Poczekam do 15 lutego, po tym terminie prognozy powinny się wyklarować. Jak będą szły wyże, to kołderki zostaną.

Czerwona spleśniała pod agrowłókniną, dosłownie ma białego grzybka na kolcach
  Czerwona spleśniała pod agrowłókniną, dosłownie ma białego grzybka na kolcach   Ech......... Żałuję, że nie ściągnęłam tych becików wcześniej, teraz to po ptokach.
  Ech......... Żałuję, że nie ściągnęłam tych becików wcześniej, teraz to po ptokach. Będzie okazja by znowu kupić Biosept (mam nadzieję, że tym razem nie trafię na zepsutą dyszę). W razie niepowodzenia popryskam wodą utlenioną
  Będzie okazja by znowu kupić Biosept (mam nadzieję, że tym razem nie trafię na zepsutą dyszę). W razie niepowodzenia popryskam wodą utlenioną  

Meluzyno, witaj przedwiosennie
 Meluzyno, witaj przedwiosennie   
  Wszyscy mieszkańcy z mojej klatki, którzy trzymają kwiaty (tj aż 3 rodziny
  Wszyscy mieszkańcy z mojej klatki, którzy trzymają kwiaty (tj aż 3 rodziny   ) dają tam swoje pieszczoty na zimowanie. Ja eksmitowałam tam starce i jedną doniczkę pelargonii (z tymi pelasiami to więcej nie powtórzę, o wiele lepiej przezimowały pozostałe dwie w mieszkaniu, normalnie na parapecie). Starce na następną zimę zostaną na balkonie, opatulę tylko doniczkę.
  ) dają tam swoje pieszczoty na zimowanie. Ja eksmitowałam tam starce i jedną doniczkę pelargonii (z tymi pelasiami to więcej nie powtórzę, o wiele lepiej przezimowały pozostałe dwie w mieszkaniu, normalnie na parapecie). Starce na następną zimę zostaną na balkonie, opatulę tylko doniczkę. 

W ogóle w tym sezonie będą tylko: na wiosnę tulipany i szafirki (już mi ślicznie wylazły) a później róże, pelargonie, starce, iglaczek, mam też dwie mini sadzoneczki fuksji i w lodówce stratyfikuje się werbena. Więcej nie chcę (przynajmniej na razie
  W ogóle w tym sezonie będą tylko: na wiosnę tulipany i szafirki (już mi ślicznie wylazły) a później róże, pelargonie, starce, iglaczek, mam też dwie mini sadzoneczki fuksji i w lodówce stratyfikuje się werbena. Więcej nie chcę (przynajmniej na razie   ).
  ).
 Tak się zastanawiam jakie roślinki dokooptować do donic z różami, żeby zwisały z brzegu pojemnika i tak jak róże lubiły sobie popić, masz może jakiś pomysł?
 Tak się zastanawiam jakie roślinki dokooptować do donic z różami, żeby zwisały z brzegu pojemnika i tak jak róże lubiły sobie popić, masz może jakiś pomysł? 

Sąsiadce się wysypały i wyrosły u mnie. Kwitły tak sobie.
  Sąsiadce się wysypały i wyrosły u mnie. Kwitły tak sobie. Jak zdecyduję się na lobelię to kupię gotowe sadzonki
  Jak zdecyduję się na lobelię to kupię gotowe sadzonki  

).
  ). 

), Bratowa powsadza do ogrodu resztę towarzystwa, to w wolne donice (kiedy wrócą) pójdą miniaturki, przynajmniej niektóre
  ), Bratowa powsadza do ogrodu resztę towarzystwa, to w wolne donice (kiedy wrócą) pójdą miniaturki, przynajmniej niektóre   

Chyba masz taras a nie balkon, ja mam zaledwie ośmiometrowy(prawie)i nie wiem jakbym pomieściła tyle donic. Jak napisałaś, bardzo dużych donic. Bałabym się, że balkon mi runie z takim obciążeniem na głowę sąsiada
 Chyba masz taras a nie balkon, ja mam zaledwie ośmiometrowy(prawie)i nie wiem jakbym pomieściła tyle donic. Jak napisałaś, bardzo dużych donic. Bałabym się, że balkon mi runie z takim obciążeniem na głowę sąsiada