Pozdrawiam i dobrego tygodnia życzę.
Moja działeczka ROD zielony domek
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działeczka ROD zielony domek
Alu, masz szczęśliwą rękę do storczyków,
a i wschodnie parapety też zapewne im służą.
Pięknie kwitną.
Moje południowozachodnie parapety, dodatkowo niczym nie osłonięte (IXpiętro), nie sprzyjają roślinom doniczkowym.
Miałam kiedyś piękną kolekcję fiołków afrykańskich, które zostały upieczone po wymianie okien. Teraz próbuję odbudować ich zbiór, ale z duszą na ramieniu.
Twoje fiołeczki ślicznie kwitną.

-
MagdalenaKCh
- 500p

- Od: 26 sie 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przepiekne parapetowce. Fiołeczki śliczne, na pewno z wdzięczności wydają tyle kwiatów. Storczyk wygląda jak panna młoda w sukni ślubnej 
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alicjo spokojnie nie musisz się martwić, fascynacja męża na pewno minie, tylko nie wiadomo jak szybko hehe. Mówię to na swoim przykładzie
No chyba, ze Twój mąż to prawdziwy zapaleniec, wtedy może być problem 
Na parapetach piękne widoczki i kwitnienia, zastępczy ogród jak nic
Na parapetach piękne widoczki i kwitnienia, zastępczy ogród jak nic
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witam cieplutko w zimny wieczór własnie niedawno wróciłam z biedronki bo byłam na zakupach. Oczywiście zakupy zakupami, ale jak nie kupić kwiatków jak są takie piękne skusiłam się na dzwoneczki. Pachną prześlicznie i cieszą oczy mój m nic nie mówił, że kupuje kwiatki bo dziś walentynki.

oprócz kwiatków udało mi się wyprosić podstawki na pewno się przydadzą pod pomidory i paprykę.

Oglądając wasze poczynania, siania zauważyłam, że mi się jakoś przysnęło i jak nastawiłam obiadek przyniosłam z piwnicy cebulki tuberozy białej, żółtej i różowej, przytachałam tez ziemię, doniczki i posadziłam. Przy okazji posadziłam tez trawę zakupiona dawno w au...n Karley Rose bo ten korzeń wydawał mi się jakiś marny, może lepiej się przyjmie w doniczce. Została mi jeszcze dalia, która zakupiłam wraz z trawą i małymi szklarniami oraz korzystając z 70% wysprzedaży w LM kupiłam osłonkę na kwiaty w kształcie filiżanki i nie wiem jak to nazwać, to białe oszklone, ale chce z tego zrobić ozdobę na stół. Ta osłonka na kwity to trafiła mi się jak ślepej kurze ziarno gdyż przyszłam w momencie kiedy to przynieśli była tylko jedna, a ja byłam pierwsza te drewniane oszklone były cztery ja wzięłam jedną starsza pani jedną i między czasie tez ktoś zabrał i w ciągu chwili nie było już nic. Jutro u mnie ciąg dalszy sianie, a w weekend jadę na działkę choćby nie wiem co się działo i jaka była pogoda to jadę potem wam napiszę co u mnie.

Mariusz mój M powoli oswaja się z nowym autem ja przywiozłam już ziemię teraz pójdzie dalej
MagdalenaKCh dziękuję pozdrawiam
Lucynko fiołki mam przez przypadek były po złotówce to wzięłam żeby się nie zmarnowały
Pozdrawiam wszystkich życzę spokojnej dobrej nocki

oprócz kwiatków udało mi się wyprosić podstawki na pewno się przydadzą pod pomidory i paprykę.

Oglądając wasze poczynania, siania zauważyłam, że mi się jakoś przysnęło i jak nastawiłam obiadek przyniosłam z piwnicy cebulki tuberozy białej, żółtej i różowej, przytachałam tez ziemię, doniczki i posadziłam. Przy okazji posadziłam tez trawę zakupiona dawno w au...n Karley Rose bo ten korzeń wydawał mi się jakiś marny, może lepiej się przyjmie w doniczce. Została mi jeszcze dalia, która zakupiłam wraz z trawą i małymi szklarniami oraz korzystając z 70% wysprzedaży w LM kupiłam osłonkę na kwiaty w kształcie filiżanki i nie wiem jak to nazwać, to białe oszklone, ale chce z tego zrobić ozdobę na stół. Ta osłonka na kwity to trafiła mi się jak ślepej kurze ziarno gdyż przyszłam w momencie kiedy to przynieśli była tylko jedna, a ja byłam pierwsza te drewniane oszklone były cztery ja wzięłam jedną starsza pani jedną i między czasie tez ktoś zabrał i w ciągu chwili nie było już nic. Jutro u mnie ciąg dalszy sianie, a w weekend jadę na działkę choćby nie wiem co się działo i jaka była pogoda to jadę potem wam napiszę co u mnie.

Mariusz mój M powoli oswaja się z nowym autem ja przywiozłam już ziemię teraz pójdzie dalej
MagdalenaKCh dziękuję pozdrawiam
Lucynko fiołki mam przez przypadek były po złotówce to wzięłam żeby się nie zmarnowały
Pozdrawiam wszystkich życzę spokojnej dobrej nocki
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
- Foxowa

- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Witaj Aluś. Jak milutko u Ciebie z tymi kwiatami , od razu się weselej robi.
Te podstawki faktycznie się przydają, też zbieram czasem bo oni wyrzucają, a nam może jeszcze kilka sezon?w służyć.
Wiosna już coraz bliżej, sianie czas zacząć.
Te podstawki faktycznie się przydają, też zbieram czasem bo oni wyrzucają, a nam może jeszcze kilka sezon?w służyć.
Wiosna już coraz bliżej, sianie czas zacząć.
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Alu jakzajrzałam do Ciebie i te zapełnione parapety to mi prawie wstyd przed samą sobą.
Takiej pustki parapetowej jak w ostatnich latach to ja nigdy nie miałam, więc postanowienie zrobione i pierwsze zakupy poczynione.
Przytargałam z Brico paprotkę oraz dwa storczyki.
Wzięłaś się za wysiewy ...pójdę w Twoje ślady

Takiej pustki parapetowej jak w ostatnich latach to ja nigdy nie miałam, więc postanowienie zrobione i pierwsze zakupy poczynione.
Przytargałam z Brico paprotkę oraz dwa storczyki.
Wzięłaś się za wysiewy ...pójdę w Twoje ślady
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Alicja125

Witaj Krysiu tak na początku chciałam Cię serdecznie powitać
. Ty masz pusto na parapetach, a ja załadowane 3 parapety może będę mogła i oprócz parapetów mam jeszcze na korytarzu takie zimujące w chłodnym miejscu. Chętnie się z Tobą podzielę jeśli Ci się cos u mnie spodoba i raz dwa zapełnisz całe parapety
> Pozdrawiam życzę miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
-
plocczanka

Alu, fantastyczne zakupy Ci się przydarzyły.
Ta 'filiżanka'
Moje parapety, niestety, puste pod względem doniczkowych
, ale teraz to mi nawet bardzo odpowiada, ponieważ już je zapełniłam wysiewami działkowymi.
Wczoraj nawet musiałam zmontować i postawić regalik okienny, bo już z miejscem było krucho.
Mam nadzieję wkrótce rozstawić mini foliaki na balkonie, bo w domku robi się ciasnawo.
Nie napisałaś nic na temat pieska. Jak on sobie radzi? Głaski dla sierściuszka.
Pozdrawiam cieplutko.
Moje parapety, niestety, puste pod względem doniczkowych
Mam nadzieję wkrótce rozstawić mini foliaki na balkonie, bo w domku robi się ciasnawo.
Nie napisałaś nic na temat pieska. Jak on sobie radzi? Głaski dla sierściuszka.
Pozdrawiam cieplutko.
- Alicja125

Witam
sobota słoneczna w końcu
. Pojechałam na działkę i trochu porobiłam postawiłam płotek, który wiatr mi przewrócił podłączyłam już baniak do rynny żeby woda się zbierała bo wodę puszczą dopiero 1 kwietnia, a jak już będę tam częściej chodziła to się przyda choćby do mycia, usunęłam suche kwiaty jednoroczne bo niestety nie zdążyłam zrobić tego na jesieni tak ładnie kwitły, że żal było ruszać, a mój m zrobił oprysk drzew i zabielił. Dziś tez pojechałam na działeczkę przede wszystkim żeby posiedzieć na słoneczku bo w tygodniu choć będzie ciepło to i tak nie będę miała czasu we wtorek moje okrągłe urodzinki 50 latek, a w sobotę imprezka babcia będzie szaleć. Dzisiaj też zrobiliśmy grilla razem z córcią oj, ale smakowało tego mi własnie się chciało. Wnusio miał radochę najbardziej mu się spodobało grzebanie w ziemi, ale to jeszcze nie czas na to, więc tylko huśtawka i spacerki. Nasz piesio tylko na słoneczku się wygrzewał i od czasu do czasu przechadzał się po działce było wspaniale.
Lucynko nic nie pisałam o moim psiaku bo nie ma żadnych zmian oprócz tego, że jak ważył 3,800 to już waży 3,400 jak na tak małego pieska jest duży spadek wagi. Wyniki ma nie najlepsze kreatynina 4,456 mocznik podobny. Nie poddaję się cieszę się każdą chwilą że jest z nami, że jeszcze możemy razem chodzić na działkę. Wygłaskałam go od Ciebie on to uwielbia.
Pozdrawiam

Lucynko nic nie pisałam o moim psiaku bo nie ma żadnych zmian oprócz tego, że jak ważył 3,800 to już waży 3,400 jak na tak małego pieska jest duży spadek wagi. Wyniki ma nie najlepsze kreatynina 4,456 mocznik podobny. Nie poddaję się cieszę się każdą chwilą że jest z nami, że jeszcze możemy razem chodzić na działkę. Wygłaskałam go od Ciebie on to uwielbia.

Pozdrawiam Alicja
- max1232
- 500p

- Od: 30 sty 2010, o 21:53
Alicja125 pisze:Witamsobota słoneczna w końcu
. Pojechałam na działkę i trochu porobiłam postawiłam płotek, który wiatr mi przewrócił podłączyłam już baniak do rynny żeby woda się zbierała bo wodę puszczą dopiero 1 kwietnia, a jak już będę tam częściej chodziła to się przyda choćby do mycia, usunęłam suche kwiaty jednoroczne bo niestety nie zdążyłam zrobić tego na jesieni tak ładnie kwitły, że żal było ruszać, a mój m zrobił oprysk drzew i zabielił. Dziś tez pojechałam na działeczkę przede wszystkim żeby posiedzieć na słoneczku bo w tygodniu choć będzie ciepło to i tak nie będę miała czasu we wtorek moje okrągłe urodzinki 50 latek, a w sobotę imprezka babcia będzie szaleć. Dzisiaj też zrobiliśmy grilla razem z córcią oj, ale smakowało tego mi własnie się chciało. Wnusio miał radochę najbardziej mu się spodobało grzebanie w ziemi, ale to jeszcze nie czas na to, więc tylko huśtawka i spacerki. Nasz piesio tylko na słoneczku się wygrzewał i od czasu do czasu przechadzał się po działce było wspaniale.
Witam ! Piękna jest ta Twoja działka ! Ja od tygodnia też już robię porządki na swojej i szykuję się do nowego sezonu
Alicjo, będziesz sadziła swoje dalie bezpośrednio do gruntu czy może wcześniej masz zamiar pędzić w donicy w domu ? :P
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Praca widzę wrze na działce
drzewka pobielone, opryskane. Super! Oby tak dalej bo wiosna coraz bliżej 
- Foxowa

- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Ooo to najlepszego Alu. Niech na działce się powodzi jak najlepiej, plony owocują ile wlezie, piesek niech będzie zdrowy jak najdłużej, a wnusio niech rośnie.
Już grillujecie?
Już grillujecie?
-
plocczanka

Rzeczywiście pieseczek smutny aż serce się ściska.
Widzę, że praca na działce wre!
U mnie tylko M działa,
mnie jeszcze zimowy leń w swoich kleszczach mocno trzyma.
Zdrówka i słoneczka, Alu.

Widzę, że praca na działce wre!
U mnie tylko M działa,
Zdrówka i słoneczka, Alu.
-
MagdalenaKCh
- 500p

- Od: 26 sie 2011, o 19:42
To sezon rozpoczęty. Super. Przepiękny czas wiosenny przed nami. Ale pogoda zdradliwa i szybko można się przeziębić. Dlatego trzeba bardzo uważać.
-- 21 lut 2019, o 13:12 --
To sezon rozpoczęty. Super. Przepiękny czas wiosenny przed nami. Ale pogoda zdradliwa i szybko można się przeziębić. Dlatego trzeba bardzo uważać.
-- 21 lut 2019, o 13:12 --