimi aktualnymi a nie z lata. :)
Coś zaczyna się dziać.
Ja już nie mogę się doczekać, kiedy wyjdą do ogrodu.

Pączków zjadłam wczoraj 4 ale dzisiaj już dwa ;:224
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga ja lubię na bieżąco wrzucać, bo wtedy wiadomo co kwitnie ;:215
Zjemy obiad i idziemy na ogród, bo wypatrzyłam już pierwsze kwiatki ;:138
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paczków zjadłam tyle co Ty, tylko w dwóch turach. W czwartek trzy i następnego dnia jeszcze dwa. Ale co tam, Tłusty Czwartek jest tylko raz do roku. Chyba, że się jeszcze poprawi w piątek, to wtedy dwa ;:306
Fajny chłopaczek z Filipka i nie widać, żeby niższa waga mu przeszkadzała. Uśmiechnięta buzia mówi sama za siebie ;:196
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonka to prawda, raz w roku można zjeść tyle, zresztą ja zjadłam zamiast śniadania i kolacji, a nie dodatkowo ;:172
Niższa waga na pewno nie przeszkadza Filipowi w rozrabianiu, w tym jest mistrzem :;230
Mam nadzieję, że jak się wyrzyje na działce, to będzie spokojniejszy w domu ;:172

Beatko dziękuję. Jeszcze dużo pracy przed nami, ostatni rok prawie nic nie zrobiliśmy, bo Filip nie pozwolił. Mam nadzieję, że w tym nadrobimy.

Po obiedzie poszliśmy na ogród. Wzięliśmy się za przód domu (tam najwięcej ludzi widzi). Przycięliśmy suche badylki (2 taczki), powojnikom skróciłam wąsiska, chyba z godzinę je przycinałam, na koniec przymocowałam do pergoli. EM w połowie poszedł już z Filipem do domu robić mi herbatkę, bo zmarzłam okrutnie. Zamówiłam już trochę roślinek, więc jak tylko cieplej się zrobi, to musimy przeorać na nie kawałek pola.
Zamierzamy też kupić drzewa i krzewy i obsadzać pomału ramy działki. Spróbujemy na nowo z brzozami (może teraz sarenki nam ich nie zjedzą ;:223 ;:223 ). No i nowe ogrodzenie przydałoby się zrobić, bo kury sąsiada doprowadzają mnie do szału (wykopały mi już wszystkie truskawki, czarne porzeczki, a dzisiaj wlazły w hostowisko ;:223 ;:124 )
No nic, lecę na chwilkę do Was, dobranoc ;:19
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Kasiu wiosna już u Ciebie rozwija się kolorami ,kury sąsiada muszą być bardzo denerwujące ,dlaczego sąsiadka je wypuszcza wolno jak na pewno dobrze wie ,że niszczą Ci rośliny w ogrodzie ,ludzie są beznadziejni ,Filipek cudownie wygląda i ma taki łobuzerski uśmiech i spojrzenie ,do zakochania ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu te kury wszystko mi rozgrzebują, wcisną się gdzieś pod płotem, w dziury w sztachetach w płocie.
Mają darmowe żarcie u każdego dookoła a na noc idą do siebie ;:223
Najbardziej mi szkoda naszej pracy, człowiek sieje, sadzi, wykosztuje się, a one wszystko wydziobią...
Do tego obce kocury szczają nam na drzwi wejściowe i okna (nic nie pomaga), bo sąsiadów kotka, niewysterylizowana, leży nam na parapetach i ją czują. Echh i jak tu być miłośnikiem zwierząt, jak dookoła takie cyrki..
Jeszcze trochę zrobi sie ciepło, to będziemy cały czas na dworzu, więc nawet niech nie podchodzą, bo nie ręczę za siebie :evil:
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zimnica na dworzu, ale dla takich kwiatków wyszłam na krótki rękaw szybciutko cyknąć fotki ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Orliki
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Roślinom nie przeszkadza ta zimnica i wiatry i spokojnie sobie rosną ;:215 . Jeszcze trochę i będzie coraz więcej koloru w ogrodzie ;:138 . Piękne krokusy. Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

U Ciebie większa wiosna niż u mnie. Dużo kwiatów, kolorowo, wiosennie mimo złej pogody.
U mnie wystają z ziemi same czubeczki dopiero.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu widzę, że wiosna ruszyła pełna parą i ślicznie kwitną krokusy. Porządki już też robisz, ale uważaj na siebie! nie wychodź nie ubrana, bo tak łatwo się przeziębić a Ty masz Filipka którego nie możesz zarazić :D
Kury to paskudy nie tylko pod, ale i nad płotem przelecą. Zabezpiecz sobie truskawki i obsiane polem gałęziami, bo inaczej to wszystko stracisz. Pozdrawiam! :wit
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Witam Kasiu ;:196 Gdyby mi kury zżarły coś w warzywniku, to chyba nastawiałabym wodę na rosół, a jakby to jeszcze nie były moje kury to mój gniew byłby straszny :wink: Goń te cholery, ze wszystkiego zrobią sobie sałatkę :pogon
Śliczne wiosenne :) Na tulipanami widzę bergenię? Jak to jest, ze ma po zimie takie ładne liście? Moja jakaś pogryziona, podmrożona i w ogóle w słabej formie, mam nadzieję że zakwitnie ;:218
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko krokuski, pierwsze kwiaty cieszą niezmiernie ;:108 Czekamy na inne ;:65

Aguś akurat krokuski rosną od południowej strony, więc tam zawsze słoneczko ;:3

Marysiu czeka nas wymiana siatki, teraz chyba zrobimy leśną i wyższą, to może te małpy nie dadzą rady.
Już od roku noszę się z zamiarem pójścia do sąsiada o pokrycie kosztów wydrapanych roślin ;:223

Aguś jakoś nie potrafimy złapać kury i ją zabić ot tak po prostu ;:185
Tak to bergenia, od południa, ładnie rośnie, na rabacie w sadzie mam drugą, ale już nie jest taka ładna.

Krokuski rozkwitły jeszcze bardziej. Pojawiły się przylaszczki. Róże mają listki, wszystko zaczyna.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I zapraszam na świeżutki pasztet :lol:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To jeszcze kilka wiosennych, póki jeszcze kwitną ;:3 :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu ludzie są bez pojęcia i szacunku dla innych. To ja założyłam ogrodzenie i podcinam w razie czego piórka moim kurom, a obce gonię wołając głośno do M...łap kurę będzie rosołek :;230 Ogrodzenie trochę kosztuje bo u Was spory teren :wink:
Pyszny pasztecik i wiosna w pełni! :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”