W ogrodzie nadal mokro bez śniegu u mnie i tylko klucze gęsi zwiastują u mnie wiosnę na którą już czekam z utęsknieniem.
Życzę zdrówka i poczynań w ogrodzie.

A złote liście z czerwonymi koralikami wyglądają cudownie.
  A złote liście z czerwonymi koralikami wyglądają cudownie.  
  To młodzi ludzie i w tygodniu pracują, martwię się trochę o weekendy bo rodzice (ojciec) są bardzo głośni.  Miłośnik disco-polo większy od Jacka Kurskiego
 To młodzi ludzie i w tygodniu pracują, martwię się trochę o weekendy bo rodzice (ojciec) są bardzo głośni.  Miłośnik disco-polo większy od Jacka Kurskiego  Dziękuję i Tobie życzę zdrowia i słonecznego dnia
  Dziękuję i Tobie życzę zdrowia i słonecznego dnia  

Poza tym znowu posypało na biało i jest ładniej. Współczuję upadku, bo to nigdy nie wiadomo jaki będzie skutek
  Poza tym znowu posypało na biało i jest ładniej. Współczuję upadku, bo to nigdy nie wiadomo jaki będzie skutek  

Dużo zdrowia i chyba niedługo radości z powiększenia rodziny
  Dużo zdrowia i chyba niedługo radości z powiększenia rodziny  

Pamiętam wspólne załatwianie spraw i awarii...teraz to już nie to!
 Pamiętam wspólne załatwianie spraw i awarii...teraz to już nie to! 

Czytam tu i tam, że faktycznie wcześniej wiosna przyjdzie to masz rację spieszmy się z sianiem bo nas zastanie nie przygotowane
  Czytam tu i tam, że faktycznie wcześniej wiosna przyjdzie to masz rację spieszmy się z sianiem bo nas zastanie nie przygotowane  

Mam go powyżej uszu,
  Mam go powyżej uszu,  bo M sobotnie i niedzielne noce spędza przed ekranem tv zasłuchany w takie właśnie rytmy.
  bo M sobotnie i niedzielne noce spędza przed ekranem tv zasłuchany w takie właśnie rytmy.  Wprawdzie ja już w tym czasie leżę w łóżeczku z książeczką i M ma nakaz wyciszenia dźwięku, ale sypialnia jest obok salonu i denerwują mnie te melodyjki.
  Wprawdzie ja już w tym czasie leżę w łóżeczku z książeczką i M ma nakaz wyciszenia dźwięku, ale sypialnia jest obok salonu i denerwują mnie te melodyjki.  
  , zresztą zawsze miałaś ciekawe okazy tych ulubionych przeze mnie kwiatów.
 , zresztą zawsze miałaś ciekawe okazy tych ulubionych przeze mnie kwiatów.  
  Trzeba się sprężać, skoro wiosna bliziutko. A nasz sąsiad działkowy sznur dzikich gęsi już wypatrzył.
  Trzeba się sprężać, skoro wiosna bliziutko. A nasz sąsiad działkowy sznur dzikich gęsi już wypatrzył.  

,dzisiaj kupiłam mąkę gryczaną ,ryżową ,kukurydzianą i owsianą i będę takie piekła bułeczki
 ,dzisiaj kupiłam mąkę gryczaną ,ryżową ,kukurydzianą i owsianą i będę takie piekła bułeczki   ,kupiłam też mielone nasiona kozieradki i mieloną babkę płesznik do naszej domowej kuchni
 ,kupiłam też mielone nasiona kozieradki i mieloną babkę płesznik do naszej domowej kuchni ,pozdrawiam i dużo zdrówka
,pozdrawiam i dużo zdrówka  

, a u nas już krokusy powychodziły w Szczecinie, u Was z zimy zrobi się lato, a u nas z nie wiem czego, bo nie wiem jak nazwać tą pore roku w naszym rejonie
 , a u nas już krokusy powychodziły w Szczecinie, u Was z zimy zrobi się lato, a u nas z nie wiem czego, bo nie wiem jak nazwać tą pore roku w naszym rejonie   Piękne zdjęcia pól Marysiu, nawet zimowe pola pięknie wyglądają
 Piękne zdjęcia pól Marysiu, nawet zimowe pola pięknie wyglądają   Lilii masz sporo i ładne, ale ta ciapata jest śliczna
 Lilii masz sporo i ładne, ale ta ciapata jest śliczna   Pozdrawiam ciepło Marysiu
 Pozdrawiam ciepło Marysiu  

Niby zima, a cudna. Tylko te zdjęcia sprzed pół roku o wiele bardziej pobudzają
 Niby zima, a cudna. Tylko te zdjęcia sprzed pół roku o wiele bardziej pobudzają 

Dla hecy wybieram wpisuje w koszyk i podziwiam... jeden dzień , drugi aż same się wymażą a paluszek przez kilka dni wisi nad myszką zamówić? zamówić? ...
  Dla hecy wybieram wpisuje w koszyk i podziwiam... jeden dzień , drugi aż same się wymażą a paluszek przez kilka dni wisi nad myszką zamówić? zamówić? ...  

wiosenną diete pieprzową oczyszczającą (mój trawnik oczywiscie) tylko kupie cały pieprz.
 wiosenną diete pieprzową oczyszczającą (mój trawnik oczywiscie) tylko kupie cały pieprz.

Ale na wiosnę tak już jest, a nazywamy to przesileniem wiosennym. Z różnych stron słyszę, że wiosna przyjdzie wcześniej to może tak będzie
 Ale na wiosnę tak już jest, a nazywamy to przesileniem wiosennym. Z różnych stron słyszę, że wiosna przyjdzie wcześniej to może tak będzie  
  Oj kochana lilii to ja mam troszkę, bo są znawczynie i kolekcjonerki że głowa...a i ogród mały
 Oj kochana lilii to ja mam troszkę, bo są znawczynie i kolekcjonerki że głowa...a i ogród mały  Ja też się sprężam...chociaż kiepsko mi to idzie
 Ja też się sprężam...chociaż kiepsko mi to idzie  

Niech ziemia dobrze nasiąknie to potem będą nam rośli ny ładnie rosły
  Niech ziemia dobrze nasiąknie to potem będą nam rośli ny ładnie rosły  
  Mielone nasiona kozieradki używałam tylko na bolące zęby, a babkę płesznik też mam chociaż nie bardzo mi ona pasowała
  Mielone nasiona kozieradki używałam tylko na bolące zęby, a babkę płesznik też mam chociaż nie bardzo mi ona pasowała  i zarzuciłam.
 i zarzuciłam. Odwiedziłam też Kraków, bo wymyśliłam nową robótkę
 Odwiedziłam też Kraków, bo wymyśliłam nową robótkę  i zakupiłam materiały. Pozdrawiam Cię wiosennie
 i zakupiłam materiały. Pozdrawiam Cię wiosennie  
  Nigdy nie zapomnę krokusów na błoniach w Szczecinie...tylko, że to chyba później było...w marcu? Pola są wdzięcznym obiektem do fotografowania i nie tylko ja lubię tak stać o świcie o gapić się. Lancon rzeczywiście jest ładna, ale który kwiatek nie jest ładny?
 Nigdy nie zapomnę krokusów na błoniach w Szczecinie...tylko, że to chyba później było...w marcu? Pola są wdzięcznym obiektem do fotografowania i nie tylko ja lubię tak stać o świcie o gapić się. Lancon rzeczywiście jest ładna, ale który kwiatek nie jest ładny? 
  Trochę trudno będzie im się osłonić, bo działka wąziutka a budują się w granicy. Jedynie przed domem gdzie chyba planują kącik towarzyski jest nadzieja, bo już posadzili 2 świerczki
 Trochę trudno będzie im się osłonić, bo działka wąziutka a budują się w granicy. Jedynie przed domem gdzie chyba planują kącik towarzyski jest nadzieja, bo już posadzili 2 świerczki  

Ile ja robiłam takich zabaw z koszykiem
 Ile ja robiłam takich zabaw z koszykiem  Jak rezygnuję to dopiero mnie atakują ze wszystkich stron
  Jak rezygnuję to dopiero mnie atakują ze wszystkich stron  I tak mam co siać i coś z drzew też zamówiłam więc będzie co robić
  I tak mam co siać i coś z drzew też zamówiłam więc będzie co robić  Faktycznie wiosna przyszła trochę chyba później, ale za to bez przymrozków. Ale nigdy nie wiadomo ja będzie w tym roku
 Faktycznie wiosna przyszła trochę chyba później, ale za to bez przymrozków. Ale nigdy nie wiadomo ja będzie w tym roku  

Czy w Twoim ogrodzie roślinki już budzą się ze snu zimowego?
  Czy w Twoim ogrodzie roślinki już budzą się ze snu zimowego?  

i nawet śnieg leżący tu i ówdzie niestraszny w jego jasnych promieniach.
  i nawet śnieg leżący tu i ówdzie niestraszny w jego jasnych promieniach.  

zostawiam i zdrówka życzę.
  zostawiam i zdrówka życzę.  

i u Ciebie po zejściu śniegu widać, że wiosna się budzi
 i u Ciebie po zejściu śniegu widać, że wiosna się budzi