Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Post »

Marysiu ależ piękne niebo miałaś :D cudne widoczki z sezonu, zwłaszcza te motylkowe ;:63
Śnieg mnie tak nie martwi jak perspektywa mrozu bez śniegu ;:202 ale miejmy nadzieję że to się nie stanie ;:131
Co jest na pierwszym zdjęciu? Bardzo ładne ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu piękne niebo, ja zawsze ;:215 , ciekawe czy dzisiejszego wieczoru wyłapałaś tzw. śnieżny księżyc, wyczyta łam, że taką nazwę ma lutowa pełnia :wit
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś za urocze niebo ;:196
Dziś byłam na zwiadach w ogródku nic a nic nie widziałam wiosny. Niesamowite że już u Ciebie można zobaczyć. :)
Kurki dostojne :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, ależ cudne zdjęcie heliotropu zrobiłaś! ;:138
Znowu o jakichś wykopkach się naczytałam. ;:oj Mam nadzieję, że skoro pan znajomy będzie się pastwił nad Twoim ogrodem, to potraktuje go ulgowo. ;:108 Oby, bo ileż razy można przenosić rośliny. :oops:
Niebo cudownie jest teraz malowane. ;:122 U mnie takie kolorowe widoczne jest tuż przed zachodem słońca. ;:333
Naprawiaj więc swój łokieć. Do cięższych prac w ogrodzie niewiele czasu zostało, toteż musisz się śpieszyć. ;:108
Trzymam kciuki za powodzenie w naprawie. ;:333 Zdrówka. ;:196 ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Oj strach jak Lola zwęszy smakołyki ;:oj Na szczęście u nas psy i koty zaprzyjaźnione.
Z kretem walczyłam latami, a potem kazali pokochać i ...kreta nie ma. Najbardziej nie lubił chyba psich i kocich....odchodów podrzucanych skrupulatnie przeze mnie codziennie do jego domku :lol: A od dwóch lat nie widziałam ani jednego kopca ;:172
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Marysiu i zostawiacie Lolę samą w domu? Oby Ci jakiejś niespodzianki nie zrobiła.
Kretów i nornic i u mnie sporo-niby pożyteczne stworzonka,ale... Chociaż powiem Ci, że tam gdzie posadziłam tulipany,kiełki wychodzą,może im tulipany nie smakowały? Muszę popędzić M z budową kurnika, a na razie nacieszę się widokiem Twoich kurecek.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu przepiękne zdjęcia i kwiatków i nieba ;:215
Widzę że i Ty planów masz dużo na ten rok :D będziemy działać .
Twoje bieguski są piękne i ja takie chcę dwie , moje dostałam od wnuczka malutkie żółte takie zwykłe , przywiózł babci prezent a ja teraz muszę latać co dzień do nich . Musimy wymyślić jakiś domek dla nich bo na razie mieszkają w szklarence . Moje też chodzą za mną i słuchają jak wołam ich do oczka to biegiem pędzą . M się śmieje że hormony mu odbijają i mnie zaczepia :D
To zdrówka i sił Ci życzę bo wszystko na raz Ci się zbiegło ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,czytam,ze rehabilitacja zajmuje Ci dużo czasu ,bo i przejazd ,zabiegi i jakieś zakupy, no i człowiek pada ,już mu nic więcej nie potrzeba ,ale musisz jakoś dzielnie przetrwać ten trudny okres ,no i jeszcze ludzie w ogrodzie ,fatalnie sie to wszystko ułożyło,pozdrawiam i wytrwałości życzę ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Cudowne niebo, miałam takie w weekend ale już wczoraj chmury a dziś deszcz, taki wiosenny pachnący :wit
Zachęcona przez Was też wysiałam heliotropy i nawet kiełkują, jak będzie dalej zobaczymy.
Za to rehabilitacja to najlepsze co może być, często korzystałam z zabiegów ale teraz mam trudniejszy dostęp za to najbardziej byłam zadowolona z krioterapii ale nie z tej miejscowej tylko w komorze. Miałam latem a skutki pozytywne czuję do dziś.
Biedna Lola, ale i koty biedne na szczęście wszystko minie. Wygłaskaj Sierściuchy ;:168
Współczuję rozgardiaszu w codziennym rytmie dnia , ale jak wszystko minie bedzie lepiej i wygodniej.
Też mam taką nadzieję bo u mnie nadal wszystko rozgrzebane ;:223
Pogodnego dnia ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Maria widzę że ty wczorajszy Supermoon (ładne zdjęcie :!: ) uchwyciłaś już dzień wcześniej :) Co to jest te śliczne białe gwiazdki?
https://www.fotosik.pl/zdjecie/9bac1b0c2371d38d
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie!
Czas ucieka ;:65 a ja chodzę niewyspana! Planuję po powrocie położyć się na chwilę ...nic w tego nie wychodzi...ale wieczorem to już na pewno ...kończy się jak zwykle na planach!
Szkoda mi psinki, bo nie wiem czy to starość czy choroby, a wygląda jak młody pies gdyby ślepota :wink:

Danusiu nie widziałam takie płynu z ogrodniczych, ale prawdę mówiąc zamówiłam sobie u kolegi jakiś amerykański cudowny środek i zobaczymy co wykombinuje, bo ślimaki chyba udało się ;:124

Krysiu w moim ogrodzie pląta się tabun sąsiadowych kotów i nawet pamiętam jak skunks zjadł u mnie, a polował u Kargula ;:14 Wszystkie te koty chętnie zeżreją i się ....a myszowatych nie tykają. Jak śnieg leży kilka dni to widać jaki jest zaminowany!

Beatko wykopy planowane są na drugi tydzień i jak je przeżyję to będzie koniec. Trochę jednak źle zrobiłam że cokolwiek wsadzałam po pierwszym kopaniu, no ale co ma być to będzie :wink: Zmartwiło mnie co innego, bo pan z gminy, który spisywał drzewa do wycinki jak zobaczył poprzedni wykop to obwieścił że u nich zapadał się do 5 lat, a miał tak jak my glinę i usypaną górkę jak nasza...to chyba jak piszesz wypada zaorać posiać gorczycę i tak przez cztery lata ;:oj Jak widzisz to nie żart...ale dziękuję za dobre słowa, które z serca odwzajemniam w zakresie zdrowia Obrazek

Martusiu nic nie robię, bo nie dość że czekam na wykopy to jeszcze na cięcie drzew, więc lepiej niech rośliny będą zabezpieczone choćby warstwą liści. Tak czekam....że nawet nic więcej nie posiałam, a wiem że powinnam. Pierwsze wysiewy heliotropów znikają jakby je coś po kolei zjadało :shock: Niedobrze jak jeszcze przed szczytem prac narzekasz na rękę...może lepiej zawczasu pójść na rehabilitację ...pomyśl, bo ja czuję poprawę :) Ściskam i pozdrawiam Obrazek

Dorotko akurat do mnie nikt nic nie mówi, ale wiem że niektórzy mnie podglądają Obrazek szczególnie jak robię zdjęcia o świcie. Na szczęście zdjęcia robili też moi młodzi więc myślą, że jesteśmy taką rodziną Obrazek Fakt że schodzi pół dnia, a w dodatku przy okazji załatwiamy inne sprawy których nigdy nie brakuje. Jak już wszystko zrobię i to odpocznę....co ja piszę przecież ja nigdy nie ustanę w wymyślaniu różności Obrazek

Natalko niestety słyszę, że jakieś przymrozki nocne będą...a śniegu nie ma! ja bardziej boję się mroźnego wiatru on mi sporo szkód zawsze wyrządza :wink: Na pierwszym zdjęciu jest heliotrop Obrazek

Iwonko zdjęć nie robiłam bo wyprowadzam Lolę raniutko i jak idę zamknąć kurnik, a wtedy był najcudniejszy księżyc. Lola jest ślepa więc idzie na smyczy, a to nie sprzyja robieniu zdjęć...niestety!

Misiu ja z dnia na dzień widzę coraz więcej oznak wiosny, mnóstwo kiełków żonkili, tulipanów a o krokusach nie wspomnę. Widzę czosnki i szykujące się do kwitnienia ciemierniki, a jeszcze nie sprzątam rabatek, to na razie te co nie pod drzewami czarują wiosną!
Dziękuję Obrazek

Lucynko a ja go miałam za ciut gorsze, bo staram się teraz pokazywać zdjęcia, które odpadły latem :oops: I ja liczę na znajomego bardzo porządnego pana, że tak jak inne prace wykonywał nie czyniąc więcej niż trzeba bałaganu będzie trzymał w trybach koparkowego. Łokieć ma się dobrze, więc będzie czym szaleć Obrazek
Dziękuję i posyłam serdeczności z życzeniami zdrowia Obrazek

Małgosiu Lola już nie ta, od czasu kiedy miała boreliozę zapadła na kondycji i węch jako taki za to wzrok kiepski. Siedziała chwilę koło tarasu i zaczęła kopać dziurę...kiedyś byłby półmetrowy dół a teraz jakby ktoś obcasem zahaczył ;:131 Kocich odchodów w ogrodzie pełno, a obok kopce. Czego ja do nich nie wkładałam...a są. One chyba lubią glinę.

Kasiu Lola nie zostaje sama w domu, najwyżej na chwilę w pomieszczeniu i to bardzo grzeczny pies...zawsze taka była. Jej jedyną wadą były niegdyś ucieczki i polowania co wszystko co się rusza. Psem opiekują się na zmianę z nami młodzi. Syn jest informatykiem i może pracować w domu. W zasadzie to w każdym tygodniu dzień dwa pracuje w domu. A w czym nornice są pożyteczne...chyba tylko jako karma innych zwierząt Obrazek O życzę Ci własnych jajeczek świeżych na śniadanie a i rosołku z koguta ;:215 bo kurki mają u mnie dożywocie...no chyba że widzę kiepski stan to zjadają psy.

Tereniu zawsze podobały Ci się kaczuchy, bieguski są fajne bo nieloty. Dzisiaj jak jechaliśmy autem nagle os sąsiada wyleciała kaczka i wylądowała prawie przed samochodem...trochę strachu było. Więcej kaczek to niestety na mały ogród gdzie nie można wydzielić sporego wybiegu jest kłopotem...to brudasy! Widzę co zostawia w kurniku kilkanaście kur a co dwie kaczki. Tak że przestrzegam Obrazek
O tak planów to mi nigdy nie brakowało Obrazek Dziękuję zdrówko i Wam się przyda, bo jeszcze trochę prac zostało Obrazek

Martusiu trwam kochana i wytrwam, ale wiesz jak jest wszystko wali parami albo i kupą Obrazek Za to potem zrobię wielkie oblewanie kanalizacji ;:304 ;:304 Buziaczki Obrazek

Julciu jak wychodziłam z ośrodka to też przez chwilę kropił deszcz i faktycznie wiosną zaleciało! Zapowiadali opady, ale jak na razie nic nie pada i dobrze, bo moja glina jest niebezpieczna taka mokra ;:306
Ja w sumie też korzystam z zabiegów ale większość w sanatoriach tylko że nie składam wniosku bo 3 tygodnie dla mnie to już za dużo, a na rehabilitację trzeba czekać kilka miesięcy do roku i trudno przewidzieć co wtedy w życiu się będzie działo. Tak jak teraz prace i mnie przy nich nie będzie. :wink:
Stare i chore zwierzaki wymagają takiej troski jak ludzie, Lola tuli się do nas non stop więc głaskanie zapewnione, za to kotów mam u siebie teraz mało bo jednak młodzi nie mają zaufania do Loli Obrazek ja chciałam zaryzykować, a oni nie!
Julciu jeszcze jakiś czas...przetrwasz i będziesz miała wygodnie i ładnie...wiem coś o tym Obrazek

Igalo ja księżyc widziałam już dzień wcześniej ale wczoraj był faktycznie aż pomarańczowy i ogromny, jednak pies jak już ubieram buty stoi obok gotowy do spaceru i nie mogłam jej zawieść. To husky nie lubi ciepłego domu i każde wyjście jest dla niej nagrodą.
Białe ogonki to tojeść orszelinowa, uwielbiana przez motyle. W lecie raz naliczyłam ich chyba 18 różnych odmian. Niestety w czasie przesadzania wykopywanych roślin i ją przesadziłam...teraz nawet nie wiem gdzie, ale mam nadzieję że wyjdzie :uszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziękuję za odwiedziny i dobranoc!
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Dzisiaj przeglądałam prognozy pogody - te na pierwszą dekadę marca nie są zbyt fajne ;:185 Ale w dłuższej perspektywie to zawsze trochę wróżenie z fusów, miejmy nadzieję że się nie sprawdzą ;:108
Cudowna kolekcja liliowców ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Widzę sporo spraw u Ciebie i faktyczne dużo się dzieje. Trzymam kciuki za Lolę żeby szybko wróciła do zdrowia ;:108 . Oby wszelkie inwestycje szybko i pomyślnie doszły do skutku bez zbędnych problemów . Cudowne zdjęcia z ubiegłego sezonu pokazałaś i aż tęskno mi do takich widoków. Weekend był cudowny ale jak na razie temperatury nie będą powalać. Oby te prognozy długoterminowe się zmieniły bo chyba wszyscy chcemy już dwucyfrowe temperatury . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Marysiu no widzisz, ja tu półżartem, a tu półserio z tymi zasiewami. A niech się moje słowa w perzynę obrócą i Twoje górki nie zamieniają się w dolinki tylko tworzą piękne równinki - oj tak jakoś mi się zrymowało, ale życzenie szczere ;:108

Przykro czytać o Loli, ale jestem pewna, że miłość którą od Was dostaje powoduje u niej poczucie bezpieczeństwa i jest Wam za to wdzięczna. Życzę jej jak najlepiej i przesyłam głaski. Naszemu psu też już chyba zaczyna wzrok nieco szwankować, ma 12 rok życia a wygląda na młodziaka - często słyszę od innych "o jaki ładny piesek, chyba młody" a jak mówię, że ma już 11 lat to robią wielkie oczy. Chyba musimy się z nim wybrać do weterynarza z tymi oczami.

Kolejne śliczne wspomnienia pokazujesz podgrzewając nasz apetyt na sezon ;:215

Ja jednak, jeżeli mogłabym wybierać, to wolę teraz zimno, ale potem bez późnych przymrozków, niż odwrotnie. Jak to mówią, na szpilkach wysiedzę byle potem mi kwitnących roślin nie zwarzyło. Tak było u nas w 2017 podczas tej fali majowych przymrozków ;:223

Mam nadzieję, że ze zdrówkiem coraz lepiej, czego z całego ;:167 życzę i przesyłam moc ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Biedna Lola. ;:168 Doskonale Was rozumiem, Marysiu, bo nasz Mikrus też niedowidzi, a przy tym jeszcze niedosłyszy i w związku z tym zrobił się strasznie nieprzyjazny w stosunku do Misi. ;:oj Już nie tylko warczy, ale wręcz ostro szczeka na nią. Kota musi omijać go górą, więc łażenie po meblach weszło jej w krew. Do niedawna chodziła tylko dołem, teraz głównie górą. Na szczęście nic nie niszczy, przeszkody omija tak jak rośliny na działce. ;:303
Przytulaj Lolę i miziaj biedactwo, bo teraz tego bardzo potrzebuje. ;:168 ;:168

Śliczny lawendowy liliowiec ;:138 , zresztą wszystkie pozostałe równie piękne ;:63 ;:63 , a lilie najpiękniejsze ;:433 - moje ulubione.

U mnie pogoda się ustabilizowała, cały dzień padał i dalej pada deszcz. ;:306 Ale już w prognozie widzę powrót zimy. ;:oj Cóż, luty to luty. ;:7
Buziaki zostawiam ;:79 ;:79 i zdrówka życzę. ;:97 ;:97 ;:97
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”