Danusia. Mój ogród cz 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Danusia. Mój ogród cz 5

Post »

Co dziennie po troszku czytam Wasze wątki. Mam sporo do nadrobienia. Wszędzie pięknie że oczu nie można oderwać.
Iwonko, widzisz troszkę śniegu i do nas przywiało. Dobrze że mróz się wyniósł bo mi wędzenie jakoś się przesunęło.
Aniu, u mnie tylko na fotkach kolorowo. Za oknem szaro, buro i ponuro. Dziś troszkę śniegu spadło alejutro mabyć na plusie. Znów będzie szaro.
Marysiu kurdybanka mam pod dostatkiem. Podasz adres to wyślę ale tak bliżej wiosny.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie też zima.I jeszcze z mrozem trzyma :roll:
Ale ja sobie kolorki sama robię ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dziękuję Danusiu mam swój i nawet spożywam :D
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

U mnie od wczoraj wiosna. Słonko świeci, aż chce się pracować w ogrodzie. Dziś troche sprzątałam, jutro popstrykam zdjęcia.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pstrykaj Danusiu bo masz zaległości z pokazywaniu ogrodu, ja też już poszalałam w ogrodzie! :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No i wczoraj słonko a dziś już mu się nie chciało poświecić nam Danusiu, zdjęcia zrobiłaś?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko za to u mnie świeciło jednak było chłodniej niż wczoraj.Danusiu piękne Obuwiki też się na nie napaliłam jednak zrezygnowałam zbyt wysoka cena ,żeby miały mi się zmarnować.Moje konwalniki wytworzyły sporo kulek może wreszcie i mnie wyrośnie więcej niz jedna sadzonka https://images92.fotosik.pl/108/bf2b573d9fdf3fb0.jpg super połączenie jeżówki z nagietkami ;:333
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

U mnie wiosenne klimaty nie odpuszczają. Marysiu mam ogromne zaległości na forum. Pewnie nie prędko nadrobię bo pogoda nie sprzyja siedzeniu przed komputerem. Za to planuję być na bieżąco. Jadziu, obuwika kupiłam z wyprzedaży, ze świeżej dostawy były koszmarnie drogie. Konwalik rozmnaża się z odrostów. Zostaw mu trochę wolnego miejsca a na pewno dochowasz się nowych sadzonek.
Ze względów zdrowotnych nie szaleję zbytnio z pracam iogrodowymi ale cieszę się każdą chwilą spędzoną na świeżym powietrzu.
Dziś wsadzałam kiełki pomidorów do doniczek , 48 szt i robiłam to na dworze,na słoneczku. Parapety po mału się zapełniają .
Sałata i pietruszka wykiełkowały i dziś wystawiłamje troszkę na świerze powietrze.

Obrazek

Obrazek
Pierwsze oznaki wiosny tego roku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

fuksja stoi już na zimnym ganku.

Obrazek
komarzyca sadzona jesienią.

Obrazek
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cieplutko było i się skończyło. Ponuro i zimno, siąpi deszczyk,a miałam opryskać drzewa i krzewy. Brzoskwini lada moment pękną pąki.
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p
Od: 21 cze 2006, o 13:11

Post »

I się Danusiu nie zawiodłam ! Z przyjemnościa popatrzyłam sobie na Twoje przedszkolko :) U nas dziś nie pada , ale tak wczoraj skutecznie zasmarowali niebo, że słoneczko się nie daje rady przebić i skrywa sie za tą stalowo-aluminiową zasłoną . Też liczyłam na piekny dzień, a niestety troszkę łapki marzną. pszczoły się schowały i tylko z rzadka jakaś wyleci na chwilę . Podszczuły nas te poprzednie temperatury trochę, ale trudno, przecież to jednak luty :)
Na działce! - PEŁNY ODLOT
Opowieści z mchu i paproci
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Danusiu już pomidorki pikujesz ;:oj , ciekawe czy figa utrzyma owoce, a pogoda, mam nadzieję, że chociaż ciepło będzie :wit
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ela pogoda będzie teraz w kratkę .Podglądałam długoterminową, tragedji nie będzieitroszkę słonkasię trafi.
Iwonko, bardzol iczę na te owoce. Osłony jeszcze całkiem nie zlikwidowałam, w razie większych przymrozków okryję. Pomidory kiełkowałam na awcikach. Wczoraj wykiełkowane przeniosłam do doniczek a dziś już wylazły z ziemi. Troszkę mnie zaskoczyły tempem. Liczyłam że potrwa to tydzień może dwa. Ucieszyłam się jakdziecko jak zobaczyłam że wszystkie wykiełkowały ale radość już oałabła. Jak szybko nie przyjdzie przwdziwawiosna to będę miała wybujałe anemiki. Oby do wiosny. ;:172
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Danusiu ta figa to ma owoce od zeszłego sezonu czy w pomieszczeniu zaowocowała?
Pietruszkę siejesz w domu? i co masz w donicy czy ją wsadzasz do gruntu?
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu, figarośnie w gruncie, jest osłonięta ściętymi trawami i ciemką tkaniną. Większeowoce ą z jesieni ,są też zswiązki świeżych owoców. Pietruszkę posiałam w małych doniczkach i będę pikowała do gruntu,na razie stoi na stoliku w chłodnym ganku. W dużej donicy trzymam fuksje.Ma już cztery lata. Zima jest w tym roku tak łagodna że w domu stała trzy tygodnie. Wypuściładużo przyrostów ale musiałam ją mocnu ostrzydz bo gałązki mocno się wyciągnęły.Na ganku postoi pewnie do połowy maja,chyba że pogoda nas zaskoczy wcześniej wysokimi temperaturami.
Dzisiejszy dzień spędziłam u córkiw ogrodzi. Przywiozłam sobie od niej krzewuszkę Middendorfa z żółtymi kwiatami.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Maska pisze:Danusiu zabawiając wnuki i tak masz jeszcze dużo czasu na ogród, bo wygląda okazale!
Zgadzam się z Marysią - Twój ogród, Danusiu, ma się doskonale!
Bardzo fajne wykorzystanie filcu na te ozdoby. Lisek śliczniutki. Jakiej wielkości są te latające panny? Pewnie trudno się robi takie maleństwa. Ale efekt wspaniały. ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”